​Belediyeden Cem Evi'ne Bina Katkısı

7-05-2015

Belediyeden Cem Evi’ne Bina Katkısı

Uşak Belediyesi’nin Işık Sultan Çakır Cem Evi’nde yapacağı ek hizmet binası için temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentte her kesimden herkese saygı gösterdiklerini ve Uşak’ı hoşgörü anlamında örnek bir kent yapacaklarını belirtti.

Işık Çakır Sultan Cem Evi’nde ek hizmet binası temel atma töreni yapıldı. Törene Uşak Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, ve vatandaşlar katıldı. Alevi Dedesi Nazmi Aydedeoğlu’nun duasıyla başlayan tören, daha sonra protokol üyelerinin butona basmasıyla devam etti. Kısa sürede bitirilmesi düşünülen binada kesimhane, aşevi, yemekhane, morg, gasilhane, bay ve bayan misafirhane gibi bölümler bulunacak ve bu bağlamda daha sosyal bir tesis olacak.

Barış ve kardeşliğimiz her zaman sürecek

Uşak’ta her kesimden herkesin ihtiyaçlarını gözeten bir belediyecilik anlayışı ile çalıştıklarını kaydeden Başkan Nurullah Cahan,”Bu kapsamda Alevi kardeşlerimize de güzel hizmetler sunuyoruz” şeklinde konuştu. Birlik ve beraberlik vurgusu da yapan Cahan, “Belediye olarak daha önce Alevi hemşehrilerimize verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün burada dualar ettik. Bu dualarda yapılan birlik ve kardeşlik vurgusuna sonuna kadar katılıyoruz. Yüce Rabbimiz bizim birlik ve beraberliğimizi asla bozmasın. Alevi hemşehrilerimiz bizlerin her zaman kardeşi olmuştur. Bu nedenle onların isteklerini  her zaman önemseyen bir yapıda olduk. Bu doğrultuda yeni binanın yapımı için adım atmanın heyecanın yaşıyoruz. Bundan sonra da işbirliği içinde çalışmalarımız devam edecek” ifadesini kullandı.

İlerici ve sosyal belediyecilik örneği

Uşak Alevi ve Kültür Derneği olarak Uşak Belediyesi’nin kapısını çaldıklarında her zaman açıldığına dikkat çeken Alevi Kültür Derneği Başkanı Fikret Sağdemir,bu nedenle Alevilerin ibadethaneleri konusunda olumlu gelişmelerin olduğunu iletti.

Yapılan destekle büyük sıkıntılarının sona ereceğini bildiren Sağdemir şöyle devam etti: “Bugün cem evimizin eksikliklerinin giderilmesi adına güzel bir gün yaşıyoruz. Cem evlerinin olmazsa olması olan eksikliklerimiz belediyemiz sayesinde giderilmektedir. Sosyal ve ilerici belediyecilik anlayışının gerektirdiği gibi davranan Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’a teşekkür ediyoruz”

Son Düzenlemeler: 07 Mays, 2015
İlgili İçerikler: KIZ MESLEK LİSESİ'NİN EMEKTAR ÖĞRETMENLERİ YILLAR SONRA AYNI BİNADA BULUŞTU ​48 YILLIK ANILAR UKAMER HİZMET BİNASI'NDA CANLANDI KADINLARIN İKİNCİ EVİ; UKAMER HİZMET BİNASI Başkan Çakın Yeni Hizmet Binasındaki ve Nuri Şeker Caddesindeki Çalışmaları İnceledi UŞAK BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI GÜVENLİK KULÜBESİ VE İDARİ BİNADA KULLANILMAK ÜZE UŞAK BELEDİYESİ YENİ HAL BİNASINDA MERSİS İLE YENİ DÖNEM KENT PARK KAPSAMINDA TAŞINACAK O HİZMET BİNALARINDA SONA YAKLAŞILDI Başkan Cahan, Orhan Dengiz Lisesi'nin Yeni Binasını İnceledi Başkan Cahan, Milli Eğitim Müdürlüğü Yeni Hizmet Binasını İnceledi Zafer Kalkınma Ajansı Hizmet Binası Çatı Kapama İşi İhale İlanı
cem evi ek bina