Başkan Cahan TFF'nin Kararını Sert Bir Dille Eleştirdi

1927
24-03-2017

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Bireylül Stadında UTAŞ Uşakspor ile Ödemişspor arasında oynanan ve olaylar nedeniyle tatil edilen maça yönelik Türkiye Futbol Federasyonu'ndan(TFF) gelen skandal karara tepki gösterdi.

Yapılan haksızlığın yalnızca bir takıma değil şehrin tamamına yapıldığını ifade eden Başkan Cahan, saldırıya uğrayan bir takıma ceza kesilmesinin hiçbir mantıkla açıklanamayacağını ifade etti.

Bölgesel Amatör Lig(BAL) 8. grupta mücadele eden UTAŞ Uşakspor 5 Mart'ta evinde Ödemişspor'u konuk etmişti. Ödemişspor kaptanı Serdar Öztan'ın ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesinin ardından Uşakspor oyuncusu Ömercan Aslan'a kafa atmasıyla saha karışmıştı. Ödemişli bazı taraftarların sahaya bayrak dikmek amacıyla indiği olaylara polis müdahale etmiş ve yaşanan olaylar sonrası soyunma odasına giden hakemler maçı tatil etme kararı almıştı. Maçın tatil edildiğinin duyurulması sonrasında gözler TFF'nin maça ilişkin açıklayacağı karara çevrildi.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yayımlanan kararda her iki takımın da hükmen 3-0 mağlup sayıldığı ifade edildi.

TFF tarafından verilen maksatlı kararın ardından sert eleştirilerde bulunan Başkan Nurullah Cahan, bunun bir futbol katliamı olduğunu belirtti.

UTAŞ Uşakspor'un ciddi mücadeleler verdiğine değinen Başkan Cahan, "Halkımızın gönül bağıyla desteklediği takımımıza yönelik verilen kararın maksatlı olduğu çok açıktır. Sahadaki futboluyla gündemde olan ve tahriklere kapılmayan UTAŞ Uşakspor'a 1-0 önde olduğu maçta bir saldırı oldu. Oyuncularımızdan Ömercan Aslan'a kafa atan Ödemişli oyuncuydu. Ancak ceza iki takıma birden verildi. Bu karar hukuki bir karar değildir." dedi.

Kuruluşunun 50. yılında şampiyonluk hedefiyle yoğun çalışmalar yapan UTAŞ Uşakspor'a ligin bitimine az bir zaman kala verilen cezanın sıradan bir karar olmadığını vurgulayan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Ulusal basında da yer alan konu, pek çok kesim tarafından gündeme getirildi. UTAŞ Uşakspor'un hakkının verilmesi konusunda çağrılar yapıldı. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu Uşak'ı harcamayı tercih etti. Burada sorulması gereken önemli sorulardan birisi şu, 'evinde oynadığı ve 1-0 önde götürdüğü maçta Uşak ekibinin olay çıkartması ne derece mantıklıdır?' Bu karar suiistimal edilmeye çok müsait bir karardır. Rakip takım oyuncusu kafa atıyor, cezayı Uşak takımı da çekmek zorunda kalıyor." açıklamalarında bulundu.

Her müsabakaya en az 10 bin taraftarı ile katılan Uşakspor'un Süper Lig'deki bazı takımlardan daha coşkulu bir kitleye sahip olduğuna değinen Başkan Cahan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Verilen kararın hukuki olarak takipçisi olacağız. Uğrunda çok ciddi emekler sarf edilen, umutlar bağlanan Uşak takımını kimsenin harcamasına izin vermeyeceğiz. Takımımızın yanındayız. Şehir olarak, halkımızla birlikte UTAŞ Uşakspor'u yalnız bırakmayacağız. Tepkimizi gerek bakanlıklar gerekse mahkemeler aracılığı ile dile getireceğiz ve bu haksızlığın karşısında duracağız. Her şeye rağmen şampiyonluk için daha çok çalışacağız."

İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE BAŞKAN ÇAKIN'DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI BAŞKAN ÇAKIN'DAN ZÜMRA'YA MÜJDE Musa Sert BAŞKAN ÇAKIN'DAN CUMHURİYETİN 100. YILINDA 29 EKİM MESAJI BAŞKAN ÇAKIN DEV PROJEDE KASIM AYINI İŞARET ETTİ Suna Sert Başkan Çakın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Uşak'ın Kurtuluşu Münasebetiyle Mesaj Yayınladı
uşak uşak belediyesi nurullah cahan UTAŞ Uşakspor ödeemiş spor tff