​Bayırbucak İçin Uşak'tan Rekor Yardım

15-02-2016

Bayırbucak İçin Uşak’tan Rekor Yardım

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Bayırbucak Türkmenleri için Uşak Halkının duyarlı davrandığını kaydederken, “Hemşehrilerimiz soydaşlarımız için ellerinden geleni yaparak 2 TIR yardım malzemesi topladı” dedi.

Uşak Belediyesi’nin 10 gün önce Bayırbucak Türkmenleri için başlattığı yardım duyurusuna Uşak halkı duyarsız kalmadı. Atatürk Anıtı önünde kurulan Şefkat Çadırı’na yediden yetmişe herkes yardım ulaştırarak, 2 TIR yardım malzemesi toplanmasına katkı sağladı. 10 gün gibi kısa bir süre içinde 4 bin 500 battaniye, 150 bin parça giysi, 4 bin çift ayakkabı ve 4 ton kuru gıda toplandı. Toplanan malzemelerse dualarla Türkmenlere ulaştırılmak üzere yola çıktı. Uğurlama törenine Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, AK Parti İl Başkanı Servet Kuş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende Vali Ahmet Okur, Başkan Nurullah Cahan ve Ak Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç birlikte TIR’lara yardım malzemesi yükledi.

Kardeşlerimizin yanındayız

Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Gönderilen yardımlar bölgede yaşayan Türkmen kardeşlerimiz için son derece önemlidir” dedi. Cahan, “Bugün burada ulvi bir görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bayırbucak’ta yaşayan Türkmen soydaşlarımız büyük eza ve cefa çekmektedir. Uşaklılar olarak kardeşlerimizin acılarını paylaşmak ve hafifletmek bizlerin görevidir. Bu bağlamda kardeşlik bağları güçlü olan milletimiz ve hemşehrilerimiz takdir edilecek çalışmalara imza atmışlardır. Bu nedenle hemşehrilerimize teşekkür ederiz. Allahü Teâlâ orada bulunan Türkmen kardeşlerimize yardım etsin ve korusun” ifadesini kullandı.

Türk Milleti mazlumun yanındadır

Türk Milletinin her zaman zorda olanların yanında zalimin de karşısında yer aldığına dikkat çeken AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, “Millet olarak mazlumların ve mağdurların her zaman yanında olduk. Bunun en güzel göstergesi ise Suriye’de zor şartlarda bulunan Bayırbucak Türkmenlerine Milletimizin gösterdiği reflekstir. Türkmen kardeşlerimizin hayata tutunabilmeleri için yapılan yardımlar değer arz etmektedir. Birliğimizi sağlamamız ve tek vücut olmamız gereken günleri yaşıyoruz. Ortadoğu’da çeşitli coğrafyalarda biraz gelişmekte olan tüm ülkeler gelişmiş ülkelerin fitnesiyle dağıtılmaktadır. Ama devlet geleneği olan ülkemiz bu oyunlara gelmeyecektir. Mazluma ve mağdura her zaman yardım edeceğiz” diye konuştu.

Dedelerimizin mirası topraklarda sıkıntılar büyük

Türk Milletinin yardımsever olduğunun altını çizen Uşak Valisi Ahmet Okur ise, “Bugün İslam Dünyası ve Ortadoğu Coğrafyası çatışma içinde ve ağır şartlar altındadır. Dedelerimizin miras bıraktığı topraklarda soydaşlarımız ciddi bir mücadele içindedir. Memleketimizin her noktasından Türkmen kardeşlerimize yardımlar gitmektedir. Bu milletimizin ne denli yardıma ve desteğe önem verdiğini göstermektedir. Bugün yardımlarını esirgemeyen tüm halkımıza minnettarız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Fuat Altındaş dualar okuttuktan sonra TIR’lar yola çıktı

Son Düzenlemeler: 15 ubat, 2016
İlgili İçerikler: MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR UŞAK'TA YAĞIŞ MİKTARI REKOR SEVİYELERE VARDI MODAFEST İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI UŞAK İÇİN VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNDE TURİSTLER İÇİN UŞAK GEZİ REHBERİ TÜRKÇE ALMANCA İNGİLİZCE REHBER BASTIRILMASI AL UŞAK'TAN BESNİ'YE GÖNÜL BULUŞMASI UŞAK BELEDİYESİ DÜNYA SU GÜNÜ'NÜ FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLERLE GEÇİRDİ
uşak belediyesi nurullah cahan Türkmen hakan uludağ yardım servet kuş ahmet okur alim tunç bayırbucak şefkat çadırı