​Belediye Çölyak Hastalarını Yine Unutmadı

5-04-2016

Belediye Çölyak Hastalarını Yine Unutmadı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çölyak hastalarının yanında olduklarını belirtirken, “Belirli periyotlarda yaptığımız un ve ekmek yapma makinesi yardımı ile hastalarımızın yükünü azaltıyoruz” dedi.

Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde sosyal projelere ara vermeden devam ediyor. Kentte çocuklardan yaşlılara, engellilerden kadınlara, her yaştan her kesimden insana yaptığı çalışmalar ile ayrıcalık yaşatan Belediye çölyak hastalarını da unutmuyor. Glutensiz ürünler yemek zorunda olan çölyak hastalarının bu ihtiyaçlarını evlerinde giderebilmeleri adına 2015 yılında yapılan ekmek yapma makinesi ve glutensiz un yardımı 2016 yılında da devam etti. Bu bağlamda çölyak hastalarına 40 ekmek yapma makinesi ve 80 kişiye 400 kilogram un dağıtıldı.

Onları anlıyoruz

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Empati yapıyor ve çölyak hastalarının sıkıntılarına çözüm buluyoruz” dedi. Cahan yaptığı açıklamada, “Belediyemiz kentimizde zor durumda olan hemşehrilerimizin yanında olan bir yönetim anlayışındadır. Kimsesizlerin kimsesi olma prensibiyle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Dar gelirli kardeşlerimizin yanında zor durumda olan kardeşlerimizin de imdadına yetişiyoruz. Çölyak hastası olan hemşehrilerimizin ihtiyaçlarına da sessiz kalmadık. Bu bağlamda 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da kendilerine ekmek yapma makinesi ve glutensiz un yardımı yaptık” ifadelerine yer verdi.

Destekler sürecek

Bundan sonra da desteklere ara vermeden devam edeceklerini kaydeden Başkan Cahan, “İlimizde her vatandaşımızın sıkıntısı bizler için son derecece önemlidir. Yola çıktığımızda mutlu bir Uşak için söz vermiştik. Mutlu Uşak hedefine ise mutlu bireyler ile ulaşacağımızı biliyoruz. Bu nedenle ilimize derdiz olan kimse kalmasın hedefiyle çalışmalarımız sürecek” diye konuştu

İlgili İçerikler: Uşak Belediyesi Engelli Çocukları Unutmadı Çölyak Hastalarına Belediye Desteği Devam Ediyor Çölyak ve PKU Hastaları Uşak'ta Buluştu Başkan Cahan, Çölyak ve PKU Hastalarının Misafiri Oldu Uşak, Kötü Gün Dostu Hemşireleri Unutmadı Uşak Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı ​Belediyeden Bir Z-Kütüphane Daha ​Yörük Beyinden Uşak Beyine Fenerbahçe Primi ​Belediye Personeli İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Aldı ​Belediye Mehteran 01 Eylül'de Uşaklılar İle Buluşacak
uşak belediyesi nurullah cahan belediye çölyak hastaları ekmek yapma makinesi glutensiz un