Başkan Cahan, Üniversitelileri Avrupa'nın En Büyük Havalimanı'na Uğurladı

7-05-2018

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi’nin ilgili bölümlerinde okuyan öğrencileri incelemeler yapmak ve eğitimlerini pekiştirmek üzere İstanbul 3. Havalimanına gönderdi.

Uşak Belediyesi ve Uşak Üniversitesi Öğrenci Konseyi ortaklığında, üniversite öğrencilerinin mesleki birikim kazanmaları ve mesleklerini yakından tanımaları amacıyla İstanbul’a özel bir gezi düzenledi.
Uşak Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Sivil Havacılık Bölümü öğrencileri, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından Avrupa’nın en büyüğü unvanına sahip olmak için gün sayan 3. Havalimanı’na uğurlandı.

Gezi ile öğrenciler dünyanın gözlerini diktiği, hava trafiğindeki en önemli merkezlerden birisi haline gelecek olan ve 10 milyar Avro’nun üzerinde bir yatırım ile inşa edilecek Türkiye’yi dünyanın transit merkezi haline getirecek dev projeyi yerinde görecek, inceleme ve mesleklerini saha gözlemiyle pekiştirmek imkanı bulacak.

BAŞKAN CAHAN: ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE’DE PARMAKLA GÖSTERİLSİN İSTİYORUZ

Gençleri yolculuk öncesi yalnız bırakmayan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, mesleki gelişim açısından bu tarz gezilerin önemli olduğuna vurgu yaptı.  Uşak Üniversitesi’nde yaklaşık olarak 35 bin öğrenci bulunduğunu söyleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Onların hepsi bizlerin misafiri ve baş tacı. Uşak’ta eğitim gören öğrencilerin kaliteli olarak yetişmesi, alanlarında Türkiye’de parmakla gösterilebilecek niteliğe kavuşmaları adına bize düşen görevi bu güne kadar icra ettik, icra ediyoruz. Şimdi de Sivil Havacılık Bölümünde ve İnşaat Mühendisliği Bölümünde okuyan öğrencilerimizi 3. Havalimanına gönderiyoruz. Avrupa’nın en büyük havalimanı inşaatının aşamalarını görmeleri, incelemeleri ve mesleki olarak hem staj yapma hem de kariyer elde etmeleri adına güzel bir gezi olacak. Uşak Üniversitesi Konseyi Başkanına ve yönetimine, öğrencilerin yanında yer alan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı yolculuklar diliyorum.” dedi.

Dünyanın en gözde havalimanı olacağını belirten Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Osman Doruk ise, “Bu, İnşaat Mühendisliği ve Sivil Havacılık Bölümleri öğrencileri için önemli bir teknik gezi. Mesleki anlamda faydalı olacağına inanıyorum. Belediye Başkanımıza da desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

KONSEY BAŞKANI KOYUNCU: BELEDİYE BAŞKANIMIZ HER TÜRLÜ ETKİNLİĞİMİZDE YANIMIZDA

Gerek kültürel gerekse teknik tüm gezilerde destek sağladığını dile getirerek Başkan Cahan’a teşekkürlerini sunan Uşak Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Taha Koyuncu, “İnşaat Mühendisliği ve Sivil Havacılık Bölümünden arkadaşlarımızla 3. Havalimanına gideceğiz. Oradaki çalışmaları inceleyeceğiz ve görüşmemiz kapsamında Sivil Havacılık Bölümünden arkadaşlarımıza destek verecekler. İnşallah hayırlı olur temennisinde bulunuyorum.” dedi.

Temeli 7 Haziran 2014’te atılan ve Türkiye’nin havacılık tarihinde yeni bir sayfa açacak olan havalimanı projesine gitmekten memnuniyet duyduklarını ifade eden Sivil Havacılık Bölümü Öğrencisi Zeynep Satılmış ise, “İstanbul 3. Havalimanına gidiyoruz. Çok güzel bir gezi olacak ve biz de bilgileneceğiz. Ziyaretimizde staj yapmak için de görüşeceğiz.” diye konuştu.

İlk etabının bitmesiyle 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak ve bu yıl içerisinde hizmete girmesi planlanan Yeni Havalimanı, 4 etapta yıllık 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak.

İlgili İçerikler: Genel Başkan Yardımcısı, Milletvekili ve AR-GE Başkanı Hamza Dağ Uşak'ta Başkan Cahan'ın Önderliğinde Uşak Bir İlke Daha Ev Sahipliği Yapacak Başkan Cahan, Orhan Dengiz Lisesi'nin Yeni Binasını İnceledi Başkan Cahan, Milli Eğitim Müdürlüğü Yeni Hizmet Binasını İnceledi İlk Servisi Başkan Cahan Kullandı, Voleybol Turnuvası Başladı BÜYÜK ÜSTADIN ESERLERİ TARİHİ HANDA CAN BULDU ​Başkan Cahan'ın çağrısına ilk yanıt miniklerden geldi Başkan Cahan'dan 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı BAŞKAN CAHAN MİNİKLERLE SATRANÇ MASASINA OTURDU UŞAK BELEDİYESİ BAŞKANI NURULLAH CAHAN'DAN BAYRAM TEBRİĞİ
uşak uşak belediyesi nurullah cahan uşak üniversitesi istanbul 3. havaalanı teknik gezi sivil havacılık inşaat mühendisliği