​Cahan, "İki Yılda Yapılanlar Yapacaklarımızın İşaretidir"

6-04-2016

Cahan, “İki Yılda Yapılanlar Yapacaklarımızın İşaretidir”

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, iki yıl içinde büyük işler yaptığına dikkat çekerken, kalan süre içinde de marka bir şehir için bütün projelerin hayata geçireceklerini dile getirdi. Cahan, “Uşak gıpta ile bakılan bir kent olacak” şeklinde konuştu.

Uşak Belediye Başkanı hizmette iki yılın dolması nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Özel Bir restoranda gerçekleşen yemekte Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları, Hüseyin Ufuk Uğur, Hakan Uludağ ve Erol Korkmaz, Uşak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdurrahman Yavuz, Uşak Gazeteciler Derneği Başkanı Salih Kılınç, Uşak Faal Gazeteciler Derneği Başkanı Taşkın Özler, Uşak Gazeteciler Cemiyeti ve Yayıncılar Derneği Başkanı Mesut Keskin ve bası emekçileri hazır bulundu. Yemekte projeler anlatılırken proje hedefleri de anlatıldı.

Gece gündüz demeden çalıştık

Toplantının açılış konuşmasını Belediye Başkanı Nurullah Cahan gerçekleştirdi. “Projeleri gerçekleştirmek adına gece gündüz demeden çalıştık” diyen Cahan, “Görevi devralmamızın üzerinden iki yıl geçti. Çok şükür güzel işler yaptık. Eserlerimiz ortaya çıktı. Bundan sonraki süreçte de yeni Uşak’ı ortaya koyacak mega projelerimizin yanında, sosyal, kültürel ve sportif Uşak’ı inşa etmek için çaba vereceğiz. Çalışmalarımızı ara vermeden devam ettireceğiz. İlkler şehri Uşak’ta ilkleri geliştirerek sürdüreceğiz. Biz Efeler Diyarı Uşak’ın hak ettiği noktada olmasını istiyoruz. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda, 2014 yılı hazırlık ve alt yapı çalışmaları, ekipmanların temini ve mali yapının ortaya çıkması çalışmalarımızla geçti. 2015 yılında ise çalışmalarımız kendisini gösterdi. Bütün projelerimiz ortaya çıkmaya başladı. İnşallah bu yıl da güzel işler yapacağız” şeklinde konuştu.

Değişim hissediliyor

Kentteki değişimi herkesin hissedeceğini anlatan Cahan şunları söyledi: “Uşak’ın tamamında güney ve kuzey çevre yolu, şehir içi yolları bitireceğiz. Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2016 yılı sonunda bitireceğiz. Devamında Dokuzsele Deresi Projesini hak ettiği yere getireceğiz. Projenin şehre kadar olan kısımları bitti. Geri kalan kısımlarının bitmesi için Belediye olarak ne gerekiyorsa yaptık. Bu yıl içinde firma gelerek kalan kısmı bitirecek. Kent Park Projesi’nde ise yıkımlarımıza devam edeceğiz. Alan içinde kalan kamu kurumlarının çoğu bu yıl yıkılmış olacak. Söz verdiğimiz tüm projelerin can bulması adına tüm ekiplerimiz çalışacak. Biz bugüne kadar ortak akıl ile üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonra da herkesin gıpta ile baktığı bir kenti ortaya çıkaracağız”

Basını önemsiyoruz

Basın çalışanlarının da fedakarca çalıştığına değinen Cahan basın emekçilerine yönelik müjdeler verdi. Cahan, “Basın çalışanlarımız da her zaman bizlerin yanında yer aldı. Onların 24 saat çalışma esaıyla çalıştığını biliyoruz. Dolaysıyla bizler için çok değerlidir. Onlara verdiğimiz TOKİ sözünde de arkasında olacağız. kentimizde yapmayı planladığımız iki TOKİ çalışmalarında ihtiyacı olan basın çalışanlarımızı ev sahibi yapacağız” dedi.

Büyükşehir belediyesi gibi

Yapılan çalışmaların kalitesinden bahseden Uşak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdurrahman Yavuz, “Biz Başkanımıza her seferinde teşekkür ediyoruz. Bu teşekkürü hak ettiğini biliyoruz. Onca belediye başkanı gördük ve basına bu kadar sahip çıkanı ilk defa görüyorum. Yapılan çalışmalar büyükşehir belediyelerinin yaptığı nitelikte ve kalitededir. Bu nedenle kalan dönemde de iyi işler yapılacağına inancımız tamdır” diye konuştu.

İyi niyetin farkındayız

Uşak Belediyesi’nin başarılarını önemsediklerini ileten Uşak Gazeteciler Derneği Başkanı Salih Kılınç, “Yasalarda yerel yönetimlere bakıldığında seçimle gelen tek yetkili belediye başkanlarıdır. Fakat işlere bakıldığında birçok iş belediyelere yüklenmiştir. Uşak’ın çehresi değişiyor. Bunu uzun süre Uşak’a gelmeyen insanlar da söylüyor. Biz başkanımızın başarılı olmasını istiyoruz. Çünkü başkanımızın başarısı hepimizin mutlu olmasına vesile olacaktır. Biz projelerde yapılan çalışmaların ne kadar iyi niyetli olduğunu görüyoruz” dedi.

Takdirle karşılıyoruz

Uşakta yapılan çalışmaları takdir ettiklerini dile getiren Uşak Faal Gazeteciler Derneği Başknaı Taşkın Özler,”Uşak’ta yapılan çalışmaları takdirle izliyoruz. İnanıyoruz ki bu çalışmalarla hepimizin istediği ve özlediği Uşak’ı göreceğiz. Bizler de başkanımızın çalışmalarında yanında olacağız” dedi.

Gecede Avukatlar günü olması nedeniyle basın mensupları Başkan Nurullah Cahan’a pasta sürprizi de yaptı.

İlgili İçerikler: TSD Genel Başkanı Boyraz: Uşak'ı tanıyamadım, 6 yılda çok değişmiş Uşak Belediyesi Bir Yılda Bininci İskanını Verdi Bir Yılda Üçüncü Battı Çıktı Şehre Kazandırılıyor: Asfalt Serim İşlemi Başladı Uşak Basketbol Bu Yılda Muratbey Olarak Devam Edecek ​Cahan, "Küçük Mustafa'nın Yanındayız" ​Cahan, ​Cahan, "Çocuklarımızın Sporu Sevmesi Adına Çalışmalar Devam Edecek" ​Cahan, "Kentimizin Sorunları Bitiyor" ​Cahan, "Ramazan Ayında Yine On Binlerle Beraberiz" ​Cahan,"Ortak Akıl ile Sanayi Bölgemiz Daha da Gelişecektir"
uşak belediyesi nurullah cahan marka şehir hizmette iki yıl tanıtım toplantı gazeteciler