EMITT Fuarı'nda Uşak Rüzgarı Esiyor

26-01-2017

EMITT Fuarı’nda Uşak Rüzgarı Esiyor

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentin tarihi ve turistik değerlerinin önemine değinerek, “Uşak keşfedilmeyi bekleyen bir hazine” dedi.

Doğu Akdeniz ve Avrasya bölgesinin en önemli turizm buluşmasını gerçekleştiren ve dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan EMITT Fuarı, 21. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katılımı ile bugün açılışı yapılan fuar, pazar gününe kadar devam edecek. Fuarda Uşak’ın kültürel, turistik ve yöresel değerlerinin tanıtıldığı stant ilk günden yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Standı ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçilere Uşak yöresine ait tatlarda ikram edildi. Fuara Uşak Valisi Ahmet Okur’un yanı sıra, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve İstanbul’da yaşayan Uşaklılar katıldı.

Fuar’ın açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, fuara katılım gösteren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Bakan Avcı, “1950’lerde 25 milyon olan uluslararası turist sayısı bugün 1 milyar 200 binin üzerine çıktı. Bu sayı yakın zamanda 2 milyarın üstüne çıkacak. Dolayısıyla her ülke istediğinden de fazla turist ağırlayacak. Turizmdeki rekabet yıkıcı olmamalı, dünya barışına katkı sağlamalıdır. Bu kapsamda bu fuar, tüm dünyaya ve dünyayı yaşanmaz bir hale getiren karanlık güçlere karşı bir meydan okuma alanı. Bu meydan okumaya ve mücadeleye katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu fuarın sadece Türkiye turizmine değil, dünya turizmine ve barışa katkı sağlayacağı inancındayım.” dedi.

Dünya’nın 5’inci büyük turizm fuarında Uşak’ın değerlerini tanıtıyor olmak şehrimiz için bulunmaz bir fırsat olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Cahan, Uşak’ı tanıtmak için yapılması gerekenleri yapmaya hazır olduklarını belitti. İyi bir hazırlık yaparak burada olduklarını ifade eden Başkan Cahan, “Vatandaşlarımızın standımıza yoğun bir ilgisi var. Tarihi ve turistik değerlerimizle buradayız. Eşsiz güzelliği ve modern dokusuyla cam teraslı Ulubey Kanyonumuz var. Cumhurbaşkanımızın Tanzanya Devlet Başkanına hediye etmesiyle birlikte dünya gündemine oturan ve hak ettiği değeri alan Uşak halımız ve atlı sporumuz ciridin tanıtımı ile birlikte en güzel şekilde standımızı hazırladık. Özellikle Uşak’ın keşfedilmeyi bekleyen termal turizmini de burada tanıtıyoruz. Şehrimizi eskiden olduğu Ege’nin parlayan bir incisi haline getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İstanbul’da bulunan tüm hemşehrilerimizi Uşak standımıza bekliyorum.” açıklamasında bulundu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ise Uşak standını gezerek, “Her insan hayatında mutlaka Uşak’ı ziyaret ederek, bu güzellikleri görmelidir” ifadesini kullandı.

İlgili İçerikler: TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK Uşak Merkez Eşme İlçesi'nden ​Halil Çoban
uşak uşak belediyesi nurullah cahan ahmet okur cirit turizm kültür uşak halısı tarhana nabi avcı