Çanakkale Klibi ile Gündemdeki Minikler Cahan'ın Misafiri Oldu

6-04-2018

İki aylık bir çalışmayla hayata geçirilen Çanakkale Susmuyor Projesi’nde işaret diliyle Çanakkale Türküsünü betimleyen ilkokul öğrencileri Başkan Nurullah Cahan’ın misafiri oldu.

Bahadır Tatlıöz’ün seslendirdiği Çanakkale Türküsü’ne işaret diliyle eşlik eden Uşak Bir Eylül İlkokulu’nun 2-F sınıfı öğrencileri Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın misafiri oldu. Çekimlerini Gökhan Fırat ve Yiğit Eken’in üstlendiği, İşaret Dili Eğitmeni ve Tercümanı Aysun Akgül’ün destek verdiği anlamlı proje ile tarihe olan bağlılıklarını gösteren minikler örnek çalışmaları nedeniyle Başkan Cahan tarafından ödüllendirildi. Öğrenciler belediye binası içinde işaret diliyle yeniden türküyü betimledi.

Sınıf öğretmeni İlker Akgül’ün girişimiyle ortaya çıkan anlamlı proje için tebriklerini ileten Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşak adına muhteşem bir proje gerçekleştirmişler. Çanakkale bizim ecdadımızın yattığı, her bölgeden ve her yaştan şehitlerimizin olduğu bir yer. Bir Eylül İlkokulumuzun öğrencisi bu genç kardeşlerimiz de Çanakkale Türküsü’nü işaret diliyle çok hoş bir klipte canlandırmışlar. Tebrik ediyorum ve Çanakkale ruhunun hala ayakta, hala diri olduğunun altını çizmek istiyorum. Necip milletimiz var oldukça, en küçüğünden en büyüğüne kadar bu ruh da can bulmaya devam edecek. Başarılı organizasyonda emeği geçen müdürümüzü, müdür yardımcımızı, tüm gençlerimizi Uşak adına tebriklerimi sunuyor ve teşekkür ediyorum. Gönülden kutluyorum.” dedi.

Anlamlı proje tam destek gördü

Projenin mimarı olan sınıf öğretmeni İlker Akgül ise, Çanakkale Susmuyor Projesine küçük bir hedefle başladıklarını ama çok farklı bir forma kavuştuğunu kaydetti. Akgül, “Çocuklarımızla türküyü işaret diliyle betimlemek istedik. Daha sonra Bahadır Tatlıöz’ün menajerlerine ulaştık ve detaylı olarak projemizi anlattık. Kendileri de çok beğendiler ve destek olabileceklerini söylediler. Ardından çekimler için Tarkan ile çalışan Yiğit Eken ve Gökhan Fırat ile görüştük, projemizi anlattık ve onlar da koşulsuz şartsız bize destek oldular. Ulaştığımız sonuç nedeniyle oldukça mutluyuz. Videomuz 600 bine yakın bir izlemeye ulaştı. Gelen olumlu tepkilerden memnuniyet duyduk. Bizleri misafir eden Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’a teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Çekimlerin İstanbul’da ve Çanakkale’de gerçekleştirildiğini ifade eden sınıf öğretmeni Tatlıöz, güzel projeler üretmeye devam edeceklerini belirtti.

Minikler proje nedeniyle mutlu

Projeyi işaret ederek konuşan ve şanslı olduklarını dile getiren miniklerden Yusuf Savaş, ”Çanakkale’ye gittik ve Uşak’ta bir proje yaptık. Youtube’a videonun koyulmasıyla bize teşekkür ettiler ve çalışmayı takdir ettiler. Küçükten büyüğe çalıştık ve çabaladık. Çalışmasaydık böyle bir sonuç olmayacaktı. Çekimlerimizde yardımcı olan herkese teşekkür ederim.” dedi.

Öğrencilerden Tuana Yavuz da çok uğraştıklarını, pes etmediklerini ve iyi bir sonuca kavuştukları için mutlu olduklarını söyledi.

Son Düzenlemeler: 06 Nisan, 2018
İlgili İçerikler: ÇOCUKLARIN TEBESSÜMÜNE ORTAK OLDUK GERİ DÖNÜŞÜM FİNLANDİYA'NIN PAİMİO ŞEHRİ İLE UŞAK'IN KESİŞİM NOKTASI OLDU KAYAAĞIL TERMAL TESİSLERİ KISA SÜREDE GÖZ BEBEĞİ OLDU UŞAK BELEDİYESİ'NİN KURTULUŞ HAFTASI PROGRAMI BELLİ OLDU 3. LİGİN ŞAMPİYONU BELLİ OLDU 2023 YILI KURBAN KESİM NOKTALARI BELLİ OLDU UŞAK'TA EĞLENCENİN ADRESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ OLDU İKİNCİSİ DÜZENLENEN PES TURNUVASI GENÇLERİN BULUŞMA ADRESİ OLDU GENÇ KUŞAK TURNUVASI'NDA KAZANAN DOSTLUK OLDU 2022 YILI KURBAN SATIŞ NOKTALARI BELLİ OLDU
uşak uşak belediyesi nurullah cahan uşak bir eylül ilkokulu çanakkale türküsü bahadır tatlıöz çanakkale susumuyor