​Bayırbucak Türkmenlerine İki TIR Daha Yardım Gitti

7-03-2016

Bayırbucak Türkmenlerine İki TIR Daha Yardım Gitti

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Bayırbucak Türkmenleri için yardım çalışmaları kapsamında 2 TIR’ı daha yolladıklarını ifade ederken, “Belediyemiz Türk halkının duyarlılığıyla mazlum olan halklara yardım etmeye devam ediyor” dedi

Uşak Belediyesi Bayırbucak Türkmenleri için sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte başlattığı yardım çalışmalarına devam etti. Ebrar Derneği Ensar Vakfı, İlim Yayma Derneği, TÜGVA, MÜSİAD, Altınoluk Derneği, Değişim Derneği, Memur Sen, Genç Memur Sen, ve Hayrat Vakfı gibi STK’ların desteklediği çalışmada istenilen yardıma ulaşıldı. Son olarak iki yardım TIR’ı dualarla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yola çıktı. TIR’ların yüklenmesi esnasında Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ ve Uşak Belediyesi Özel Kalem Müdürü Seyfullah Furtana da hazır bulundu.

Mazlumun yanındayız

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, amaçlarının zalimin zulmü altında baskıda olan Türkmen soydaşlara destek vermek olduğunu söyledi. Cahan,”Ülkemiz bugün alev alev yanan coğrafyada mazlumun umudu olmuştur. Derdi olana her zaman kapısını açan Türkiyemiz bugün yine sorumluluk bilinciyle Türkmen kardeşlerine destek olmaktadır. Yurtlarında kahramanca savaşan soydaşlarımızı bizler de yalnız bırakamazdık. Bu nedenle yardım çağrısında bulunmuştuk. Daha önce iki TIR gıda maddesi, battaniye, un gibi malzemelerinin yanında nakdi yardımları da Türkmenlere ulaştırmıştık. Şimdi iki TIR malzeme daha göndermenin mutluluğunu yaşadık” dedi.

Destekler sürecek

“Uşak halkı olarak her zaman duyarlı olmaya devam edeceğiz” diyen Cahan, “Bugün farklı ülkelerde yaşanan dramatik sahneleri belki de bizler de yaşıyor olabilirdik. Bu nedenle her zaman zulüm görenlerin acılaırnı kendimiz yaşıyormuşcasına empati yapıyoruz. Biz bu nedenle bundan sonra da hassasiyetle zorda olanların yanında olacağız. Belediye olarak üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Bu tür yardımlara halkımız da ilgi göstererek örnek teşkil ediyor” ifadesini kullandı.

İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA İLK İFTAR SOFRASI DİKİLİTAŞ'TA KURULDU DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ ZENGİN DONATILARIYLA TAM NOT ALDI ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ; DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ Uşak Merkez Dikilitaş Mahallesi'nden Hatice Karabulut UŞAK'TA İKİ PROJENİN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ OLMAYA HAZIRLANIYOR KADINLARIN İKİNCİ EVİ; UKAMER HİZMET BİNASI Dikilitaş Mahallesi Sakinlerinden, Süleyman Yüksel Dikilitaş Mahallesi Sakinlerinden Ahmet Yaşar
uşak belediyesi nurullah cahan hakan uludağ seyfullah furtana yardım TIR bayırbucak yardım