Çevre Birliği'nin Destekleriyle Karahallı'da Katı Atık Transfer İstasyonu Kuruldu

11-08-2017

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın Başkanlığını yaptığı Çevre Birliği’nin destekleriyle başlatılan proje ile Karahallı ilçesindeki çöp sorunu çözüme kavuşturuldu.

Daha önce vahşi depolama sisteminin uygulandığı Karahallı’da doğanın zarar görmemesi ve ambalaj atıklarını kapsayan geri dönüşüm ile ülke ekonomisine katkı sağlanması adına yeni bir sisteme geçiş yapıldı.

Şehirdeki çevresel sorunlara çözüm getiren ve Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın başkanlığını yaptığı Çevre Birliği’nin katkılarıyla hayat bulan çalışma ile çöp depolama sıkıntısı ortadan kaldırılmış olacak.

Uşak’a bağlı ilçeler arasında ilk kez Karahallı’da uygulanacak olan düzenli depolama sistemine geçiş ile artık Karahallı ilçe merkezindeki ve köylerdeki çöp sorununu ortadan kalkacak.

Karahallı ilçesinde toplanan çöpler, Çevre Birliğinin destekleriyle alınan 70 metreküp kapasiteli tıra boşaltılacak. Salı ve Cuma günleri Uşak katı atık depolama tesisine gönderilecek olan katı atıklardaki ambalaj atıkları ayrıştırılarak geri dönüşümde de değerlendirilecek.

Projenin hem maddi hem de çevreye yönelik önemli faydaları olacağını ifade eden Uşak Belediye Başkan Yardımcısı ve Çevre Birliği Başkan Vekili Hüseyin Ufuk Uğur, “Hayırlı bir iş için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bütüncül bir yaklaşımla çözülmesi gereken çevre sorununa çok önemli bir katkı sağlayan özellikle Karahallı Belediyesine teşekkür etmek istiyorum. Bu konuda önder oldular.  Uşak Belediyesi önderliğinde kurulmuş olan Çevre Birliğimizin bir üyesi olan Karahallı Belediyesi lider belediyecilik yaptı ve ilçelerimiz arasındaki ilk çöp transfer istasyonunu tesisini ilçemize kazandırdı.” dedi.

Çevre birliği olarak katı atıkları bir arada toplamak üzere resmi kurumlar ve bütün katılımcı belediyelerle beraber bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Uğur, sorunların çözümünün birlikten geçtiğini ve tek başına bir çözüm yönteminin olmadığını söyledi.

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk Uğur, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İşletme maliyetlerinin düşürülmesi anlamında birlikte hareket etmemiz gerekiyordu. Çevre birliğimizi kurduk ve birliğimize ilişkin yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz.  Çok önemli bir tesis olan çöp transfer istasyonumuzu Karahallı Belediyesi kurdu. Bugün burada bu tesisimizin açılışını yapmaktan dolayı da gurur duyuyoruz. Bu hizmetler dolayısıyla kendilerine çok teşekkür ederiz.”

SEÇİM VAADİYDİ GERÇEK OLDU

Karahallı Belediye Başkanı Ali Topçu ‘nun seçim vaatleri arasında yer alan Katı Atık Transfer İstasyonu Projesi ile ilçenin köklü sorunlarından olan çöp depolama artık sorun olmaktan çıkacak.

Seçim vaatlerini hayata geçirmekten dolayı mutlu olduklarını kaydeden, Karahallı’da bu tür sorunları kökten çözdüklerini belirten İlçe Belediye Başkanı Ali Topçu, “Karahallı ilçemizi yaşanabilir bir hale getirmek için ve hijyenik bir yer olması bakımından çöp transfer istasyonumuzu yaptık. Bu çevrede ilk olmakla da gurur duyuyoruz. Artık vahşi depolama bitti. Karahallı’mız çöplerini artık Uşak ayrıştırma istasyonuna gönderecek. Bu projemiz seçim zamanında vermiş olduğumuz vaatlerden birisiydi. Sözümüzü tutabilmenin mutluluğunu da ayrıca yaşıyoruz. İlçemizde çöple ilgili herhangi bir sorun kalmadı. Ayrıca evsel atıklarımızda daha önce başlayan ayrıştırma temizleme istasyonunda çalışmakta olduğundan kanalizasyon atıklarımızda yok diyebiliriz.  Yapılan yenikler ve projelerde ilçemize hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.

Tesisin açılışına Karahallı Kaymakamı Önder Çengel, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı ve Çevre Birliği Başkan Vekili Hüseyin Ufuk Uğur, Karahallı Belediye Başkanı Ali Topçu ve Uşak Çevre Birliği personelleri katıldı.

İlgili İçerikler: İLK İFTAR SOFRASI DİKİLİTAŞ'TA KURULDU Çevreköy Mahallesinden, Halime Öztürk Uşak Merkez Çevre Mahallesi'nden Safinaz Kıvılcım Uşak Belediyesi ile Çevre Dostu Faaliyetler Güç Kazanıyor Minik Eller Atık Malzemeleri Geri Kazandırdı Atık Yağlar İşitme Engellilerin Hayatını Kolaylaştırıyor UŞAKSPOR ÇEVREYE ZARARLI ATIKLARI 'ENERJİ'YE ÇEVİRDİ Uşak Merkez Çevreköy Mahallesi Sakinleri'nden Nazmi Keskin Çevreköy Mahallesinden Fatma Kocabıyık Çevreköy'den Kamil Dülger
uşak uşak belediyesi nurullah cahan çevre Karahallı çöp depolama.aktı atık