Başkan Cahan'dan 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulüne İlişkin Mesaj

2056
13-03-2018

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Cahan İstiklal Marşı'nın her zamankinden daha iyi anlaşılması gerektiğine vurgu yaptı.

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıldönümü nedeniyle yayınladığı açıklamada, bir milletin vatan sevgisini ve milli değerlerini en güzel şekilde ifade eden İstiklal Marşının özellikle o dönemde millete ve orduya büyük bir moral kaynağı olduğunu belirtti. Cahan bu topraklardaki milli hassasiyet ve şuur karşısında hiçbir zaman ve kimsenin duramayacağını belirttiği açıklamasını şöyle sürdürdü:

"İstiklal Marşımız, Kurtuluş Savaşı'nın en çetin zamanlarında moral kaynağı oldu. Sadece o güne değil, dönüp baktığımızda bugünlere de ışık tutuyor. Henüz ilk satırlarında özetliyor milletimizi. Çanakkale'yi, Büyük Taarruzu, 15 Temmuz'u ve nicesini... 'Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.' Evet, o gün nasıl pervasızca üzerimize karşı bir dünya gelmişse, bugün de aynı şekilde farklı yollarla, aracılarıyla gelmekte. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dizeleri sadece o dönemi değil, mevcudiyeti de en iyi şekilde özetler nitelikte. Afrin'deki fiziki savaştan kültürel mücadeleye kadar her alanda yoğun bir harp veriliyor. Tıpkı o gün olduğu gibi bugün de dünya karşısında özgürlük ve dik duruş sergileniyor. Büyük yürekli bir milletin canını hiçe saymış ordusuyla tarih yazılıyor. Şimdi her zamankinden daha iyi anlamak gerekiyor bu satırları. 'Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar/ 'Medeniyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?' Karşısında kim olursa olsun, her şeyden evvel sığındığı Allah'a güvenen ve milli bağımsızlığı için, değerleri için mücadeleden asla geri durmamış bir milleti en güzel şekilde tasfir eden, 12 Mart 1921'de kabul edilen İstiklal Marşımızı Türk Milletine armağan eden şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u bu vesileyle anıyoruz. İstiklal Harbinde, Çanakkale'de, 15 Temmuz'da, Afrin'de ve her nerede olursa olsun vatanı, bayrağı, milleti için şehit düşen tüm kahramanlarımızı minnetle, rahmetle anıyoruz."

Henüz bu galerinin altına atanmış herhangi bir medya yoktur...
İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE BAŞKAN ÇAKIN'DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI BAŞKAN ÇAKIN'DAN ZÜMRA'YA MÜJDE UŞAK BELEDİYESİ'NDEN SOSYETE PAZARI'NA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME BAŞKAN ÇAKIN'DAN CUMHURİYETİN 100. YILINDA 29 EKİM MESAJI BAŞKAN ÇAKIN DEV PROJEDE KASIM AYINI İŞARET ETTİ Başkan Çakın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Uşak'ın Kurtuluşu Münasebetiyle Mesaj Yayınladı
uşak uşak belediyesi nurullah cahan açıklama 12 mart istiklal marşının kabulü