Dokur Evi Altıncı Mezunlarını Verdi

11-01-2018

Dokur Evi’nin kursiyerleri tarafından dokunan halılar Başkan Nurullah Cahan ve eşi Halime Cahan’ın katılımıyla tezgahtan ayrıldı.

USEM Projesi kapsamında bu kez altıncısı düzenlenen ve 25 kadının katılım sağladığı kurs 488 saatlik yoğun bir eğitim sürecinin ardından sona erdi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, eşi Halime Cahan ile Dokur Evi’nden mezun olan kursiyerlerin son günlerinde yanında oldu. Kursiyerlerin el emeği göz nuru halılarını tezgahtan ayırma işlemine eşlik etti.

Kurslarda alanında uzman hocaların eğitim verdiğini belirten Başkan Nurullah Cahan, “Uşak halıları bizlere ecdadımızdan bırakılmış en güzel miraslardan. Tarihte Osmanlı ve Avrupa saraylarında hep Uşak halılarımız var.  Bu emanete de en iyi şekilde sahip çıkmayı arzu ediyoruz.” dedi.

Kurslarla hem kadınlara iş edindirmeyi hem de sektörü geliştirerek istihdamı arttırmayı hedeflerini belirten Başkan Nurullah Cahan, “Değerlerimizi yaşatmak, ilimi, bilgiyi ve birikimi aktarmakla mümkün olabiliyor ancak. Bu anlamda yapmış olduğumuz kursların mahiyeti oldukça fazla. İnşallah değerlerimize, kültürümüze sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizi biz yapan motifleri şehrimizi modernleştirme çalışmalarımızla birleştireceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Cahan, çeşitli projelerin üretildiğini ve önemli çalışmaların hayata geçirileceğini dile getirdi.

Kurs süresince günde yaklaşık 2 bin ilmekle birbirinden güzel halıları ortaya çıkartan Uşak Belediyesi Dokur Evi’nin kursiyerleri ise memnuniyetlerini paylaştı.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ Saliha Dokur EVLİLİK OKULU ÜÇÜNCÜ MEZUNLARINI VERDİ EVLİLİK OKULU İKİNCİ MEZUNLARINI VERDİ EVLİLİK OKULU İLK MEZUNLARINI VERDİ UŞAK BELEDİYESİ DEDEKTİFLERE ROZETİNİ VERDİ Uşak Belediyesi 20 Yıllık Çileye Son Verdi BAŞKAN CAHAN GAZİLERE VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRDİ DOKUR EVİ'NDE KURSİYERLERİN EMEKLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ İLK MEYVELERİNİ VERDİ
uşak uşak belediyesi nurullah cahan uşak halısı dokur evi mezunlar