Cahan, "Okulların Taşınmasında Bir Aşama Daha Geçildi"

11-02-2015

Cahan, “Okulların Taşınmasında Bir Aşama Daha Geçildi”

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Kent Park Projesi kapsamında okulların taşınması ile ilgili bir aşama daha kaydettiklerini belirtti. Başkan Cahan, “Proje kapsamında taşınması planlanan Endüstri Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi’nin yeni yerlerinde çalışmalar son hızı ile devam ediyor. Bu sayede projede bir somut adım daha atılıyor” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Kent Park Projesi kapsamında taşınması planlanan Endüstri Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi’nin yeni alanlarında incelemelerde bulundu. İncelemelerde Başkan Cahan’a Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin'de eşlik etti. İlimizin değişimi ve kentsel rahatlamasında yoğun bir tempo ile çalıştıklarını ifade eden Cahan, “Belediyemiz ilimizin marka şehir olmasında milat niteliği taşıyacak projesi olan Kent Park Projesi’nin her aşamasını hassasiyet ile takip ediyor. Bu nedenle okullarımızın taşınması konusunda da sürekli istişare halindeyiz” dedi.

Kurumlar ile örnek çalışma

Bütün kurumlar ile koordineli çalışarak işlemlerin devam ettiğini vurgulayan Cahan, birliktelik ruhunun kente kazandıracağına dikkat çekti.

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların taşınmasında, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün örnek bir dayanışma içinde olduğunun altını çizen Cahan, “Yeni yapılacak Endüstri Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi, Bir Eylül Sanayi Sitesi ve Murat Arıtürk Çıraklık Eğitim Merkezi civarında can bulacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) verdiği destekle Endüstri Meslek Lisesi yapılacak. Aynı bölgede Kız Meslek Lisesi’nin çalışmaları da devam ediyor. Biz bu okulların taşınması ile beraber kentsel dönüşüme konu alanı boşaltma çalışmalarında bir aşama daha geçmiş olacağız. İki teknik okulun taşınması aynı zamanda modern binalarda öğrencilerin eğitim almasına vesile olacak. Taşınmaların akabinde hemen yıkımları gerçekleştireceğiz” ifadesini kullandı.

Büyük mesafe kat ettik

Kent Park Projesi’nin vücut bulabilmesi için var güçleri ile çalıştıklarını aktaran Cahan, 10 ay içinde Ankara’nın desteği ile de önemli bir yol kat ettiklerini belirtti. Cahan, “Kent Park kapsamında diğer kamu kurum ve kuruluşlar için çalışmalarımız devam ediyor. Bilindiği gibi projemiz bölgede birçok okulu etkiliyordu. Teknik liselerin ardından diğer lise ve okulların gideceği yerler merak konusuydu. Biz bu konuda da Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun desteği ile ilerlemeler kaydettik. Bize İzmir yolu civarında tahsis edilen alanda okullar kampusunu inşa edeceğiz. Öğrencilerimiz kampus havasında çağın tüm gereklerini içinde barındıran binalarda eğitim alacaklar” diyerek projenin gidişatı hakkında bilgi verdi.

Modern eğitim kurumları

Okulların modern bir yapıda olacağını dile getiren Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ise, “Bugün Başkanımız ile beraber TOBB’un yapacağı okulumuzun alanlarını inceledik. Okulumuzun ihale işlemleri Ocak ayında bitti ve yer teslimi yapıldı. Okulumuzun ismi Kanuni Sultan Süleyman Meslek Lisesi olacak. Diğer yandan Kız Meslek Lisemiz de bu bölgede hizmet verecek. Okullarımızda öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarını görecek doneler olacak” dedi.

Henüz bu galerinin altına atanmış herhangi bir medya yoktur...
Son Düzenlemeler: 12 ubat, 2015
İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA BİR PROJE BİRÇOK KAZANIM; BU PROJE İLE YARINLAR DAHA SAĞLIKLI OLACAK GENÇ KUŞAK BİR TURNUVAYA DAHA İMZA ATTI Uşak Belediyesi Bir Tesiste Daha Temel Attı UŞAK BELEDİYESİ BİR PROJENİN DAHA TEMELİNİ ATTI UŞAK BİR YEŞİL ALAN DAHA KAZANDI TÜRKİYE'NİN BİR İLKİ DAHA UŞAK'TA YAPILDI MİNİK ŞEYMA UMUDUNA ARTIK DAHA YAKIN Sokak Hayvanlarıyla ilgili bir yenilik daha UŞAK BELEDİYESİ'NDEN SAĞLIKLI YAŞAMA TEŞVİK HEDİYESİ
kent park okullar taşınma