​Görme Engellilerden Başkan Cahan'a Plaket

27-02-2015

Görme Engellilerden Başkan Cahan’a Plaket

Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Serkan Çiğdem tarafından engelliler ile ilgili yaptığı çalışmalar nedeniyle plaket aldı. Cahan, “Kentteki bütün engelleri kaldırmak adına belediyecilik anlamında bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz” dedi.

Uşak Belediyesi kentte engellerin kalkması adına projelerine ara vermeden devam ediyor. Engellerin ortak akıl ile yok olması adına kurulan engelli komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. Diğer yandan engelli dostu belediyecilik anlayışıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde görme engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak uygulamalara imza atıldı.

Bütün binalar engelli dostu olacak

Bu kapsamda Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Serkan Çiğdem Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a engelli dostu projelere destek verdiği için plaket takdim etti. Başkanlık Makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Nurullah Cahan, “Kentimizin engelli dostu bir kent olmasını istiyoruz. Belediyemiz bu konuda üzerine ne düşere yapacaktır” ifadesini kullandı. Uşak Belediyesi’nin engellerin aşılması adına projelerine hassasiyet ile devam ettiğini aktaran Cahan, “ngellerin tam anlamı ile aşılabilmesi için var gücümüz ile çalışmaktayız. Bu konuda kurduğumuz engelli komisyonu sivil toplum kuruluşları örnek bir çalışma yürütüp belediye hizmetlerine yön veriyor. Biz de öncelikle belediyemize bağlı bütün binaların engellilere göre dizayn edilmesi için çaba veriyoruz. Atatürk Kültür Merkezi’nde yapmış olduğumuz görme engelli kardeşlerimizin yürüyüş yollarından, bina içinde yönlendirilmelerine değin fayda sağlayacak yaptığımız çalışma gibi belediyemizin bütün kademelerinde projeler yapacağız” şeklinde konuştu.

Bunun için Uşak Belediyesi Ana Hizmet Binası için şimdiden çalışmaların başladığını anlatan Cahan, yakın zamanda konu ile ilgili girişimlerin olacağını dile getirdi.

Engelli dostu bir kent

Uşak’ın engelli dostu bir kent olma yolunda emsal bir konuma geleceğini bildiren Cahan şunları kaydetti: “Gelişmiş kentlerin en büyük özelliklerinin arasında engellilerin sorunlarına tamamen eğilmiş olmaları baş sıralarda yer almaktadır. Biz de bu misyon ile engellilerimizin her anlamda beklentilerine cevap veren bir yapıda olacağız. Hizmet binalarından başlattığımız bu anlayışı genele yayarak başarılı olacağız”

Destekler ile sorun kalmayacak

Uşak Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Serkan Çiğdem, bütün kurumların engelliler için çalışması gerektiğine değindi. Uşak Belediyesi’nin engelliler için verdiği desteği önemsediklerini söyleyen Çiğdem, “Uşak Belediyemiz ile engelli haklarını koruyan sivil toplum kuruluşları birlikte proje üretmektedir. Fikirlerimizi ortak paydada buluşturmakla beraber icra edilmesinde de aktif bir çalışma olduğunu görmekteyiz. Bu konuda Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’ın verdiği destek aşikardır. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki yakın bir zamanda ilimiz engellerin aşıldığı bir şehir olacaktır” dedi.

İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM SÖZÜNÜ TUTTU BAŞKAN YALIM'DAN ANLAMLI ZİYARETLER BAŞKAN YALIM, RAMAZAN BAYRAMI MÜNASEBETİYLE BIR MESAJ YAYIMLADI BAŞKAN YALIM'DAN VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK HABER GELDİ BAŞKAN YALIM, İFTAR SOFRASINDA BİNLERCE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE BAŞKAN ÇAKIN'DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI BAŞKAN ÇAKIN'DAN ZÜMRA'YA MÜJDE
görme engelli plaket