Cahan, "Tarihi ve Turistik Yerlerimizi Gün Yüzüne Çıkaracağız"

13-12-2016

Cahan, “Tarihi ve Turistik Yerlerimizi Gün Yüzüne Çıkaracağız”

Resmi Gazete’nin 15 Kasım 2016 tarihli 29889 sayılı nüshasında Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulması kararlaştırılan “Uşak Mahalli İdareler Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği” ilk toplantısını yaptı.

Özmerkez İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri katıldı.

Geçici Divan Başkanlığını Karahallı Belediye Başkanı Ali Topçu'nun yaptığı toplantıda Birlik Başkalığı, 1. 2. başkan vekilleri, birlik encümeni ve katip üye seçimleri gerçekleştirildi.

Birlik Başkanlığına Vali Ahmet Okur'un seçildiği seçimde, 1. Başkan Vekilliğine Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 2. Başkan Vekilliğine İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Katip Üyeliğe Belediye Meclis Üyesi Sevgi Coşkun, İl Genel Meclisi üyesi İbrahim Cevher, Birlik Encümenine Başkan olarak Vali Ahmet Okur'un yanı sıra Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Eşme Belediye  Başkanı Hacı Mustafa Çetin ve Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza Ada seçildi.

Seçim sonrası açıklamalarda bulunan Vali Ahmet Okur, birlik vasıtasıyla Uşak'ın hem ulusal hem de uluslararası platformlarda tanıtılması anlamında maksimum gayret göstereceklerini ifade ederek, “Birliğin ilçeler ile birlikte yüksek turizm potansiyeline sahip ilimizin alt yapı hizmetlerini gerçekleştirmek üzere faaliyet göstereceğini bu süreçte turizmin kaynak değerleri, potansiyeli, kaynakların kullanımı, korunması, geliştirilmesi, potansiyel kaynakların harekete geçirilmesi konularında Birlik üyeleri arasında işbirliği ve deneyim alışverişi sağlayacağını ifade etti.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise Uşak Mahalli İdareler Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği’nin çalışmaları ile ilimizde bulunan tarihi ve turistik alanların hak ettiği değere kavuşacağını belirtirken, “Şehrimizde yıllardır tarih gizemiyle arka planda bulunan değerlerimiz bu birlik vesilesiyle ortaya çıkmaya başlayacaktır.  İl merkezimizde, İlçelerimizde ve köylerimizde bulunan özellikle turizme yeni kazandırmaya başladığımız mekanlar ve bundan sonra daha iyi çalışmalarla ilimize kazandırmaya başlayacağımız tarihi ve turistik yerlerimiz bu birlik vesilesiyle gün yüzüne çıkacaktır. Birliğimiz şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Başkan Cahan, Uşak’ımızın tanıtımı için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade ederken “Birlik vesilesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığımızın şehrimize ciddi katkıları olacak. Onların destekleri ile güzel çalışmalar ortaya çıkacak. Buradaki encümenimizin de hem birliğimize hemde tüm ilimize hizmetleri olacak. Bizlerde üzerimize düşen görevi yaparak ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” açıklamasında bulundu.

İlgili İçerikler: Hasbi Güngör Hesna Öğünür Eşe Güngör Eşe Güneş Tuncay Gündüz Bahadır Uygun Merkez Eskigüney Köyü'nden Hatice Değirmenci 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı
uşak belediyesi nurullah cahan tarihi yeni uşak mahalli hizmetler turistik