​Eğlence ile Değil, Dualar ile Yad Edeceğiz

26-08-2015

Eğlence ile Değil, Dualar ile Yad Edeceğiz

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Kurtuluş Haftası etkinliklerinin eğlenerek değil, şehitleri yad ederek yapacaklarını belirtti. Cahan, “Ülkemizde vatan evlatları şehit olurken anlamlı bir şekilde haftamızı kutlamak istedik” şeklinde konuştu.

Uşak Belediyesi Uşak’ın kurtuluşunun 93. Yıldönümü nedeniyle düzenleyeceği Kurtuluş Haftası etkinliklerini bu yıl geçen yıllara göre daha farklı kutlayacak. Son aylarda tırmanan terör olayları ve alınan şehit haberlerini dikkate alan Belediye, tarih boyunca ülkesi için canlarını hiçe sayan kahramanları iki özel etkinlikle yad edecek. Etkinliklerin ilki 30 Ağustos 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek. “Şühedanın İzinde Dumlupınar Gezisi” isimli programla geçmişin ruhuna uygun olarak Uşak’tan kalkacak tren Dumlupınar Şehitliği’ne Uşaklı vatandaşları taşıyacak. İkinci etkinlik ise 01 Eylül 2015 Salı düzenlenecek. Şehitlerin anısına Kuran Ziyafetiyle kentin kurtuluşunun yaşandığı gün hep birlikte şühedalar için semaya eller açılacak.

Şehitlerimizi dualar ile anacağız

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan Kurtuluş Haftası’nda vatanın kurtuluşuna vesile olan ve bugün ülkenin huzur içinde bütünlüğünü devam ettirmesi için hiç düşünmeden canını verenleri unutmadıklarını kaydetti.

Haftayı eğlenmek yerine anlam dolu etkinlikler ile doldurduklarını aktaran Cahan, “Bugün ülkemiz zor bir dönemden geçmektedir. Gencecik evlatlarımız ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü istemeyen hainler tarafından şehit edilmektedir. Özellikle son dönemlerde yaşanan elim olaylar ile ülkenin kaos içine sürüklenmesi yönünde çaba verilse de yüreğinde vatan sevgisi olan Mehmetçiklerimiz buna asla izin vermemektedir. Bu bundan sonra da bu şekilde devam edecektir. İşte son günlerde aldığımız şehit haberleri bizleri de derinden yaralamakta ve kendi evlatlarımız gibi gördüğümüz Mehmetçiklerimizin acısını kalplerimizde hissetmekteyiz. Bu nedenle her yıl görsel bir şölen havasında geçirdiğimiz ve içine birçok sanatsal etkinliğini eklediğimiz Kurtuluş Haftasını farklı bir şekilde kutlamak istedik. Vatan evlatları şehit olurken eğlenmek yerine onların ve geçmişten bu yana şehit olanların ruhlarına dualarımızı yollamak istedik” dedi.

Uşak Belediyesi’nin bu düşünceler ile Ağustos ayı içinde yapacağı tüm festival ve etkinlikleri daha önce iptal ettiğini hatırlatan Cahan, “Şehitlerimize saygı bizim için her şeyden önemlidir” ifadesini kullandı.

Vatandaşlarımız davetlidir

Etkinliklere Uşak halkını da davet eden Cahan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Vatandaşlarımız maneviyatı hep birlikte yaşayacağımız iki özel etkinliğe katılmalı ve bizlerin yanında yer almalıdır. Hep birlikte Yüce Allah’a açılan ellerimizle dua ederek şehitlerimizin ruhlarına en güzel hediyeyi vereceğiz. Bu özel günlerde gerek Dumlupınar’da, gerekse Ata Parkta yapacağımız etkinlikler ile birlik ve bütünlüğümüzü tekrar gösterme imkanına da sahip olmuş olacağız”

İlgili İçerikler: Sokak Basketbolu Bu Kez Gazozuna Değil Kupasına "Halep'e Yol Açın" Konvoyu Dualarla Uğurlandı ​Sadece Bir Mevsim Değil, Her Mevsim Çalışan Belediye ​"Makamın Değil, Halkın Adamı Olmak İçin Varız" ​Hurdacılar Sitesi Dualarla Açıldı ​Hemşehrilerimiz Bize Değil, Biz Hemşehrilerimize Gidiyoruz Sadece seçimde değil; her daim vatandaşın yanındayız Başkan Cahan, " Muhtarlarımız ile Sürekli İstişare Edeceğiz"
uşak uşak belediyesi nurullah cahan kurtuluş etkinlikleri dua şehit dumlupınar kuran