​Belediyeden Eski Ramazanlar Tadında Etkinlikler

20-06-2015

Belediyeden Eski Ramazanlar Tadında Etkinlikler

Uşak Belediyesi Ramazan ayı nedeniyle eski Ramazanlar tadında bir dizi etkinlikler düzenliyor. Ata Park içinde yapılacak etkinliklerde her akşam farklı gösteriler olacak. İlahi gruplarından meddah gösterilerine, Nasrettin Hoca gösterisinden, Hacivat Karagöz gösterisine kadar farklı bir yelpazede düzenlenecek organizasyonlar belirtilen tarihlerde saat 19:00 itibariyle Uşaklılara nostalji yaşatacak.

Maneviyatı birlikte yaşayacağız

“Mübarek Ramazan Ayı’nı idrak ettiğimiz şu günlerde biz de ilimize yakışan bir Ramazan etkinlikleri yapmak istedik” diyen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Hasretle beklediğimiz Ramazan Ayı’na girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ayın maneviyatının yanında tıpkı eskilerde olduğu gibi olmasını istedik. Bu nedenle Ramazan Ayı’na özgü ne varsa hepsini birlikte yapacağımız iftar sofralarında gerçekleştireceğiz. Etkinliklerimizde maneviyatı en güzel şekilde yaşamak, yeni nesle geçmişini unutturmamak hedeflerimiz arasındadır. Bu nedenle tüm hemşehrilerimizi beraber iftar açmaya davet ediyoruz” dedi.

Belediye bünyesinde bulunan ilgili birimlerin programları hazırlarken son derece hassas bir çalışma yaptığını kaydeden Cahan, bunun neticesinde kentin beklentilerine cevap veren bir etkinlik takvimi oluşturduklarını belirti.

Mahallelerde de iftar

Ata Park’ta yaklaşık 15 gün sürecek iftarların yanında mahallelerde de kuracakları iftar sofralarında vatandaşlar ile bir arada olacaklarını söyleyen Cahan, bu sayede daha çok vatandaşlar ile bir araya gelme imkanına sahip olacaklarını iletti. Cahan,”Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da mümkün oldu kadarıyla daha çok hemşehrimiz ile iftarda buluşmayı arzu ediyoruz. Bu nedenle Ata Park’ta olduğu gibi büyük iftar sofralarımız ile vatandaşlarımızın da yanında olacağız. İftarlarımızda birliktelik duygusunu en güzel şekilde yaşamakla beraber hemşehrilerimizi de dinleme imkanına sahip olacağız” dedi.

Ata Park’ta düzenlenecek iftar programları ise şu şekilde oldu:

20 Haziran 2015 Cumartesi Muzaffer Pürler İlahi Dinletisi

26 Haziran 2015 Cuma Meddah Yusuf Duru

27 Haziran 2015 Cumartesi Nasrettin Hoca Gösterisi

28 Haziran 2015 Pazar Orta Oyunu

29 Haziran 2015 Pazartesi Komedi Oyunu

02 Temmuz 2015 Perşembe İlahi Dinletisi

04 Temmuz 2015 Cumartesi Şiir ve İlahi

10 Temmuz  2015 Cuma Kum Sanatı

11 Temmuz 2015 Cumartesi  Kum Sanatı ve Şiir

12 Temmuz Pazar İlahi

İlgili İçerikler: Ayşe Hanım Keskin Merkez Eskigüney Köyü'nden Hatice Değirmenci Ahmet Keskin Omurca Köyünden, Nurettin Keskin Mehmet emin Keskin Ümmü Keskin Eskigüney Köyünden Emine Şahin Ercan Keskin Ayşe Eskioğlu Eskigüney Köyünden, Elif Özdoğan