​Burdur'dan Uşak'a Örnek Tesis İncelemesi

1-04-2015

Burdur’dan Uşak’a Örnek Tesis İncelemesi

Burdur Belediyesi’ne bağlı ekipler Uşak Belediyesi’nin üretimini sağladığı klor çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmaların Burdur Belediyesi’nde de yapılması düşünülürken, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak’ın örnek çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Uşak Belediyesi’nin kendi imkanları ile klor üretmesi başka illere örnek oluyor. Daha önce Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Uşak’taki projeyi incelemeye gelmesinin akabinde Burdur Belediyesi ekipleri de konuyu gündemine aldı. Uşak’taki tesisi inceleyen Burdur Belediyesi yetkilileri klor üretimini kendilerinin yapacaklarını belirttiler.

Kendi klorumuzu üretiyoruz

Uşak Belediyesi’nin bütün projelerinde başarılı olacağını ve emsal teşkil edeceğini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Amacımız yapacağımız çalışmalarda en iyisine ulaşmaktır. Belediyemiz klor üretiminde de düşüncelerimiz doğrultusunda başarı olmuştur” dedi.  Kentin içme suyu konusunda hassas olduklarını anlatan Cahan,”Belediyemiz içme suları konusunda her zaman özverili ve titiz bir çalışma içinde olmuştur. Bütün ekiplerimiz bu konuda ciddiyetle çalışmaktadır. Bu bağlamda klorumuzu kendimiz üretmekteyiz. Doğal yollar ile yapılan klorlama suyumuzun kalitesini daha da arttırdı. Klor şebeke suyunda önemli bir yere sahiptir. Klor ozon sayesinde tüm mikroorganizmalar kısa sürede yok edilmekte ve sudaki dezenfeksiyon uzun süre devam etmektedir. Mikropları kısa sürede etkisiz hale getiren yeni sistemde geleneksel içme suyu klorlaması sırasında meydana gelecek yan ürünlerin oluşumu da engellenmektedir” şeklinde konuştu.

Bu uygulamayı ender yapan illerden birisi olmanın mutluluğunu yaşadıklarının altını çizen Cahan, vatandaşların da konu ile ilgili farkı hissettiklerini aktardı.

Su konusunda başarılıyız

Belediyenin su ile ilgili hassas yaklaşımlarının devam edeceğini bildiren Cahan, “Belediyemizin sular konusunda projeleri devam edecektir. Amacımız çağın en büyük gereklerinden olan suyun kaliteli ve temiz olarak kullanılmasıdır. Öyleki bu çalışmalarımız hasebiyle diğer belediyeler projelerimizi yerinde görmek için incelemelere gelmektedir. Biz su ile ilgili denetimlerimizi de sürekli yaptırıyoruz. Farklı kurumların gerçekleştirdiği denetimlerden de suyumuz hep alnımızın akı ile çıktı. Bundan sonra da suyumuz ile ilgili somut çalışmalar sürecektir” ifadesiyle sözlerine son verdi.

Bilgi…

Türkiye’de sadece birkaç belediyede kullanılan yöntemle Aybey Mahallesi’nde bulunan su deposunda sıvı klor üretim sistemi ekipmanları kurularak klor üretimi yapılıyor. Yeni sistemde kurulan klor ozon jenarötüründe iyotsuz sofralık tuzdan elektroliz yöntemi ile tamamen doğal klor ozon üretildikten sonra suya veriliyor. Bu yöntem diğer yöntemlere göre çok sağlıklı bir yöntem olarak dikkat çekiyor. Sistem sayesinde içme suyu dezenfeksiyonunda petro kimya ürünleri yerine tamamen doğal olan yemeklerde kullanılan sofra tuzu türevi klor kullanılıyor.

İlgili İçerikler: KAPSAMLI TESİS YEŞİL SAHALARA YILDIZ YETİŞTİRECEK UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI YEŞİL KARAAĞAÇ GÖLETİ SOSYAL TESİSLERİ DOĞASEVERLERİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI KAYAAĞIL TERMAL TESİSLERİ KISA SÜREDE GÖZ BEBEĞİ OLDU KAYAAĞIL TERMAL TESİSLERİ YENİLENEN YÜZÜYLE HİZMETTE
burdur belediyesi klor