​Belediye Meclisi'nde Darbeye Karşı Ortak Deklarasyon

25-07-2016

Belediye Meclisi’nde Darbeye Karşı Ortak Deklarasyon

Uşak Belediye Meclisi 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmek istenen darbe kalkışmasına karşı dik durmak adına olağanüstü toplanırken, mecliste bulunan 3 parti darbecilere karşı yayınladığı deklarasyonla tek yürek oldu.

Uşak Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantısı gerçekleştirildi. Tek gündem üzerine toplanan mecliste darbecilere karşı deklarasyon yayınlandı. Deklarasyonu AK Parti grubundan Emine Yıldırım okudu. Olağanüstü Mecliste AK Parti, MHP ve CHP Grup Başkanları da darbeye ve darbecilere karşı düşüncelerini dile getirdiler.

Millet destan yazdı

Toplantının açılış konuşmasını Belediye Başkanı Nurullah Cahan yaptı. “Türk milleti tarihinde odluğu gibi yine kahramanlık destanı yazmıştır” diyen Başkan Cahan, “ Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında ne yaşandıysa darbe girişiminde de yaşanan odur. Halkımız darbeye karşı savaşlarda gösterdiği kahramanlığı göstermiştir. Yaşanan olaylar tarihimiz adına da son derece değerlidir. Anadolu insanı kendini tankın ve silahların önüne attı. Canını yok saydı ve çok şükür darbecilere fırsat vermedi. Bugün de biz Uşak adına aynı tepkiyi göstermek için olağanüstü toplandık. Darbe nöbetleri tutuyoruz. Nöbetlerimizde her siyasi partiden vatandaşımız var. Biz bugün de tüm siyasi partilerin gruplarıyla belediye meclisimizde darbeye karşı dik duruşumuzu göstermek adına toplandık. Buraya gelen tüm partilerimize teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.

Uşak Belediye Meclisi’nin tüm üyeleriyle birlikte imzaladığı darbeye karşı deklarasyon bildirisi ise şu ifadelerden oluştu:

Ortak Deklarasyon

Bizler Uşak Belediye Meclisi’nin AK Parti, MHP ve CHP üyeleri olarak, aşağıdaki hususlarda ortak bir mutabakat halinde bulunduğumuzu kamuoyuna ilan ediyor ve diyoruz ki;

15 Temmuz da TSK içinde yuvalanmış ama asla TSK’yı temsil etmeyen, karanlık dış güçlerle ittifak halinde olan Parelelci hainlerin Milletimize, onun iradesine, onun Meclisine ve egemenlik hakkına karşı kalkıştığı askeri darbeyi nefretle ve şiddetle lanetliyoruz.

Bu alçakça darbe girişiminin akamete uğratılmasında vatan, millet, bayrak ve istiklal aşkıyla kanı canı pahasına direnen bütün milletimize, Türk silahlı Kuvvetlerimize ve Emniyet Teşkilatımıza en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. Milletimizle, ordumuzla, polisimizle ve milletimizle gurur duyuyoruz.

Hangi partiden, hangi düşünceden ve hangi yaşam biçiminden olursa olsun, milletimizin bu alçak kalkışma karşısında gösterdiği birlik, beraberlik, kardeşlik, inanç ve cesaret, tüm dünyanın gıpta ettiği bir demokrasi şuuru olduğu kadar, bundan sonra bu ülkede bu tür hainliklere yeltenebilecek odakların hafızasına da ‘bir asil kudret’ olarak kazınmıştır.

Tüm dünya görmüştür ki, Türkiye’de bu vatanın, bu bayrağın, bu cumhuriyetin ve bu demokrasinin sahibi millettir.

Askerimizle ve polisimizle ve milletimizin tüm fertleriyle vatanımıza, irademize ve demokrasimize karşı yöneltilecek her tehdidi, her ihaneti ve her zorbalığı her zaman bir ve beraber olarak bertaraf etmeye inançlı, azimli ve muktediriz.

Bu millete ihanet eden herkes, her zaman bu milletin bir sel gibi coşan imanı, kardeşliği, beraberliği ve kararlılığı önünde yok olup gitmeye mahkûmdur.

Gösterdiği dirayet, ortaya koyduğu yürek ve sergilediği demokrasi ve kardeşlik şuuruyla tarihin en şerefli sayfalarında yer almayı hak eden milletimize bir kere daha teşekkür ediyorum, minnetimizi bildiriyor, vatan ve demokrasi müdafaasında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz”

Son Düzenlemeler: 25 Temmuz, 2016
İlgili İçerikler: Ortaköy Köyünden Murat Yıldırım ÇOCUKLARIN TEBESSÜMÜNE ORTAK OLDUK Ortaköy Köyünden, Ahmet Yıldırım Gençliğe Yapılan Yatırım Karşılık Buldu Ortaköy köyünden Fatma Özer Ortaköy Köyünden Ayşe Sungur Merkez Ortaköyünden Nasip Çelik Merkez Ortaköyden Emine Çelik Ortaköy'den Sultan Duymuş Uşak'ta Koronavirüse Karşı Termal Kameralı Önlem
uşak uşak belediyesi nurullah cahan belediye meclisi darbe deklarasyon