Dikilitaş'a Kültürün ve Sanatın Yaşayacağı 2 Bin 500 Metrekarelik Dev Bir Yapı Kazandırılıyor

8-05-2017

Uşak Belediyesi’nin Dikilitaş Mahallesi’ne inşa ettiği ve büyük ölçüde tamamlanan mahalle konağı, yaklaşık 2 ay içinde hizmete açılacak. Daha önce Aybey ve Karaağaç mahallerine birer konak inşa ettiklerini belirten Başkan Nurullah Cahan, “Dikilitaş sakinleri, burada hem özel günleri yapacak, hem de eğitim ve öğretimle ilgili çalışmaları gerçekleştirecek” dedi.

Uşak Belediyesi, her mahalleye bir konak sloganıyla, Karaağaç ve Aybey Mahallesi’nin ardından, Dikilitaş’a da yeni bir konak kazandırıyor. Yaklaşık 9 ay önce inşaatı başlayan, 5 katlı ve 2 bin 500 metrekareden oluşan mahalle konağında, bayanlar ve çocuklar için etkinlik alanları oluşturulacak. 300 kişilik düğün, nişan, kına, mevlut ve benzeri etkinliklerin yapılacağı mahalle konağında, bayanlar için dikiş nakış, yemek, takı tasarım, resim ve taleplere göre açılacak kurs odaları yer alıyor. Bayanları için ayrıca spor salonlarının bulunduğu Dikilitaş Mahalle Konağı’nda çocuklar için zeka atölyesi, Z kütüphanesi ve etkinlik alanları yer alacak.

Dikilitaş konağının kısa bir süre sonra hizmet vermeye başlayacağını belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, söz konusu mekanların günlük yaşamın önemli bir parçası olacağını söyledi. Karaağaç ve Aybey Mahallesi’nde yer alan konakların önemli faaliyetlere ev sahipliği yaptığını ifade eden Başkan Cahan, Dikilitaş sakinlerinin de benzeri hizmetten yararlanacağını ve zaman içinde kentteki tüm mahallelere benzeri yapıları inşa edeceklerini belirtti.

Konaklarda eğitim bazlı faaliyetlere ağırlık verildiğini dile getiren Başkan Cahan, “Mahallelerimize sadece kuru bir bina inşa edip, kaderine terk etmiyoruz. Bu mekanlarda kültür, eğitim ve sanatla ilgili çalışmaların yapılmasını sağlıyoruz. Şu anda hizmet veren mevcut mahalle konaklarımızda, kenti öz kültürümüze ait etkinliklerimiz oluyor. En önemlisi, çocuklarımızın ve kadınlarımızın el becerilerini geliştirecekleri ve yaşamlarına renk katacakları kurslarımız oluyor. Belediye olarak, ihtiyaç ve talep olan her yerleşim birimine bu yapılarımızı kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Son Düzenlemeler: 09 Mays, 2017
İlgili İçerikler: ​Uşak İle Ruanda Arasında Ekonomik İşbirliği Görüşmesi Yapıldı 30 Ağustos Zafer Bayramı Yapılan Törenle Kutlandı Alt Yapıda Modernite ve Kalite 3. Battı Çıktı İle Birleşiyor Alt Yapı Kabus Olmaktan Çıkıyor 3. Sanayi Sitesi'nin Yapımına Bu Yıl Başlanıyor 2. Geleneksel Okçuluk Yarışması Yapılan Etkinliklerle Tamamlandı Uşak Belediyesi Sanat Akademisi'nin Galası Yapıldı Uşak Belediyesi, Kız Öğrenciler İçin Daha Güvenli Bir Yol Yapıyor Uşak'ta 8'inci Yaren Gecesi Yoğun Bir Katılımla Yapıldı Cahan Yapılan Çalışmaları Yakından Takip Ediyor
uşak uşak belediyesi nurullah cahan dikilitaş mahalle konağı