Başkan Cahan Tarhanaya Sahip Çıktı

3-01-2018

Uşak’ta 2018 yılının ilk Belediye Meclis toplantısı dün yapılan birinci oturumla başlatıldı. Mecliste kentin yerel değeri tarhananın daha tanınır olması ve şehir ekonomisiyle özdeşleşmesi adına komisyon kurulmasına karar verildi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan başkanlığında gerçekleşen meclise Uşak’ın Tarhana Baba olarak tanıdığı Mustafa Yeldanlı misafir oldu. Başkan Cahan’ın daveti üzerine kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Yeldanlı, tarhananın da Uşak Halısı gibi canlandırılabileceğine vurgu yaptı.

Daha önce de meclise gelerek Başkan Cahan ile istişarelerde bulunan Tarhana Baba Mustafa Yeldanlı, “Uşak Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan Uşak halısını Beştepe'ye götürdü ve Uşak halısı birden marka olarak gündeme taşındı. Sizden isteğim bu konuda bir komite kurmanız ve tarhanamıza sahip çıkmanız. Tıpkı halımızda olduğu gibi tarhana konusunda da aynı çıkışı yaşamalıyız.” dedi.

Afrika'daki açlığa çözüm için Uşak tarhanasını öneren Osman Nuri Koçtürk’ü örnek gösteren Uşak’ın Tarhana Babası, bu fikrin kabul gördüğüne de değindi. Coğrafi işaretin alındığını tarhananın tanıtımı konusunda bir şeyler ortaya çıkartılması gerektiğine değindi.

Yeldanlı’nın konuşmasının ardından tüm gruplardan birer temsilciyle komisyon kurulmasına öncülük eden Başkan Nurullah Cahan, Uşak’ın değerinin artık kentle sınırlı kalmamasını istediklerini, tarhananın daha geniş kitlelere ulaştırılmasının gerektiğini vurguladı. Cahan’ın girişimi sonrası kurulan komitede AK Partili Zeki Ercel, MHP'li Ufuk Düzenli, CHP'li Rıfat Alakent ve bağımsız üye Aslan Özkan komitede yer alacak isimler oldu. Komite başkanlığıysa tarhana için önemli çalışmalar yapan Mustafa Yeldanlı’ya verildi.

Bu güne kadar Belediye Meclisi’nin Uşak’a yönelik yatırımların önünü açacak önemli çalışmalar yaptığını vurgulayan Başkan Cahan, “Şehrimizin gelişmesi, güzelleşmesi adına belediye meclisi olarak ciddi kararlar aldık. Şimdi de Uşak adına tarihi önem taşıyan bir noktadayız. Yıllardır tarhanayı Uşak ile özdeşleştirme anlamında ciddi emekler sarf eden Mustafa Yeldanlı’yı meclisimizde misafir ettik. Talebini talebimiz kabul ederek  Uşak Belediye Meclisimiz öncülüğüyle Tarhana’yı şehirle daha fazla özdeşleştirmek üzere bir komisyon kurulması kararı alındı. Her grubumuzdan seçtiğimiz birer üyemizle, Mustafa Yeldanlı başkanlığında komisyonumuz Şubat ayına kadar çalışma yapacak. Uşak tarhanası ile ilgili neler yaptık ve neler yapabiliriz bunun kararlarını alacaklar. Biz de hızlı bir şekilde uygulamaya geçeceğiz.” dedi.

Kültürel miras tarhananın, yerel olmaktan çıkartılmasını vurgulayan Başkan Nurullah Cahan, önemli çalışmaların yapıldığını ve üzerine yenilerinin ekleneceğini belirterek tarhananın şehir ekonomisine daha fazla entegre olmasını istediklerini aktardı.

İlgili İçerikler: Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Uşak her açıdan kalkındı ve büyüdü" Başkan Cahan Dolandırıcılara Karşı Uyardı Başkan Cahan'dan Yalçın'a Ziyaret Başkan Nurullah Cahan Basınla Buluştu Başkan Cahan Kültür Elçilerine Sahip Çıktı Bir Yılda Üçüncü Battı Çıktı Şehre Kazandırılıyor: Asfalt Serim İşlemi Başladı Rektör Savaş'tan Başkan Cahan'a Ziyaret Belediye Başkanı Nurullah Cahan Engelli Öğrencilerle Buluştu Dokuzsele Deresi Açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan Start Verdi Başkan Cahan'dan Mevlid Kandili Mesajı
uşak uşak belediyesi nurullah cahan marka tarhana baba yöresel lezzet