Celal Bayar Caddesi Modern Bir Yüze Kavuşuyor

23-06-2017

Kentsel Dönüşüm Modern Yollarına Kavuşuyor

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Kentsel Dönüşüm projesinin bulunduğu noktada yer alan Celal Bayar Caddesi'ndeki asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.

İncelemeler esnasında konuşan Başkan Cahan, üçüncü battı çıktıyla kesişen ve özellikle önümüzdeki süreçlerde canlılığı çok daha yüksek olacak caddedeki işlemlerde sona gelindiğini kaydetti.

Alanda yaptığı incelemelerde Belediye Başkanı Nurullah Cahan'a Uşak Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ ile İsmail Ünal eşlik etti.

Yeni Uşak’ın yeni merkezi Kentsel Dönüşüm alanındaki çalışmaların hızlı bir biçimde ilerlediğini ifade eden Başkan Cahan, "Geçtiğimiz aylarda konutlarımızın ve dükkanlarımızın hak sahipleri için kuralarını çekmiştik. 28 Haziran’da ise 325 konutumuzun kuralı satış yöntemiyle başvuruları başlayacak. Yaz döneminden sonra da bu bölgemizde sosyal hayat can bulacak. Uşak Belediyesi olarak bizlerde bölgemizin alt yapı ve ana yol bağlantı çalışmalarını yaptık. Öncelikle çok eski dönemden kalma elektrik direklerini elektrik şirketimiz işbirliğiyle yer altına aldık. Devamında ise su, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını yeniledik. Son olarak da ana yolumuza laleli aydınlatma direklerini yerleştirerek ve sıcak asfaltımızı atarak çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık." dedi.

Sırada çevre düzenlemeleri, temizliği, yeşillendirme çalışmaları ve kaldırım çalışmalarının yer aldığını ve bölgenin çok yakında hizmete hazır hale geleceğini belirtti.

"BU BAŞARILAR EKİP ÇALIŞMASININ ÜRÜNÜ"

Kentsel Dönüşüm Projesini halkın parmakla gösterdiğini söyleyen Başkan Cahan, alanın gözle görülür değişikliğiyle Uşak’ın yeni merkezi denilebilecek bir alan haline geldiğini ifade etti.

Başkan Nurullah Cahan, "Bütün bunlar ekip ruhuyla ve gayretli çalışmalarla ortaya çıktı. Dün başlayan çalışmalarda 1 buçuk gün gibi kısa bir sürede kaliteli sıcak asfalt serimi ve laleli aydınlatma direkleri yerleştirilmesi yapıldı. İnşallah Ramazan Bayramından sonra da çevre düzenlemesi yapılacak. Kentsel Dönüşüm alanımızın hem içerisi hem de çevre bağlantı yolları tamamlanmış olacak. Son adımlarımızı atmış olacağız. Yapılan gayretli ve hızlı çalışmalarda emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz." açıklamalarında bulundu.

ESKİYE AİT KİRLİ GÖRÜNTÜLER SİLİNİYOR

Kentsel Dönüşüm'ün paralel yollarından bir tanesi olan Celal Bayar Caddesi'nin, Uşak'ı Ankara-İzmir Karayolu ile Sivaslı Kavşağına bağladığını hatırlatarak caddenin güzel bir forma kavuşmasının önemini aktaran Başkan Cahan, "Henüz çalışmalar sürüyor. Ancak şimdiden eskiye ait kötü görüntüler silindi. Güzel bir Uşak'ın inşası gerçekleşiyor. Yeni yapacağımız battı çıktıya bağlanan bu yol trafik akışı açısından yoğunluğu olan ve önemli bir güzergah." diye konuştu.

Başkan Cahan, bir buçuk kilometrelik yoldaki asfaltlama çalışmalarını bir buçuk gün gibi kısa bir zamanda bitirdiklerini belirtti ve artık Uşak'ın en kaliteli yollara sahip olacağını söyledi. Kentsel Dönüşüm alanındaki ticari ve sosyal hayatın Sonbahar gibi başlamasını planladıklarına değinen Başkan Nurullah Cahan, bunun öncesinde her türlü düzenlemeyi yaptıklarını paylaştı.

Başkan Nurullah Cahan, alana bulunan işçilerle de sohbet ederek kolaylıklar diledi.

İlgili İçerikler: Celal Yalçın Celal Akçay Bir Eylül Sanayi Sitesi Yağmur Suyu Hattına Kavuşuyor ŞEHİT FERİDUN ALABAŞ CADDESİ'NİN YOLU YENİLENDİ Celal Altıner Celalettin Yüce Celal Özkaya UŞAKLI SPORCULAR ALTYAPI KAMP MERKEZİ'NE KAVUŞUYOR UŞAK BELEDİYESİ İLE GENÇLİK YENİ BİR MERKEZE KAVUŞUYOR Celal Şahinkuşu
uşak uşak belediyesi nurullah cahan asfalt Kentsel Dönüşüm celal bayar