​"Demokrasiye İnanan 10 Binler Her Zaman Yanımızdaydı"

11-08-2016

“Demokrasiye İnanan 10 Binler Her Zaman Yanımızdaydı”

Belediye Başkanı Nurullah Cahan 27 gündür tuttukları demokrasi nöbetlerinde kendilerini yalnız bırakmayan Uşak halkına teşekkür etti. Cahan, “Hemşehrilerimiz demokrasisine ve ülkesine en güzel şekilde sahip çıktı” dedi.

15 Temmuz 2016 tarihinde demokrasi ve ülke tarihine kara leke olarak geçecek kanlı bir darbe kalkışması hainler tarafından gerçekleştirildi. Yüzlerce vatandaşın şehit olduğu kalkışmada darbecilere gereken dersi millet verdi. Özgürlüğü ve demokrasisini asla bırakmayan Türk Milleti darbecilere sokakları dar etti. Akabinde tutulan demokrasi nöbetlerinde insanlar hassasiyetlerini bir kez daha gösterdiler. Uşak’ta da aynı hassasiyet en güzel şekilde gerçekleşti. Hergün 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nı boş bırakmayan 10 binlerce vatandaş sabah ezanlarına kadar demokrasi nöbetleri tuttu.

Destan yazıldı

Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Kutlu nöbetlerimizde bizlerin yanında olan hemşehrilerimize minnettarız” dedi. Uşak’ın darbecilere geçit vermediğini kaydeden Cahan, “Ülkemiz 15 Temmuz tarihini hafızalarına bir daha silinmemek üzere kazıyacaktır. Çünkü o gün ülkemizin egemenliği, demokrasisi ve özgürlüğü alçaklar tarafından haince elinden alınmak istenmiş ve ülke tarihimizin en kanlı darbe girişimi gerçekleşmiştir. Öyle ki bu girişim millet iradesini tutsak altına almak istemiş, dolaysıyla maşaları oldukları üst akıllara bu iradeyi satmak istemiştir. İşte feraseti güçlü olan ülkemiz vatandaşları tıpkı Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı gibi mücadele etmiş, darbeciler tarihin tozlu sayfalarına kara bir leke olarak gömmüştür. Bu durum ilimizde de aynen tekerrür etmiştir. Hemşehrilerimiz demokrasi bilinci ile sokaklara taşmıştır” ifadesini kullandı.

Hemşehrilerimiz hiç yalnız bırakmadı

Uşak’ta da demokrasi nöbetlerinin hassasiyet içinde gerçekleştiğinin altını çizen Cahan, “İlimiz 27 gündür sokaklarda yattı ve sokaklarda kalktı. Gündüz işlerine giden vatandaşlarımız geceleri de alanlarda bu kutlu nöbete destek verdiler. Alanlarda her yaştan, her siyasi ideolojiden hemşehrimiz yer aldı. Bu durum bizim demokrasi bilincinin nerelere geldiğinin en güzel göstergesidir. Biz de bu vesileyle meydanlarda yanımızda duran ve yoldaşlık yapan tüm hemşehrilerimize teşekkür ederiz” diyerek sözlerine son verdi.

İlgili İçerikler: Akile Zaman Uşak'ta 15 Temmuz Destanı Binlerle Anıldı Uşak'ta on binler tekbirlerle İsrail terörünü kınadı Şehirdeki binlerce öğrenciyi kapsayan protokole imzalar atıldı Türkiye'nin En Büyük İftarı Binleri Buluşturdu Başbakan Binali Yıldırım Onbinlerce Uşaklı'yla Buluştu Başbakan Binali Yıldırım Onbinlerce Uşaklı'yla Buluştu Uşak'ta Binlerce Vatandaş Teröre Lanet Okudu ​On Binler Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde Buluştu "Demokrasiye İnananlar Geleceğimizi Teminat Altına Aldı"
uşak belediyesi nurullah cahan darbeye karşı demokrasi nöbetleri teşekkür omuz omuza