​Dokuzsele Deresi Projesi'nde Bir Aşama Daha Geçildi

1-12-2015

Dokuzsele Deresi Projesi’nde Bir Aşama Daha Geçildi

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Dokuzsele Deresi Islah Projesi’nin 2016 yılında bitmesi ve Uşak Halkına hediye edilmesi amacıyla çalışmaların hızlandığını anlattı. Cahan, “Çay Kenarı diye tabir ettiğimiz bölgede kamulaştırma işlemlerini tamamlanmasıyla beraber yıkımlara başladık” şeklinde konuştu.

Uşak Belediyesi kentin imajını ve kaderini değiştirecek projelerde emin adımlarla ilerliyor. Kentsel Dönüşüm Projesi, Kent Park Projesi gibi projelerde büyük yol alan Belediye, 2016 yılında bitirmeyi taahhüt ettiği Dokuzsele Deresi ıslah Projesi’nde de bir aşama daha geçti. Yaklaşık 9 kilometre uzunluğundaki projenin kent içinde kalan kısmında çalışmalar başarılı bir şekilde ilerliyor. Çay Kenarı mevkisi olarak bilinen ve dere ıslahı projesi kapsamında yıkılması öngörülen 3 binanın kamulaştırma işlemleri tamamlanırken, yıkımlarına da başlanıldı. Yıkımlar kısa süre sonra bitirilecek ve proje daha da hızlanacak.

Her aşamasını takip ediyoruz

“Belediye olarak Dokuzsele Deresi Islah Projesi’ni ciddiyetle takip ediyoruz” diyen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yıkımların da bu bağlamda gerçekleştiğinin altını çizdi. Projenin kentin gerdanlığı olacağına dikkat çeken Cahan, “İlimizin  talihini ve geleceğini değiştirecek önemli çalışmalarımızdan birisi de Dokuzsele Deresi Islah Projesidir. Projemiz konusunda hassasiyetçe çalışıyoruz. Daha yaşanabilir ve örnek sosyal alanları ile beğeni kazanan bir kent olma niyetindeyiz. Projemiz de bizim bu idealimizi gerçekleştirmek için köşe taşlarından birisidir. Bu yüzden projenin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi adına ciddi ve takipçi bir çalışma sürdürüyoruz. Yapılan kamulaştırma işlemleri ve yıkımlar da bu düşünceler ile gerçekleşmektedir” ifadesini kullandı.

Yıkımların kısa sürede biteceğini ve alanın projeye uygun şekliyle ilerleyeceğini ileten Cahan,”Uşak’ı kıskanılacak güzellikte bir projeye kısa sürede kavuşacağını şimdiden müjdeleyebiliriz” diye konuştu.

Ortak akıl projeye değer kattı

Cahan şunları da kaydetti: “Projemizin ilerleyişi bizlerin olduğu kadar devletimizin ve bürokrasinin en üst makamlarının da takibindedir. Bu nedenle sürekli olarak belediyemiz ve ilgili makamlar görüşmelerine devam ederek pürüzleri kısa sürede sona erdirmektedir. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu da bizlere her daim destek vermektedir. Biz bu sinerjiye kentimizin beklentilerini de katarak hemşehrilerimizin projede söz sahibi olmasını sağladık. Kısacası ortak akılla güzel bir çalışma ilerliyor”

Son Düzenlemeler: 01 Aralk, 2015
İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE DUYURU ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE MERAK EDİLENLER CEVAP BULDU BİR PROJE BİRÇOK KAZANIM; BU PROJE İLE YARINLAR DAHA SAĞLIKLI OLACAK GENÇ KUŞAK BİR TURNUVAYA DAHA İMZA ATTI Uşak Belediyesi Bir Tesiste Daha Temel Attı UŞAK BELEDİYESİ BİR PROJENİN DAHA TEMELİNİ ATTI UŞAK BİR YEŞİL ALAN DAHA KAZANDI TÜRKİYE'NİN BİR İLKİ DAHA UŞAK'TA YAPILDI MİNİK ŞEYMA UMUDUNA ARTIK DAHA YAKIN