21-12-2015

“Bizimle” İsimli Sergi Sanatseverlerle Buluştu

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, açılışını gerçekleştirdiği “Bizimle” isimli ortak sergi ve panelde “Belediye olarak sanata ve sanatçıya desteğimiz devam edecek” ifadesini kullandı.

Uşak Belediyesi kültür ve sanat etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Birçok farklı sanat dalını Uşaklılar ile buluşturan Belediye, son olarak “Bizimle” isimli sanat sergisinin sanat severlerle buluşturdu. Toplamda 6 üniversiteden, 35 sanatçının, 50 eser ile katıldığı serginin açılışına Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, KKTC Yakındoğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr Uğurcan Akyüz, Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Görgülü, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Sanatın yanında belediyecilik

Serginin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşak Belediyesi her anlamda geliştiği gibi sanatta da önemli işlere imza atıyor” dedi. Bu bağlamda birçok etkinliğe imza attıklarına değinen Cahan, “Biz ilimizde böyle değerli sanatçıları ağırlamak ve böyle güzel bir sergi açmaktan çok mutluyuz. Uşak olarak 6 üniversitemizle beraber güzel bir iş yaptık. Belediyemiz sanatı ve sanatçıyı seven bir yapıda çalışmalarına devam etmektedir. Yeterki kendi öz kültürümüzü ve kimliğimizi ortaya çıkartalım. Biz bu çalışmaları daha iyiye ve ileriye götürmek istiyoruz. Sergiye katkı veren herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

Uşak şanslı bir kent

Uşak’ta yapılan etkinliğin önemli olduğunu aktaran KKTC Yakındoğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr Uğurcan Akyüz, sanatın gittiği her yerin daha da güzelleştiğini belirtti.

Uşak’ın sanat anlamında şanslı bir il olduğunu dile getiren Akyüz, “Etkinlik çerçevesinde panelimizi gerçekleştirmiştik. Bugün de serginin açılışını gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Bizimle ismini sergiye koyduğumuzda birlikte güzel şeyler söyleyebileceğimizi ve yapabileceğimizi kast etmiştik. Bu nedenle ortak bir çalışmayla başarılı bir işe imza attık. Uşak Belediyesi sanata değer veren ender belediyeler arasında yerini almıştır. Sanat toplumları birleştiren ve bir araya getiren, barışçıl bir dil kullanan ve insanın ruhuna hitap eden bir uğraşı alanıdır. Bu nedenle etkinliğe ev sahipliği yapan Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sergide eserleri bulunan sanatçılara belgelerini Nurullah Cahan verirken, Başkan Cahan’a da katkılarından dolayı “Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık” isimli sanatsal çalışma hediye edildi.

Son Düzenlemeler: 21 Aralk, 2015
uşak belediyesi nurullah cahan marka şehirler belediye bizimle sanat sanat dostu kent