BAŞKAN CAHAN TRAFİKTE YAYA ÖNCELİĞİ ETKİNLİĞİNE KATILDI

8-02-2019

İçişleri Bakanlığı tarafından tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak uygulanan ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ etkinliği Uşak Aybey İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Trafikte can ve mal kaybını engellemek adına İçişleri Bakanlığı tarafından 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 74. Maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle “Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak,  varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar” hükmü getirilmişti. Kanuna göre yapılan düzenlemeyle tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak bilinçlendirme programı gerçekleştirildi.

Hayata geçirilen ‘Trafikte Yaya Önceliği Farkındalığı Bilinci’ etkinliği Uşak Valisi Funda Kocabıyık öncülüğünde Aybey İlkokulu’nda yapıldı. Etkinliğe Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Yalçın Baysal ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş katıldı.

Vali Kocabıyık: “Çocuklar Bizim Geleceğimiz, Onlara Bu Farkındalığı Öğretmeliyiz”

Aybey İlkokulu’ndan gerçekleşen etkinlikte Vali Kocabıyık Başkan Cahan ile birlikte öğrencilere trafikte geçiş üstünlüğünü ve yaya geçidinden nasıl geçmeleri gerektiğini anlattı. Ülkemizde her yıl kazalarda binlerce kişinin hayatını kaybettiğini aktaran Vali Kocabıyık sürücülerin yaya geçitlerine karşı duyarlı olmadığını ve bu bilincin kazandırılması için bu kampanyanın başlatıldığını söyledi.

Trafikte sürücülere bilgilendirme broşürü dağıtan Vali Kocabıyık, “Trafik kazaları ülkemizin üstesinden gelmek için büyük mücadele verdiği ve çözüm yolları aradığı bir problemidir. Türkiye'de ki trafik kazalarının sebepleri arasında birinci sırada yol şartlarına uygun hızda araç kullanılmaması geliyor. İkinci sırada ise kavşak, geçit ve kaplamanın olduğu yerlerde geçiş önceliği kuralının ihlal edilmesi var. İlimiz merkezinde 2018 yılı içerisinde meydana gelen 933 yaralanmalı trafik kazasının 219'u yayaların karıştığı trafik kazalarıdır. Meydana gelen 219 kazadan 14'ü 6 yaş altı, 25'i 6 ve 10 yaş arası olmak üzere toplam 240 yaya yaralanmıştır. Bu kazalardan 148'i yayaların karşıdan karşıya geçtiği esnada meydana gelmiştir. Verilerden anlaşılacağı üzere toplum olarak hız sınırı kuralına uyma ile kavşak, geçit ve kaplamanın olduğu yerlerde geçiş önceliği kuralına uyma noktasında yeterli bilince maalesef toplum olarak ulaşmadığımız görülmektedir” dedi.

Başkan Cahan: “Belediye Olarak Yaya Güvenliği İçin Olan Çalışmalarımızı Aksatmıyoruz”

Okulun minikleriyle yaya geçidinden beraber karşıdan karşıya geçen Başkan Cahan, miniklere yaya önceliği hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Başkan Cahan, öğrencilerle ve mahalle halkıyla sohbet ettikten sonra böyle bir etkinliğin ülkemiz adına çok önemli olduğunu ve trafikte can güvenliğinin sağlanması için yaya geçidi önceliğine değer verilmesi gerektiğini aktardı.  Trafikte can ve mal güvenliğinin en iyi şekilde sağlanabilmesi için bu tarz eğitim amaçlı etkinliklerin önemine vurgu yapan Cahan,  Uşak Belediyesi olarak da şehir içindeki tüm yaya geçitlerinin belirgin hale gelebilmesi için belirli periyodlarla yol çizgi ve yaya geçidi boyama işlemlerini titizlikle yaptıklarını, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü personellerinin bu tarz çalışmalar için sürekli sahada olduğunu belirttikten sonra tüm sürücülere trafikte yayalara öncelik vermeleri ve dikkatli davranmaları konusunda çağrıda bulundu.

Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM 23 NİSAN'DA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA DEVRETTİ BAŞKAN YALIM'DAN 23 NİSAN MESAJI BAŞKAN YALIM'DAN MEMURLARA MÜJDE BAŞKAN YALIM SÖZÜNÜ TUTTU BAŞKAN YALIM'DAN ANLAMLI ZİYARETLER BAŞKAN YALIM'DAN VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK HABER GELDİ BAŞKAN YALIM, RAMAZAN BAYRAMI MÜNASEBETİYLE BIR MESAJ YAYIMLADI BAŞKAN YALIM, İFTAR SOFRASINDA BİNLERCE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA
uşak uşak belediyesi nurullah cahan trafik yürüyüş