Başkan Cahan Öğrencilerle Kariyer Söyleşisinde Buluştu

12-04-2018

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Ertuğrul Gazi İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle kariyer planlaması üzerine düzenlenen söyleşide buluştu. Cahan, gençlerin gelişimine dair tavsiyelerde bulundu.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Ertuğrul Gazi İmam Hatip Lisesi’nin Eğitim Buluşması projesinin konuğu oldu. Öğrencilerin gelecek planlamasındaki dikkat etmesi gereken noktalara değinen Başkan Cahan, şehirde yürütülen projelerle ilgili de görsel sunum eşliğinde bilgi verdi. Gençlerin sorularını yanıtlayan ve karşılıklı diyaloglar kuran Başkan Cahan talep ve önerisi olanları dinledi. Öğrencilerin Çanakkale gezisi üzerine yaptıkları ricasını kırmayan Cahan otobüs temini konusunda söz verdi.

Kent Park, Kentsel Dönüşüm, Dokuzsele Deresi Islahı gibi önemli projelerin şehre olan kazanımlarını anlatan Başkan Cahan, hayal olarak görülenlerin gerçekleştirildiğini, inanınca her şeyin başarılabileceğini belirtti. Gençlerin Uşak için kurduğu hayalleri soran Başkan Cahan, “Gençler olarak bizlerle birlikte yapmak isteyeceğiniz tüm projelere açığız. Gençlerimizin fikirleri ve idealleri bizler için çok kıymetli. Ufku açık, sorumluluğunu bilen bir nesil yetiştirmek için taşın altına elimizi koymaktan asla çekinmedik, çekinmeyeceğiz” dedi.

Başkan Cahan: Gençlerimize her zaman kapımız açık

Buluşma sonrası verdiği demeçte öğrencilerle kariyer paylaşımı yaptıklarını ve gençlerin şehre dair önerilerini dinlediklerini belirten Cahan, “Geleceğimiz olan değerli öğrencilerimize ilimize yaptığımız projelerimizi anlattık ve yarınlarına katkı sağlayacak güzel bir söyleşi gerçekleştirdik. Okul müdürümüze, okul aile birliği başkanımıza, İmam Hatipliler Platformu Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Gençlerimizin hayata en güzel şekilde hazırlaması adına bu tip projelerin yanındayız ve onlara her zaman kapımız açık.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın sık sık kendilerine ziyarette bulunduğunu kaydeden Okul Müdürü Ahmet Arı ise, “Bu hafta da kendilerini proje kapsamında okulumuza davet ettik. Sayın Başkanımız yakın ve uzak planda gençler için Uşak’ta yapılan projeleri sundu. Oldukça istifade ettiğimiz, güzel bir program oldu. Ayrıca öğrencilerimiz de bu buluşmayı fırsat bilerek bir takım isteklerde bulundu. Sağ olsunlar Sayın Başkanımız da gençlerimizi geri çevirmedi.” diye konuştu.

10. Sınıf öğrencisi Esma Karaman da duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Belediye Başkanımızın gelecek nesle, şehrin geleceğini anlatması, planları ve çalışmaları bizlerle paylaşması bence gayet hoştu. Bizleri dinledi ve isteklerimize anında karşılık verdi. Bizleri yalnız bırakmadığı için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Özel: Belediye Başkanımız Motivasyon Sağladı

İmam Hatip tercihi yaptığı süreçte olumsuz yaklaşımların olduğunu söyleyen öğrencilerden Kerem Sinan Özel ancak gerek eğitim gerekse mezun örnekleriyle İmam Hatiplerin iyi bir başarıya sahip olduğunu kaydetti. Sinan Özel, “Cumhurbaşkanımızın İmam Hatip mezunu olduğunu bilmek beni motive ediyordu. Bugün öğrendik ki Belediye Başkanımız da İmam Hatip okullarından mezun. Bizler adına bu örnekler daha iyi bir çalışmanın anahtarı olacak. Önceki yıllarda Uşak kötü bir görünümdeydi ve Belediye Başkanımızın göreve gelmesiyle çok değişti. Yolların, köprülerin nasıl yapıldığını konusunda merak içindeydim. Çok güzel bir söyleşi oldu. Çok teşekkür ediyorum.” açıklamalarında bulundu.

Cahan, konferans sonunda gençlere sağlıklı yaşam için doğal yiyecekler yemeyi öğütledi. Uşak Belediyesi tarafından katılımcı öğrencilere muz ikramında bulunuldu.

İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE KIZ MESLEK LİSESİ'NİN EMEKTAR ÖĞRETMENLERİ YILLAR SONRA AYNI BİNADA BULUŞTU BAŞKAN ÇAKIN'DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI BAŞKAN ÇAKIN'DAN ZÜMRA'YA MÜJDE AĞAÇLAR BU KEZ ŞEHİT ÖĞRETMENLER ANISINA TOPRAKLA BULUŞTU UŞAKLI KADINLAR UKAMER ATÖLYELERİNDE BULUŞTU UŞAK BELEDİYESİ, 11 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURUYOR BAŞKAN ÇAKIN'DAN CUMHURİYETİN 100. YILINDA 29 EKİM MESAJI
uşak uşak belediyesi nurullah cahan imam hatip lisesi söyleşi kariyer günleri ertuğrul gazi