Çölyak ve PKU Hastaları Uşak'ta Buluştu

18-07-2018

Uşak Belediyesi, Uşak Çölyak ve PKU El Ele Derneği ile Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği’nin ev sahipliğinde çölyak ve PKU hastaları Uşak’ta buluştu. Belediye sosyal tesisi Çayzade’de gerçekleşen etkinlikte Başkan Cahan hastalarla pizza yaptı, fırına attı ve yapılan yemekleri birlikte tattı.

Uşak Belediyesi, Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği, Uşak Çölyak PKU El Ele Derneği ve yansıra kardeş dernek olarak İzmir PKU Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Kütahya Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Uşak’ın misafiri oldu. Düzenlenen etkinlikte Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve eşi Halime Cahan hastaları yalnız bırakmadı. Çölyak ve PKU’lu hastalarla birlikte glutensiz undan pizza yapan ve daha sonra fırına veren Başkan Cahan, hastalarla birlikte kendi pişirdikleri yemekleri yedi.

İZMİR PKU DERNEĞİ BAŞKANI: “BU BİRLİKTELİĞİK TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN”

Düzenlenen program nedeniyle memnuniyet duyduklarını belirten İzmir PKU Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Songül Korkmaz, dernekler arası dayanışmayı güçlendirmek ve hastalığı paylaşan ailelerin motivasyonunu sağlamak adına Uşak’ta bulunduklarını dile getirdi. Korkmaz, “Ben şahsen Sayın Uşak Belediye Başkanımıza ve eşlerine, Uşak Aşçılar ve Pastacılar Denek Başkanımız Fatih Demir’e ve Uşak Çölyak PKU El Ele Derneği Başkanımız Ümran Hanıma çok teşekkür ediyorum. Belediyelerin ve yerel yönetimlerin destekleri, derneklerin çabaları sayesinde çölyak ve PKU hastalığı daha tanınabilir bir hale geldi. Piyasalarda artık kullanabileceğimiz ürünlerimizi daha rahat bulabiliyoruz. Bu birlikteliğin bütün Türkiye’ye örnek olmasını diliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Birlik ve beraberliğin temsilcisi olarak Uşak’a geldiklerini ifade eden Kütahya Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Başkanı Nuray Sayıner ise, Uşak’taki Belediye ve dernek arasındaki bağın örnek olduğunu ifade etti.

Uşak Çölyak PKU El Ele Derneği olarak bu tarz etkinliklere büyük bir önem verdiklerini kaydeden Dernek Başkanı Ömre Ümran Aydın da, “Çocuklarımıza günlük hayatta yiyemedikleri glutensiz pizza, hamburger gibi yiyecekleri tattırmak istiyoruz. Böylesi etkinliklerde Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’ı yanımızda görmek bizleri onurlandırıyor. Bizlere un desteği ve benzeri destekler sağladıkları, bu tür aktivitelerde daima kapılarını açtıkları için çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Şehir dışından gelen misafirlere de memnuniyetlerini iletti.

HER ALANDA SOSYAL PROJELER ÜRETİLİYOR

Çölyak, diyabet ve down sendromlu çocuklar gibi sosyal destek gerektiren her alana el uzatıldığını vurgulayan Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Fatih Demir, “Onların ihtiyaçlarını giderecek bu tarz etkinlikler her zaman yapılıyor ve devamı gelecek.” diyerek, bu tarz etkinliklerin daima yanında olan Başkan Nurullah Cahan’a teşekkür etti.

Çölyaklı bir miniğin babası Arif Orhan ise Uşak Belediyesinden her türlü desteği gördüklerini belirterek çocukların dışarıda bir şey yiyemediğini ve bu tarz etkinliklerle ancak bu sosyal açığın kapatıldığını vurguladı. Miniklerden Büşra Kocabaş da pizza yaptıklarını ve yediklerini, etkinliğin çok güzel olduğunu aktararak Belediye Başkanının destek olduğunu söyledi. Minik Büşra, çölyak ve PKU hastalarına yönelik yiyeceklerin daha yaygın olması çağrısında bulundu.

BAŞKAN CAHAN: “ÇÖLYAK VE PKU TÜRKİYE’DE ARTIK DAHA BİLİNİR”

Belediye sosyal tesislerinde Çölyak ve PKU hastalarına ev sahipliği yapan, sık sık destekleriyle ve fiili olarak yanlarında yer alan, etkinliğin sponsoru Belediye Başkanı Nurullah Cahan, sağlanan birlik ve beraberliğin mutluluk verdiğini söyledi. Cahan, “Çölyak ve PKU hastalıklarının farkındalığı Türkiye’de her geçen gün artıyor. Biz de istedik ki bu kardeşlerimize sahip çıkalım, onların ihtiyaçlarını karşılayalım, onlarla birlikte sosyal etkinlik yapalım. Buradan sonra da misafirlerimizi Uşak’ın tarihi ve kültürel yerlerinde misafir edeceğiz. Ben misafirlerimize teşrifleri nedeniyle ve emeği geçen herkese bu başarılı organizasyon için teşekkür ediyorum.” dedi.

İZMİRLİ SANATÇI SOSYAL BELEDİYECİLİKTE UŞAK’I ÖRNEK GÖSTERDİ

İzmirli ses sanatçısı Hikmet Durmuş sosyal belediyecilik vurgusu yaptığı konuşmasında, “Yanlış anlamasını istemem. Ancak zaman zaman belediye başkanlarımızı davet ettiğimizde, bu tür programlarda 3-5 dakika sadece bir görünümlük bulunup gidenler oluyor. Ama burada çok güzel ağırlandık. Sayın Belediye Başkanımız ve kıymetli eşleri tüm etkinlik boyunca buradaydılar. Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Ayrıca aşçımız Fatih Bey harika bir ekip kurmuş, tebrik ederim.” diye konuştu.

Sanatçı Hikmet Durmuş bir şarkısına ait şu sözleri paylaşarak konuşmasını noktaladı:

“Hep el ele verince her zorluğu yeneriz. Allah nazardan korusun, biz bize yeteriz. Ayrım gayrım bilmiyoruz, hepimiz bir kardeşiz. Mutlu bir dünya için biz bize yeteriz.”

İlgili İçerikler: TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU KIZ MESLEK LİSESİ'NİN EMEKTAR ÖĞRETMENLERİ YILLAR SONRA AYNI BİNADA BULUŞTU AĞAÇLAR BU KEZ ŞEHİT ÖĞRETMENLER ANISINA TOPRAKLA BULUŞTU UŞAKLI KADINLAR UKAMER ATÖLYELERİNDE BULUŞTU UŞAK BELEDİYESİ, 11 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURUYOR SÖZÜ VERİLEN TİCARET MERKEZİ UŞAKLILARLA BULUŞTU TÜRKİYE'NİN YERLİ OTOMOBİLİ TOGG UŞAK HALKIYLA BULUŞTU ŞEHİR TİYATROSU GÖKYÜZÜNDE BİR NOKTA'YI SEYİRCİYLE BULUŞTURDU BAŞKAN ÇAKIN BASINLA BULUŞTU GRİ KOÇ GENÇ KUŞAK'LA BULUŞTU
uşak uşak belediyesi nurullah cahan çölyak pku pizza