Cahan, "Çanakkale Bu Milletin Genetiğini Anlatıyor"

17-03-2017

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle bir açıklama yayınladı. Başkan Cahan, "Çanakkale Türk milletinin genetiğini gösteren bir mücadelenin adıdır" dedi.

Çanakkale şehitlerinin, gencinden yaşlısına, kadınına kadar Türk milletinin özgürlüğü için mücadele ettiğine değinen Başkan Cahan, bu mücadelenin ruhunu anlamak gerektiğini vurguladı.

Başkan Nurullah Cahan, "Türk milleti tarafından verilen bağımsızlık mücadelesi bizlere gösteriyor ki, bu millet esrate ve boyun eğmeye eyvallah diyecek bir millet değildir. 'Kendi cenaze namazlarını' kılarak, yaşamak değil yaşatmak için süngüleriyle düşmana koştuklarını anımsamak gerekiyor. Öyle bir ruh ki, gözlerde korkunun emaresi, gönüllerde yaşamın arzusu değil inançları için, vatan için, bayrak için şehadet var. O kahramalar sadece bir savaşın şehitleri değil, bir milletin dirilişidir. Ve yalnızca mücadeyi değil, milletin ruhunu temsil etmektedir." diye konuştu.

Türkiye'yi kıskaca almak hevesinde ve çabasında olanların heveslerinin ve kendilerinin heba olacağını belirten Başkan Cahan, 15 Temmuz'a işaret etti.

Başkan Cahan, "PKK terör örgütü ve coğrafyamızdaki terör unsurları yetmedi. Engelleme çabalarına rağmen Türkiye 'Çanakkale inancıyla, ruhuyla dünyaya karşı verdiği mücadeleyi, büyük kalkınma hamlesini sürdürdü. Büyüyen Türkiye'nin önünü kesmek amacıyla bir darbeye kalkıştılar. Halk yine 18 Mart ruhunu 15 Temmuz gecesinde ortaya koydu. Tankların altına yattı. Kurşunların üzerine koştu. Korkmadı. Milleti için, bayrağı için canlarını hiçe saydı bu millet. Ardından bakanlarımızın seyehatlerini engellediler. Yine Hollanda'da vatandaşlarımız sokaklara çıktı. Hepsinin özü şuraya çıkıyor: Türk milletini bir kez daha esir alma, güçsüz kılma peşindeler. Ancak bu millet canından öte gördüğü vatanını kimsenin fiziki olmasa da işgaline müsade etmez." dedi.

Çanakkale'de kazanılan zaferin millet ruhunu yansıttığını yineleyen Uşak Belediye Başkanı, "Gencecik canlarımız, 18'liklerimiz, analarımız, kardeşlerimiz orada büyük bir mücadele verdi. Şimdi bizler de onların bize emaneti olan bu topraklarda, bayrağı en kuvvetli şekilde dalgalandıracağız. İnancımızın bize öğrettiği gibi, inananlar muhakkak galip gelecek. Bizler yılmadan çalışacağız. Bizler için şehadete koşan binlerce şehidimiz için, o ruhla çalışacağız." ifadelerine yer verdi.

İlgili İçerikler: Başkan Cahan, Anadolu Isuzu'nun Tanıtım Programına Katıldı Başkan Cahan Yaşanan Gelişmelere Açıklık Getirdi Vali Demir'den Başkan Cahan'a İade-i Ziyaret Başkan Cahan'dan Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı Başkan Cahan, Zahireciler Sitesini Ziyaret Etti Başkan Cahan, 15 Temmuz Filmi'nin Kahramanlarıyla Buluştu Belediye Başkanı Cahan'dan 'HERO' Tişörtlü Darbeciye Sert Tepki Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu 'Milletin Dirilişi'ni Sahneleyecek Başkan Cahan Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi Başkan Cahan, " Kurallar, Hayatı Kolaylaştırmak İçindir"
uşak uşak belediyesi nurullah cahan çanakkale zaferi mesaj