​Belediye Mehteran Takımı Çalışmalara Başladı

17-08-2016

Belediye Mehteran Takımı Çalışmalara Başladı

Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Belediye olarak mehteran takımı kurmak için çalışmaların başladığına dikkat çekerken, “Bundan sonra önemli günlerimizde tarihimizi yansıtan Mehteran Takımımız hazır olacak” ifadesini kullandı.

Uşak Belediyesi kendi bünyesinde Mehteran Takımı kurmak için çalışmalara başladı. Bu bağlamda 26 kişi ve 2 eğitmenle provalara hız verildi. Atatürk Kültür Merkezi’nde devam eden çalışmaların ardından ekibin tam olarak hazır olması hedefleniyor. Mehteran Takımı önemli günlerde hizmet verecek. Diğer yandan yeni neslin geçmişini bilmesi için de fırsat tanıyacak.

Mehteran takımımızı kurduk

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Amacımız kentimizde geçmişimizi unutturmayacak ve yeni nesle tanıtacak işlere imza atmaktır” dedi. Bu nedenle Mehteran Takımı kurmak hedefi için ilk adımı attıklarını anlatan Cahan, “İlimizde kentimizin güzelleşmesi adına çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu nedenle projelerimize hayat vermek adına gece gündüz demeden çalışıyoruz. Kent havasını yakalamak adına yaptığımız çalışmaların yanı sıra kent kültürünü unutturmayacak ve asırlarca yaşatmak adına da çalışmalarımız söz konusudur. Uşak Halısı, cirit ve Uşak Tarhanası gibi yerel değerlerin yanında ülkemizin şanlı geçmişinde yer alan kültürel ve folklorik değerlerimize de sahip çıkıyoruz. Bu nedenle Mehteran Takımımız kurduk” diye konuştu.

Yeni nesil geçmişini unutmayacak

Mehteran Takımı’nın yüzyıllarca çok önemli işlevlerinin olduğunun altını çizen Cahan, “Mehteran şanlı tarihimizde ve Osmanlı İmparatorluğu’nda çok önemli bir yerde bulunmaktadır. Düşmana korku dosta kuvvet veren Mehteran Takımı savaşlarda da ilk hedef alınan grup olmaktaymış. İşte bizim geçmişimizin izlerini en güzel şekilde taşıyan Mehteran Takımının bugün de olması önemlidir. Biz ilimizde bu noktada ekibimizi kurduk. 26 kişiden oluşan Mehteran Takımımız 2 eğitmenimiz eğitmektedir. Çok yakında ilk gösterimizi ise gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Son Düzenlemeler: 17 Austos, 2016
İlgili İçerikler: Kentin İlk Moda Festivali Moda Fest Başladı! Sanata Doyuran Festival Başladı Kurtuluş Kum Voleybol Turnuvası Atapark'ta Başladı İlk Servisi Başkan Cahan Kullandı, Voleybol Turnuvası Başladı Milli Eğitim ve Öğretmenevi'nin Yeni Binalarında Çalışmalar Başladı Uşak'ta 3 günlük çocuk festivali coşkulu bir şekilde başladı Uşak'ta 7 Günlük Tiyatro Şöleni Başladı Çivril Caddesi'nde Geri Sayım Başladı Aşçılar Mehteranla Sınıra Uğurlandı Büyük Erkekler Basketbol Turnuvası Başladı
uşak uşak belediyesi nurullah cahan mehteran geçmiş ve gelecek buluşması