​Cahan, "E-Uşak Projesiyle Hemşehrilerimizin Yanındayız"

9-05-2016

Cahan, “E-Uşak Projesiyle Hemşehrilerimizin Yanındayız”

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, E-Uşak projesiyle darda olan vatandaşların imdadına yetiştiklerine dikkat çekerken, “Bilimsel bir metotla çalışarak dar gelirli ve zor durumda olan hemşehrilerimizin sıkıntılarına merhem oluyoruz” dedi.

Uşak Belediyesinin yapmış olduğu E-Uşak (Dijital Uşak-Sosyal Riski İzleme Önleme) projesiyle, Uşak’ta titiz bir çalışma yürütülüyor. Proje çerçevesinde sahada görevli belediye personeli Uşaklılarla birebir görüşerek ihtiyaçları tespit ediyor. Tespit edilen dar gelirlilere ise gereken yardım ve destekler hemen sağlanıyor. Bu kapsamda Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde oturan 81 yaşındaki Ümmühan Kanhan’a destek sağlandı. Dar gelirli ve yalnız olduğunu öğrenilen Ümmühan Kanhan’ı Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve eşi Halime Cahan ziyaret etti.  Ziyarette evin ihtiyaçları tespit edilerek yardım yapılırken, diğer ihtiyaçların ise kısa sürede giderileceğinin sözü verildi.

Dar gelirli vatandaşlarımızın yanındayız

E-Uşak projesiyle kentte yaşayan dar gelirli vatandaşlara yardım ettiklerini anlatan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Bugün Uşak Belediyesi olarak teyzemizin yanına geldik. Belediyemiz tüm mahallerde birebir vatandaşlarımızla görüşme yöntemiyle tarama yapmaktadır. Taramalarımızda mahallerimizdeki dar gelirli ve zor durumda olan vatandaşlarımızın tespiti gerçekleştirilmektedir. Tespitlerimizdeki verileri ise bilgisayar ortamında bilimsel bir şekilde depolamaktayız. Bu sayede tek tuşla tespit yaptığımız aileleri takip etmekteyiz. Bugün de Ümmühan Teyzemizin sıkıntıları olduğunu öğrendik. Kendisini bu nedenle yalnız bırakmadık” ifadesini kullandı.

Yalnız bırakmayacağız

Hemşehrilerimizin zor zamanlarında yanlarında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Cahan, “Belediyemiz ‘Mutlu Uşak’ hedefiyle çalışmalarını yapmaktadır. Bunun için projelere ağırlık vermekteyiz. Sosyal belediyecilik anlayışını da en iyi şekilde yapma gayreti içindeyiz. Bu nedenle dar gelirli vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu konuda bizlere gelen ihbarları ise en iyi şekilde değerlendireceğiz” dedi.

E-Uşak Projesi nedir?

E-Uşak Projesiyle sosyal riskleri önleyerek toplumsal fayda odaklı yönetimi en üst düzeyde sağlamak hedeflenmektedir. E-Uşak projesinin amacı; Uşak Belediyesi olarak, ihtiyaç sahibi vatandaşları, belediyeye gelmeden önce tespit edip, onlara giderek gerekli destekleri, eğitimleri ve yardımları gerçekleştirmektir.

Proje sürecinde yapılan sosyal doku araştırması ile Uşak il merkezinde bulunan toplam 58 bin hanenin 17 bin hanesine ve toplam 202 bin kişiden 72 bin kişiye, veri kayıt ve anketör personeliyle ulaşılmıştır. Saha çalışmaları tüm hanelere ve kişilere ulaşıncaya kadar devam edecek. Sistemde bir tuşa tıklanarak belirtilen özelliklerdeki her bir vatandaşımızın hanesine ve kendisine ulaşılarak talepleri değerlendirilmektedir. Bu hanelerde yaşayanların verileri 6 farklı modülde işlenerek değerlendirilmektedir. Bu modüller ise dezavantajlı durum bilgileri, kişisel bilgiler, hane bilgileri, raporlama çalışmaları ve yoğunluk haritaları olarak dikkat çekmektedir.

Örnek Uygulamalar:

Örnek-1: Gelir seviyesi asgari ücret olan, bakıma muhtaç olan ve evi sobalı olan haneler sorgulanarak, belediyemize hiçbir başvuru yapılmadan ilgili haneye kömür yardımı yapılmaktadır.

Örnek-2: Yaşı 22 olan, gelir seviyesi asgari ücretin altında olan, yetim olan bir vatandaşımızın kriterleri belirlenip, kişisel sorgulama modülünde tarandığında tüm bu kriterleri içeren kişilere adres ve lokasyon olarak ulaşılabilmekte , yerinde tespit ve çalışmalar yapılmaktadır.

Örnek-3: Şehrimizde yaşayan engellilere yönelik bir park çalışması planlanmasında; Sistemde engellilerimizin yoğunluk haritaları çıkarılarak, şehrimizin engelli yoğunluğu olan bölgemizde engelsiz park yapımı gerçekleştirilmektedir.

İlgili İçerikler: Uşak Belediyesi "Şehrimde Sanat" Projesiyle Şehirdeki Tüm Kesimleri Tiyatroyla Buluşturuyor ​Cahan, "Küçük Mustafa'nın Yanındayız" ​Cahan, ​Cahan, "Çocuklarımızın Sporu Sevmesi Adına Çalışmalar Devam Edecek" ​Cahan, "Kentimizin Sorunları Bitiyor" ​Cahan, "Ramazan Ayında Yine On Binlerle Beraberiz" ​Cahan,"Ortak Akıl ile Sanayi Bölgemiz Daha da Gelişecektir" ​Cahan, "Kent Trafiğine Konfor Katıyoruz" ​Cahan, "Kentimizi Gelin Gibi Süslüyoruz" ​Cahan, "Peygamber Efendimizi En Güzel Şekilde Yad Ettik"
uşak belediyesi nurullah cahan ziyaret sosyal projeler e uşak projesi ummuhan teyze