EGE KURTULUŞ KUPASI VOLEYBOL TURNUVASI AÇILIŞI UŞAK'TA YAPILDI

5-09-2018

1 Eylül Uşak’ın Kurtuluş Günü vesilesiyle düzenlenen genç kızlar Ege Kurtuluş Kupası turnuvasının açılışı Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Uşak-İzmir-Muğla-Manisa-Aydın şehirlerinin katıldığı voleybol turnuvanın açılış maçı bugün saat 13:00'de Atatürk Kapalı Spor Salonunda Uşak ve İzmir'in yaptığı müsabakayla başladı.

Turnuvaya Uşak'ı temsilen Kanyon Okulları Spor Kulübü katıldı.

ORGANİZASYONUN İLK SENESİNDE İLK MAÇ UŞAK'TA

Bu sene ilk kez düzenleniyor olmasıyla da farklı bir önem arz eden ve belirli etaplardan oluşun turnuvanın açılış etabı bugün oynanan iki maçla yapıldı. Turnuva 15 Eylül'de İzmir Bergama'da oynanacak olan final maçıyla son bulacak.

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun organize ettiği etkinliğe Uşak Belediyesi de destek verdi.

Spora ve sporcuya verdiği desteklerle büyük taktir toplayan Başkan Cahan, voleybol karşılaşmasına katılarak, Türkiye Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Göksu'ya Uşak halısı hediye etti. Federasyon Asbaşkanı Göksu da Başkan Cahan'a teşekkür ederek plaket takdim etti.

Türkiye Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Göksu yaptığı açıklamada, “Uşak’ın kurtuluşunun 1 Eylül olması anısında voleybol turnuvası düzenlendi. Bu turnuvanın düzenlenmesinde en büyük emeklerden birisi Belediye Başkanlarımıza ait. Çünkü bu iş Uşak’tan başladı. Bu turnuva 5-6 ilde devam ederek en son Bergama’da sonuçlanacak. Şehirlerdeki voleybol il temsilcilerimiz Voleybol Federasyonu Başkanımız Mehmet Akif Üstündağ’a hazırlayıp getirdiklerinde Federasyon Başkanımız bu işe onay verdi ve il temsilcilerimizde Sayın Belediye Başkanlarımızı bu turnuvaya dahil etti. Böylelikle bu işin anlamı ortaya çıktı. Uşak ilinde de Nurullah Başkana çok teşekkür ediyor, turnuvamızı değerli şehitlerimizin ve gazilerimizin anısına kıymetli evlatlarına armağan ediyorum” dedi.

Organizasyonla ilgili kısa bir röportaj veren Cahan, “Kurtuluş yıldönümündeyiz, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Rabbim makamlarını alî eylesin. 1 Eylül Uşak’ımızın kurtuluşu olması nedeniyle Voleybol Federasyonumuzla birlikte şehrimizde bir turnuva düzenledik. Belediye olarak ev sahipliği yapıyoruz ve 3 ilimizi burada misafir ediyoruz. Kurtuluş turnuvamızın açılışını yaptık. Uşak bir spor şehri haline geldi. Futboluyla, basketboluyla, voleyboluyla ve diğer dallarıyla adından söz ettiren bir şehiriz. İnşaAllah Voleybolda da Süper Lig’e giden bu yolda ilk adımı atma hazırlıklarımız var. Bugüne kadar spor dallarında şehrimizdeki tüm kulüplerimize destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Uşak gün geçtikçe spor dallarında ismini daha gür bir sesle duyurmaya devam edecektir. Burada turnuvamıza katılım sağlayan illerimize, desteklerini veren Federasyon Başkanımıza ve bugün bizimle birlikte olan Asbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuşarak tüm sporculara başarılar diledi.

Turnuvada yer alan sporcularla yakından ilgilenen ve daha sonra tribündeki yerini alan Başkan Cahan karşılaşmayı, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail  Ünal, Uşak Voleybol İl Federasyonu temsilcisi Osman Şimşek'le birlikte izledi.

Son Düzenlemeler: 19 Eyll, 2018
İlgili İçerikler: Kurtuluş Gününde Ece Seçkin Coşkusu 1 Eylül Uşak'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu UŞAK'TAN BİR 'YILDIZ' GEÇTİ Uşak'ta 15 Temmuz Destanı Binlerle Anıldı Başbakan Binali Yıldırım Uşak'taydı Uşak'tan çıkan yardım TIR'ları Sahiplerine Teslim Edildi Uşak'tan Sınıra Gönül Köprüsü Uşak'ta Kuş Kurtarma Operasyonu Uşak'ta Kudüs Gecesi Düzenlendi ABD'nin Skandal Kararına Uşak'tan Tepki Yağdı
ege kurtuluş kupası voleybol turnuvası ilk maçı uşakta yapıldı