Burma Camii Çevresinde Pazar Mesaisi

24-07-2017

Modern bir Uşak için her bölgede kaldırım, yol yapımı ve çevre düzenlemesi çalışmaları gerçekleştiren belediye işçileri sıcak havayla birleşen asfalt ısısının doğurduğu zorluğa rağmen çalışmaları Pazar günü de sürdürdü.

Uşak Belediyesi, havanın 30 derecenin üzerinde seyrettiği ve asfalt ısısının da eklenmesiyle oldukça etkili olan sıcak karşısında verilen sözlerin yerine getirilmesi adına Pazar günü de mesai başında.

Şehrin her bölgesinde yürütülen çalışmalarda, bu kez asfalt seriminin adresi Cumhuriyet ve Yıldırım Beyazıt Caddeleri ile İslice Sokak oldu.

Ticari faaliyetlerin aksamaması, esnaf ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması amacıyla hafta sonu da iş başı yapan ekipler elektrik hatlarının yer altına alınmasının ve bordürlerin döşenmesinin ardından asfalt serimini başlattı.

Sabah saatlerinde başlayan çalışmaları inceleyen, şehre yeni bir görünüm kazandırmak üzere iş başında olan işçileri yalnız bırakmayan Başkan Nurullah Cahan, Uşak’a hizmette tatil ve dinlenmeye yer olmadığını, yaz döneminin esnaf açısından yoğunluk oluşturduğunu ve bu nedenle 7/24 hizmetin devam ettiğini aktardı.

Başkan Nurullah Cahan, “Şehrin merkezi olarak bilinen Burma Cami’nin ve Belediye Hizmet Binamızın çevresinde asfalt çalışmalarımızı başlattık. Bugün Pazar ve arkadaşlarımız mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyorlar. Bu bölgedeki esnafımızın işlerinin en yoğun olduğu dönemdeyiz. Bu nedenle en kısa sürede buradaki çalışmalarımızı bitirmek için esnafımıza söz vermiştik. Dediğimiz gibi de esnaflarımızı mağdur etmeden 2 haftalık çalışma süremizin son gününde bölgemize sıcak asfaltımızı atıyoruz.“ dedi.

“TARİHİ BÖLGELERİMİZ CAN KAZANIYOR”

Bölgenin Uşak’ın en eski ticari merkezlerinden birisi olduğuna değinen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, geçtiğimiz aylarda çay kenarı diye bilinen üst yolu tamamladıklarını anımsattı. Bugün de kalan kısımdaki çalışmaları tamamlayacaklarını söyleyerek, “Ayakkabıcılar çarşısı esnafımız cuma günü bizleri ziyarete gelmişlerdi. Yapılan çalışmaları hep birlikte değerlendirmiştik. Pazar günü çalışmaların tamamlanacağını dile getirmiştik ve dediğimiz gibi pazartesi gününe tertemiz, asfaltlanmış olarak yolumuzu tamamlayacağız. Bu bölge Uşak’ın en eski ama ticari olarak çok değerli yerleri. Bu açıdan kaliteli asfaltla, modern aydınlatma direkleri ve düzenli kaldırımları ile yollarımızı yeniliyoruz. Uşak’ın tarihini içinde barındıran eski bölgelerimize yeniden değer kazandırarak, atıl bir alan kalmaması için projelerimize yön veriyoruz. Tüm birimlerimizde dinamik bir yapımız var ve bu sayede işlerimiz hızlı bir şekilde yürüyor.” diye konuştu.

BOZUK YOL KALMAYACAK İDDİASINDA KRİTİK DETAY: KALİTE

Uşak’ın hem şehir merkezini hem de ana bağlantı yollarını İl Özel İdaresi ile ortaklaşa yaptıklarını ifade eden Başkan Cahan, “Gücümüzü, sermayemizi Uşak için harcıyoruz ve iş birliklerimizle güçlü bir Uşak meydana çıkıyor. Uşak’ta bozuk yol bırakmama iddiamızı yinelemek istiyorum. Ve bu noktada önemli olan unsursa, paramız kıymetli, emeğimiz kıymetli, zamanımız kıymetli. Bu düşünceyle ortaya çıkan işler günü kurtarmak için değil, uzun vadeli olması için yapılıyor. Bir defa yapalım, kaliteli yapalım düsturu ile hem il merkezimizi hem de ana yol bağlantılarımızı en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz.”   açıklamalarında bulundu.

Bölgede incelemede bulunan ve esnafı ziyaret eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar ve Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ eşlik etti.

Çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüldüğünü söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, “Ortak akılla hizmetlerimiz güç kazanıyor. Hem şehir merkezimizde hem de köy yollarımızda asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Şehrin merkezi olan bu bölgede esnafımızı mağdur etmeden en kısa sürede çalışmalar tamamlandı. Uşak Belediyesi ile şehrimizdeki çalışmaların aynısını köy yollarımız da uyguluyoruz. Kısa zamanda iyi işler ortaya çıkıyor. Millete hizmette birliği önemsiyoruz.” Değerlendirmelerini yaptı.

Kendilerine verilen tarihte çalışmalarda sona gelindiğini paylaşan bölge esnaflarından Murat Ekiz ise şöyle konuştu:

“Başkanımız 2 hafta önce bizleri ziyaret ederek yolumuzun 2 haftalık süreçte biteceğini söylemişti. Yaz aylarının bu döneminde bizim işlerimizin en yoğun olduğu zamanlar. Başkanımız bizlere verdiği sözü tutarak dediği gibi tam zamanında yolumuzu tamamladı. Buradaki çalışmalarda Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen tüm personele teşekkür ederiz.”

Belediye personelini yalnız bırakmayan Cahan, çalışanlara, esnafa ve vatandaşlara baklava ikramında bulundu.

İlgili İçerikler: UŞAK BELEDİYESİ'NDEN SOSYETE PAZARI'NA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME ŞEKEREVLERİ KAPALI PAZAR YERİ VATANDAŞTAN TAM NOT ALDI BİRBİRİNDEN GÜZEL ÜRÜNLER ZÜMRA KADIN EL EMEĞİ PAZARINDA KARAAĞAÇ KAPALI PAZARYERİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR KARAAĞAÇ MAHALLESİ KAPALI PAZAR YERİ KURA ÇEKİMİ Fatih Pazar Yeri Kura Çekimi Başvuru Listesi BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÇARŞAMBA PAZARI ESNAFI'NA ZİYARET FATİH VE KEMALÖZ KAPALI PAZARYERİ PARSELLERİNİN İŞ KOLU NUMARALANDIRILMASI HAKKINDA FATİH VE KEMALÖZ PAZAR YERLERİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLENDİRMESİ
uşak uşak belediyesi nurullah cahan asfalt pazar mesaisi