Dokur Evi Altıncı Mezunlarını Verdi

11-01-2018

Dokur Evi’nin kursiyerleri tarafından dokunan halılar Başkan Nurullah Cahan ve eşi Halime Cahan’ın katılımıyla tezgahtan ayrıldı.

USEM Projesi kapsamında bu kez altıncısı düzenlenen ve 25 kadının katılım sağladığı kurs 488 saatlik yoğun bir eğitim sürecinin ardından sona erdi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, eşi Halime Cahan ile Dokur Evi’nden mezun olan kursiyerlerin son günlerinde yanında oldu. Kursiyerlerin el emeği göz nuru halılarını tezgahtan ayırma işlemine eşlik etti.

Kurslarda alanında uzman hocaların eğitim verdiğini belirten Başkan Nurullah Cahan, “Uşak halıları bizlere ecdadımızdan bırakılmış en güzel miraslardan. Tarihte Osmanlı ve Avrupa saraylarında hep Uşak halılarımız var.  Bu emanete de en iyi şekilde sahip çıkmayı arzu ediyoruz.” dedi.

Kurslarla hem kadınlara iş edindirmeyi hem de sektörü geliştirerek istihdamı arttırmayı hedeflerini belirten Başkan Nurullah Cahan, “Değerlerimizi yaşatmak, ilimi, bilgiyi ve birikimi aktarmakla mümkün olabiliyor ancak. Bu anlamda yapmış olduğumuz kursların mahiyeti oldukça fazla. İnşallah değerlerimize, kültürümüze sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizi biz yapan motifleri şehrimizi modernleştirme çalışmalarımızla birleştireceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Cahan, çeşitli projelerin üretildiğini ve önemli çalışmaların hayata geçirileceğini dile getirdi.

Kurs süresince günde yaklaşık 2 bin ilmekle birbirinden güzel halıları ortaya çıkartan Uşak Belediyesi Dokur Evi’nin kursiyerleri ise memnuniyetlerini paylaştı.

İlgili İçerikler: Uşak Belediyesi Bir Yılda Bininci İskanını Verdi Dokuzsele Deresi Açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan Start Verdi Malkoçoğlu'nun İhtiyaçlarına Uşak Belediyesi Yanıt Verdi Türk Telekom, Uşaklı Kadınlara Teknoloji Eğitimi Verdi Uşak Belediyesi USEM Projesi ile Vatandaşlara Eğitim Verdi Halide Dokur Mehmet Hüdaverdi Gündüz Sanatçı Şenozan, Başkan Cahan'a Sanatta Tam Not Verdi Başkan Nurullah Cahan, Doğup Büyüdüğü Köye Destek Verdi Başkan Cahan, Dışarıdan Gelen Eleştirilere Yanıt Verdi: Sana Ne!
uşak uşak belediyesi nurullah cahan uşak halısı dokur evi mezunlar