EGE KURTULUŞ KUPASI VOLEYBOL TURNUVASI AÇILIŞI UŞAK'TA YAPILDI

2012
5-09-2018

1 Eylül Uşak’ın Kurtuluş Günü vesilesiyle düzenlenen genç kızlar Ege Kurtuluş Kupası turnuvasının açılışı Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Uşak-İzmir-Muğla-Manisa-Aydın şehirlerinin katıldığı voleybol turnuvanın açılış maçı bugün saat 13:00'de Atatürk Kapalı Spor Salonunda Uşak ve İzmir'in yaptığı müsabakayla başladı.

Turnuvaya Uşak'ı temsilen Kanyon Okulları Spor Kulübü katıldı.

ORGANİZASYONUN İLK SENESİNDE İLK MAÇ UŞAK'TA

Bu sene ilk kez düzenleniyor olmasıyla da farklı bir önem arz eden ve belirli etaplardan oluşun turnuvanın açılış etabı bugün oynanan iki maçla yapıldı. Turnuva 15 Eylül'de İzmir Bergama'da oynanacak olan final maçıyla son bulacak.

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun organize ettiği etkinliğe Uşak Belediyesi de destek verdi.

Spora ve sporcuya verdiği desteklerle büyük taktir toplayan Başkan Cahan, voleybol karşılaşmasına katılarak, Türkiye Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Göksu'ya Uşak halısı hediye etti. Federasyon Asbaşkanı Göksu da Başkan Cahan'a teşekkür ederek plaket takdim etti.

Türkiye Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Göksu yaptığı açıklamada, “Uşak’ın kurtuluşunun 1 Eylül olması anısında voleybol turnuvası düzenlendi. Bu turnuvanın düzenlenmesinde en büyük emeklerden birisi Belediye Başkanlarımıza ait. Çünkü bu iş Uşak’tan başladı. Bu turnuva 5-6 ilde devam ederek en son Bergama’da sonuçlanacak. Şehirlerdeki voleybol il temsilcilerimiz Voleybol Federasyonu Başkanımız Mehmet Akif Üstündağ’a hazırlayıp getirdiklerinde Federasyon Başkanımız bu işe onay verdi ve il temsilcilerimizde Sayın Belediye Başkanlarımızı bu turnuvaya dahil etti. Böylelikle bu işin anlamı ortaya çıktı. Uşak ilinde de Nurullah Başkana çok teşekkür ediyor, turnuvamızı değerli şehitlerimizin ve gazilerimizin anısına kıymetli evlatlarına armağan ediyorum” dedi.

Organizasyonla ilgili kısa bir röportaj veren Cahan, “Kurtuluş yıldönümündeyiz, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Rabbim makamlarını alî eylesin. 1 Eylül Uşak’ımızın kurtuluşu olması nedeniyle Voleybol Federasyonumuzla birlikte şehrimizde bir turnuva düzenledik. Belediye olarak ev sahipliği yapıyoruz ve 3 ilimizi burada misafir ediyoruz. Kurtuluş turnuvamızın açılışını yaptık. Uşak bir spor şehri haline geldi. Futboluyla, basketboluyla, voleyboluyla ve diğer dallarıyla adından söz ettiren bir şehiriz. İnşaAllah Voleybolda da Süper Lig’e giden bu yolda ilk adımı atma hazırlıklarımız var. Bugüne kadar spor dallarında şehrimizdeki tüm kulüplerimize destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Uşak gün geçtikçe spor dallarında ismini daha gür bir sesle duyurmaya devam edecektir. Burada turnuvamıza katılım sağlayan illerimize, desteklerini veren Federasyon Başkanımıza ve bugün bizimle birlikte olan Asbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuşarak tüm sporculara başarılar diledi.

Turnuvada yer alan sporcularla yakından ilgilenen ve daha sonra tribündeki yerini alan Başkan Cahan karşılaşmayı, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail  Ünal, Uşak Voleybol İl Federasyonu temsilcisi Osman Şimşek'le birlikte izledi.

Son Düzenlemeler: 19 Eyll, 2018
İlgili İçerikler: UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI Birol Kurtuluş Ahmet Kurtuluş UŞAK'TA İKİ PROJENİN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI UŞAK'TAKİ YAĞIŞLAR MECLİS GÜNDEMİNDE KONUŞULDU KURTULUŞ GÜNÜNDE MİLLİ DUYGULAR DORUĞA ULAŞTI UŞAK BELEDİYESİ'NİN KURTULUŞ HAFTASI PROGRAMI BELLİ OLDU Başkan Çakın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Uşak'ın Kurtuluşu Münasebetiyle Mesaj Yayınladı ÇARŞI UŞAK'TA ÇALIŞMALAR HIZ KAZANIYOR AÇILIŞIN COŞKUSU TOPLU İFTAR ETKİNLİĞİYLE TAÇLANDI
ege kurtuluş kupası voleybol turnuvası ilk maçı uşakta yapıldı