​Bu Tiyatro Oyununda Biletler Para ile Satılmadı

27-03-2015

Bu Tiyatro Oyununda Biletler Para ile Satılmadı

Uşak Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında 2 si 1 arada isimli oyunu sergiledi. Biletlerin sadece kitap, boya kalemi ve resim defteri ile karşılığında alındığı ve alınan malzemelerin Ağrı ili Doğubeyazıt İlçesi Nuhun Gemisi İlköğretim Okulu’nda ihtiyaç sahibi öğrencilere gönderildiği örnek çalışma izleyenlerden ve Uşak halkından takdir kazandı.

Uşak Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında bir etkinliğe daha imza attı. Kentte iki perdede sergilenen 2 si 1 arada isimli tiyatro oyunu biletleri boya kalemi ve resim defteri karşılığında izleyicilere verilirken bu uygulama sosyal içeriği nedeniyle beğeni kazandı. Dünya Tiyatro Günü’ne de denk gelen oyunda sanatçılar Duygu Şen, Ruhi Sarı, Neslihan Yeldan ve Cemal Hünal Uşak Belediyesi’nin örnek çalışmasına destek verdiklerini belirttiler.

Sosyal bir proje oldu

Uşak’ta kültür ve sanatta marka olmak adına çalışmalara tam gaz devam ettiklerini kaydeden Belediye Başkanu Nurullah Cahan, “Sanatın belediyesi olma yolunda dolu dolu programlar ile yolumuzda ilerliyoruz” dedi. Yapılan etkinliklere sosyal anlamda katkı sağlamak istediklerini aktaran Cahan, “Bugün sergilediğimiz tiyatro oyunu vatandaşlarımızın istediği kalitede bir oyundur. Oyunun sanatçıları ise ülkemizde tanınan rüştünü ispat etmiş oyunculardır. Biz böylesine güzel bir oyunu sergilerken doğuda bulunan kardeşlerimize katkı sağlamak istedik. Ağrı’da yaşayan ihtiyaç sahibi öğrencilerimize boya kalemi, resmi defteri ve kitap ulaştırmayı hedefledik. Bunu da tiyatro biletleri karşılığında vatandaşlarımızdan istedik. Bizlere gelen eşyaları hemen göndereceğiz” şeklinde konuştu.

Tiyatronun Dünya Tiyatrolar Günü ile aynı güne denk gelmesinin de güzel bir rastlantı olduğunu dile getiren Cahan, kentte tiyatroyu sevdirmek adına faaliyetlerin süreceğini belirtti.

Etkinlikler devam edecek

“Uşak’ta sanat adına yıl boyunca beklenileni vereceğiz” ifadesini kullanan Cahan şunları kaydetti: “Uşak’ta son aylarda yaptığımız etkinlikler vatandaşlarımızın takdirini kazanmaktadır. Biz ilimizde her kesimden herkesin beğeneceği faaliyetlere imza atmak istiyoruz. Bu nedenle etkinlik takvimimizi hazırlarken ince eleyip sık dokuyoruz. Sanatın her dalının ilimizde olmasını hedefliyoruz. Bunları yaparken yerel sanatçılarımızı da destekliyoruz. Kısacası sanat adına ilimizde güzel çalışmalar sürecek”.

Son Düzenlemeler: 27 Mart, 2015
İlgili İçerikler: UŞAK BELEDİYESİ 5. ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI ULUSLARARASI BEŞİNCİ TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR UŞAK BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU İSTANBUL'DAN ÖDÜLLE DÖNDÜ UŞAK'IN KADINLARI TİYATRONUN ÜNLÜ İSMİ ÜMMİYE KOÇAK İLE BİR ARAYA GELDİ 11. EGE TİYATROLAR BİRLİĞİ BULUŞMASI UŞAKTA GERÇEKLEŞTİ ŞEHİR TİYATROSU GÖKYÜZÜNDE BİR NOKTA'YI SEYİRCİYLE BULUŞTURDU KURTULUŞ TİYATRO OYUNU LİSELİ GENÇLERLE BULUŞUYOR Osman Koparan Uşak'ın değerleri Amfi Tiyatro'da Devleşti ŞEHRİN İLK GEZİCİ TİYATRO ETKİNLİĞİ FİNALİNİ YAPTI
tiyatro cemal hunal