​Belediye Olarak Darbeye Geçit Vermedik

20-07-2016

Belediye Olarak Darbeye Geçit Vermedik

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Belediye bünyesinde yer alan birim müdürleri ile birlikte darbeye karşı yaptığı basın açıklamasında, “Kurumumuz darbeye ve darbecilere en güzel şekilde refleks gösterdi. Bu refleksimiz devam etmekle birlikte kentimizin güzelleşmesi adına belediye hizmetleri de sürecek” ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan 15 Temuuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmek istenen darbe kalkışması için belediye bünyesinde yer alan birim müdürleriyle birlikte bir basın açıklaması yaptı. Toplantıya Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, Hakan Uludağ, Hüseyin Ufuk Uğur ve Erol Korkmaz da katıldı. Açıklamada Uşak Belediyesi’nin tüm birimleriyle bir kez daha darbeye geçit verilmeyeceğine bir kez daha dikkat çekildi. ,

Tek yürek olduk

Türkiye’de darbeye karşı halkın destan yazdığını ileten Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Bizde kentimizdeki destansı karşı koyuşta üzerimize düşeni kurum olarak fazlasıyla yaptık” dedi. Cahan, “Türkiye 15 Temmuz 2016 tarihinde kara bir leke olarak görülecek bir tarihi yaşarken, millet olarak aynı gün destan yazdı.  Bilindiği gibi ülkemizde çeşitli siyasi görüşler var. Siyasi kuruluşların keskin görüşleri olmasına rağmen darbe yapıldığının duyulmasının ardından ortak paydada buluştular. Çanakkale Savaşı’ndaki ortaya çıkan ruh darbe girişimine halkımızın verdiği cevapla bir kez daha ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

Tüm birimlerimizle darbeye geçit vermedik

Uşak Belediyesi’nin darbeye karşı en etkili bir şekilde alanlarda olduğuna vurgu yapan Cahan, “Darbenin haberini alır almaz kurum olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Darbecilere geçit vermeyeceğimizi yaptığımız çağrılar ve tüm araç ve gereçlerimizle gösterdik. Bütün birimlerimiz adeta o gün teyakkuza geçerek alanlarda yerini aldı. Bu refleks milletimizin adına, demokrasi adına ve özgürlük adına gösterdiğimiz bir reflekstir. Tüm müdürlerimiz bu konuda hassasiyet göstererek bizleri onurlandırdı.  Bu tamamen şer şebekesinin yaptığı bir olaydır. Bu kuyruğu yabancı güçlerin elinde olan hainlerin işidir. Savaşlarda bile bombalanmayan meclisimizin taranması, sivillere ateş açılması darbenin alçakça olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi. Biz hala darbeye karşı tutulan nöbette öncü kurum olmaya devam ediyoruz. Yaptığımız nöbet organizasyonlarıyla halkımızın bilincinin ayakta kalmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

Gece nöbet gündüz hizmet

Kurum olarak belediyecilik hizmetlerinin sürdüğünün altını çizen Cahan, “Yaşanabilir bir kent hedefiyle çıktığımız yolda gece demokrasi nöbeti tutarken gündüz de belediye hizmetlerini yerine getiriyoruz. Bütün projelerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Kentsel Dönüşüm Projesi’nden Dokuzsele Deresi Islah Projesi’ne, Kent Park Projesi’nden Battı Çıktı Projelerine kadar her anlamda her mahallede olmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza bu süreçte yanımızda olduğu için teşekkür ederiz” ifadeleriyle sözlerine son verdi.

İlgili İçerikler: KARAAĞAÇ GENÇLİK PARKI RESMİ OLARAK HİZMETE AÇILDI İslice, Durak, Sarayaltı mah. 59. Bölge olarak bilinen alanda 3194 Sayılı Kanunun 18. madde Uygulama Uşak'ın Modern ve Teknolojik Yeni Üst Geçitlerine Çirkin Saldırı Uşak'ın yeni üst geçitlerinde isimler belirlendi Çevre Yolu Projesi İle Uşak, Termal Kent Olarak Adını Yazdıracak Uşak Belediyesi'nden Yapımı Devam Eden Üst Geçitler Hakkında Kamuoyu Duyurusu Yeni Üst Geçitler Modern Uşak'la Bütünleşecek Uşak Basketbol Bu Yılda Muratbey Olarak Devam Edecek Cahan, "Kulüplerimizin Maddi ve Manevi Olarak Yanındayız" ​Belediyeden Bir Z-Kütüphane Daha
nurullah cahan belediye belediye başkanı darbe açıklama hizmete devam