Cahan, "Çanakkale Bu Milletin Genetiğini Anlatıyor"

17-03-2017

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle bir açıklama yayınladı. Başkan Cahan, "Çanakkale Türk milletinin genetiğini gösteren bir mücadelenin adıdır" dedi.

Çanakkale şehitlerinin, gencinden yaşlısına, kadınına kadar Türk milletinin özgürlüğü için mücadele ettiğine değinen Başkan Cahan, bu mücadelenin ruhunu anlamak gerektiğini vurguladı.

Başkan Nurullah Cahan, "Türk milleti tarafından verilen bağımsızlık mücadelesi bizlere gösteriyor ki, bu millet esrate ve boyun eğmeye eyvallah diyecek bir millet değildir. 'Kendi cenaze namazlarını' kılarak, yaşamak değil yaşatmak için süngüleriyle düşmana koştuklarını anımsamak gerekiyor. Öyle bir ruh ki, gözlerde korkunun emaresi, gönüllerde yaşamın arzusu değil inançları için, vatan için, bayrak için şehadet var. O kahramalar sadece bir savaşın şehitleri değil, bir milletin dirilişidir. Ve yalnızca mücadeyi değil, milletin ruhunu temsil etmektedir." diye konuştu.

Türkiye'yi kıskaca almak hevesinde ve çabasında olanların heveslerinin ve kendilerinin heba olacağını belirten Başkan Cahan, 15 Temmuz'a işaret etti.

Başkan Cahan, "PKK terör örgütü ve coğrafyamızdaki terör unsurları yetmedi. Engelleme çabalarına rağmen Türkiye 'Çanakkale inancıyla, ruhuyla dünyaya karşı verdiği mücadeleyi, büyük kalkınma hamlesini sürdürdü. Büyüyen Türkiye'nin önünü kesmek amacıyla bir darbeye kalkıştılar. Halk yine 18 Mart ruhunu 15 Temmuz gecesinde ortaya koydu. Tankların altına yattı. Kurşunların üzerine koştu. Korkmadı. Milleti için, bayrağı için canlarını hiçe saydı bu millet. Ardından bakanlarımızın seyehatlerini engellediler. Yine Hollanda'da vatandaşlarımız sokaklara çıktı. Hepsinin özü şuraya çıkıyor: Türk milletini bir kez daha esir alma, güçsüz kılma peşindeler. Ancak bu millet canından öte gördüğü vatanını kimsenin fiziki olmasa da işgaline müsade etmez." dedi.

Çanakkale'de kazanılan zaferin millet ruhunu yansıttığını yineleyen Uşak Belediye Başkanı, "Gencecik canlarımız, 18'liklerimiz, analarımız, kardeşlerimiz orada büyük bir mücadele verdi. Şimdi bizler de onların bize emaneti olan bu topraklarda, bayrağı en kuvvetli şekilde dalgalandıracağız. İnancımızın bize öğrettiği gibi, inananlar muhakkak galip gelecek. Bizler yılmadan çalışacağız. Bizler için şehadete koşan binlerce şehidimiz için, o ruhla çalışacağız." ifadelerine yer verdi.

İlgili İçerikler: Sanatçı Şenozan, Başkan Cahan'a Sanatta Tam Not Verdi Başkan Cahan, 3. Lig'e Çıkan Utaş Uşakspor'u Onurlandırdı Başkan Cahan Yeni Spor Salonu İnşaatını İnceledi Başkan Nurullah Cahan, Doğup Büyüdüğü Köye Destek Verdi Başkan Cahan'dan Miraç Kandili Mesajı Başkan Cahan'dan 23 Nisan Mesajı Başkan Cahan'dan Kutlu Doğum Haftası Mesajı Başkan Cahan, "Çıkan Sonuç Ülkemiz İçin Hayırlı Evet Oldu" Cahan, "İnşallah 16 Nisan'da Güçlü Türkiye'nin Kapılarını Açacağız" Başkan Cahan Usta Ciritçilerle Maç Yaptı
uşak uşak belediyesi nurullah cahan çanakkale zaferi mesaj