BÜYÜK ÜSTADIN ESERLERİ TARİHİ HANDA CAN BULDU

1972
27-09-2018

25 Eylül 2012’de gözlerini hayata kapatan Türk Halk Müziğinin usta ismi Neşet Ertaş, Uşak’ta özel bir programla anıldı. Kentte bulunan tarihi handa Neşet Ertaş’ın türküleri yankılandı.

Orta Anadolu Abdal kültürünün en önemli temsilcilerinden Neşet Ertaş’ın vefatının 6. yıl dönümü nedeniyle tarihi Uşak Bedesten Hanı özel bir etkinliğe sahne oldu. Uşak Belediyesi Sanat Akademisi tarafından düzenlenen müzik dinletisinde, Neşet Ertaş’a ait eserler vatandaşla buluşturuldu.

Zeybek gösterisiyle başlayan ve Neşet Ertaş türküleriyle devam eden etkinlik büyük ilgi gördü. Şarkılara ait yaşanmış hikâyelerin paylaşıldığı ve enstrümanlarda nota olarak duyguların yeniden can bulduğu program Uşaklıların beğenisini kazandı.

Düzenlenen programa Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da katıldı. Neşet Ertaş’ı saygı ve rahmetle andıklarını dile getiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşak âşıklar diyarı, efeler diyarı, yörük memleketi. Aynı bizim gibi bir kültüre sahip olan ve Bozkırın Tezenesi olarak anılan rahmetli Neşet Ertaş’ı ölümünün 6. yılında tarihi hanımızda anıyoruz. Kültür Merkezimizde hizmet veren Uşak Belediyesi Sanat Akademisi’nin saz üstatları rahmetli Neşet Ertaş’ın eserlerine ses oldu. Âşıklar diyarı Uşak için Neşet Ertaş’ın anlamı ve değeri çok başka.” dedi. Cahan, Neşet Ertaş’ın bıraktığı eserleri yaşatacaklarını ve bu kültüre sahip çıkacaklarını kaydetti.

İlgili İçerikler: DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ 3. YILA ÖZEL BÜYÜK JEST Ali Büyükyörük Banaz Büyükoturak Köyünden Zeliha Erdem KÜÇÜK YARDIMLAR BÜYÜK TEBESSÜMLERE DÖNÜŞÜYOR KÜÇÜK VE ÖZEL YÜREKLER BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTI ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE MERAK EDİLENLER CEVAP BULDU SINAVA HAZIRLANAN GENÇLER GENÇ KUŞAK İLE MOTİVASYON BULDU Banaz/Büyükoturak Köyünden, Ali Gümüş
uşak uşak belediyesi nurullah cahan neşet ertaş tarihi han