​Evde Sağlık ve Bakımda Örnek İşbirliği

31-12-2015

Evde Sağlık ve Bakımda Örnek İşbirliği

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak’ta sosyal devletin gereklerini yerine getirmek adına kurumların işbirliğinin önemine dikkat çekerken, “İlimizde dar gelirli ve zor durumda olan vatandaşlarımıza kurumlar arası işbirliğiyle daha kurumsal destek vereceğiz” dedi.

Evde sağlık, bakım ve sosyal destek hizmetlerinin entegrasyonunun sağlanması amacıyla Evde Sağlık Hizmetleri Sunulmasına Dair Yönetmelik çerçevesinde hazırlanan protokol Vali Ahmet Okur’un katılımları ile imzalandı. Valilik makam toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine Vali Ahmet Okur’un ile birlikte Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Koray Acar, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ katıldı.

Avrupa’nın önüne geçtik

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Uşak Valisi Ahmet Okur, Devletimiz şefkat eliyle önemli çalışmalar yapmaktadır. Biz de yerelde sosyal yapıyı en iyi şekilde ayakta tutuyoruz” dedi.

Vali Okur, “Sosyal hizmetler ve her türlü yardım tedbirleri açısından Avrupa’nın önüne geçmiş durumdayız. Özellikle dezavantajlı guruplar ve ihtiyaç sahiplerinin tamamı devletimizin koruması altındadır. Devletimizin yanı sıra yerel bazda belediyelerimizin de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik çalışmaları bulunmaktadır. Gerçekleştirilen bu protokol ile yapılan hizmetlerin bütüncül bir anlayışla ve işbirliği içerisinde vatandaşlara sunumunun sağlanması için ihtiyaç duyulan verilerin paylaşılması ve bildirimlerin yapılması sağlanacaktır. İhtiyaç sahibinin yardım almak amacıyla devletin kapısına gitmesi eziyet verici ve onu zor duruma düşürücü bir durum olarak değerlendirilebilir. Bu protokol ile birlikte artık ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın tespiti ve onların bizzat evlerine giderek devletimizin kapısına gelmesinin verdiği psikolojik etkiyi yaşatmadan ihtiyaçların giderilmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Kurumlar arası işbirliği önemli

Uşak Belediyesi’nin kendi bünyesinde sosyal projelere önem verdiğini aktaran Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yardımların işbirliği içinde gerçekleştirilmesinin kentin menfaatlerine olduğunu anlattı. Cahan şöyle devam etti: “Kurumlar arası örnek bir işbirliğini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlgili kurumlarımız kendi alanlarında dar gelirli ve zor durumda olan vatandaşlara hizmet veriyor. Biz de belediye olarak evde temizlik ihtiyaçlarından tutun evlerinden bakımına kadar birçok hizmet veriyoruz. Son olarak da yangına maruz kalan ailelere de destek vermeye başladık. Sosyal belediyeciliğin gereği ne varsa yapıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü de bu bağlamda son derece faydalı çalışmalar yapıyorlardı. Şimdi ‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var’ atasözünde olduğu gibi ortak akıl çerçevesinde birlikte bu hizmetleri yaparak daha faydalı olacağız. Burada katkı sağlayan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz”

Konuşmaların ardından hazırlanan protokol Vali Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Koray Acar, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Kaya tarafından imzalandı.

Son Düzenlemeler: 31 Aralk, 2015
İlgili İçerikler: Proje adı: 'Sağlıklı Gelecek Bisikletle Gelecek' Recep Sağlık Uşak Belediyesi'nden Sağlık Çalışanlarına Alkışlı Sürpriz Uşak Belediyesi Sağlıklı Yaşam ve Gençlik Merkezi Halkın Hizmetinde Münevver Sağlık Uşak'ta Sağlıklı Yaşam İçin Bisikletini Kapan Geldi Yeşil Uşak, İşbirliği Kültürüyle Can Kazanıyor Uşak Belediyesi Örnek Gösterildi Kentsel Dönüşümde Uşak Türkiye'nin Örnek Projesi ​Uşak İle Ruanda Arasında Ekonomik İşbirliği Görüşmesi Yapıldı
uşak belediyesi nurullah cahan ahmet okur uşak marka şehir evde bakım protokol