Dikilitaş'a Kültürün ve Sanatın Yaşayacağı 2 Bin 500 Metrekarelik Dev Bir Yapı Kazandırılıyor

8-05-2017

Uşak Belediyesi’nin Dikilitaş Mahallesi’ne inşa ettiği ve büyük ölçüde tamamlanan mahalle konağı, yaklaşık 2 ay içinde hizmete açılacak. Daha önce Aybey ve Karaağaç mahallerine birer konak inşa ettiklerini belirten Başkan Nurullah Cahan, “Dikilitaş sakinleri, burada hem özel günleri yapacak, hem de eğitim ve öğretimle ilgili çalışmaları gerçekleştirecek” dedi.

Uşak Belediyesi, her mahalleye bir konak sloganıyla, Karaağaç ve Aybey Mahallesi’nin ardından, Dikilitaş’a da yeni bir konak kazandırıyor. Yaklaşık 9 ay önce inşaatı başlayan, 5 katlı ve 2 bin 500 metrekareden oluşan mahalle konağında, bayanlar ve çocuklar için etkinlik alanları oluşturulacak. 300 kişilik düğün, nişan, kına, mevlut ve benzeri etkinliklerin yapılacağı mahalle konağında, bayanlar için dikiş nakış, yemek, takı tasarım, resim ve taleplere göre açılacak kurs odaları yer alıyor. Bayanları için ayrıca spor salonlarının bulunduğu Dikilitaş Mahalle Konağı’nda çocuklar için zeka atölyesi, Z kütüphanesi ve etkinlik alanları yer alacak.

Dikilitaş konağının kısa bir süre sonra hizmet vermeye başlayacağını belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, söz konusu mekanların günlük yaşamın önemli bir parçası olacağını söyledi. Karaağaç ve Aybey Mahallesi’nde yer alan konakların önemli faaliyetlere ev sahipliği yaptığını ifade eden Başkan Cahan, Dikilitaş sakinlerinin de benzeri hizmetten yararlanacağını ve zaman içinde kentteki tüm mahallelere benzeri yapıları inşa edeceklerini belirtti.

Konaklarda eğitim bazlı faaliyetlere ağırlık verildiğini dile getiren Başkan Cahan, “Mahallelerimize sadece kuru bir bina inşa edip, kaderine terk etmiyoruz. Bu mekanlarda kültür, eğitim ve sanatla ilgili çalışmaların yapılmasını sağlıyoruz. Şu anda hizmet veren mevcut mahalle konaklarımızda, kenti öz kültürümüze ait etkinliklerimiz oluyor. En önemlisi, çocuklarımızın ve kadınlarımızın el becerilerini geliştirecekleri ve yaşamlarına renk katacakları kurslarımız oluyor. Belediye olarak, ihtiyaç ve talep olan her yerleşim birimine bu yapılarımızı kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Son Düzenlemeler: 09 Mays, 2017
İlgili İçerikler: Giray Yapıcı Eşme/Kayapınar Köyünden, Mustafa Yılmaz Hacıkadem Mahallesi 7025 ada 42-43-44-45-46-47-48 parsellerde yapılan imar uygulamasının tapu dağıtı 123 BİN METREKARELİK DEV PROJE ÇOCUK KENT'İN TEMELİ BAKAN KASAPOĞLU İLE ATILDI 7 BİN METREKARELİK PROJENİN TEMELİ ATILDI Eşme Kayapınar Köyünden Hatice Avcı Gençliğe Yapılan Yatırım Karşılık Buldu Alt Yapıda Dijital Çözüm Avantajı Seyfettin Yapıcı Eşme Kayapınar Köyün'den Cennet Süllü
uşak uşak belediyesi nurullah cahan dikilitaş mahalle konağı