"Hayalimdeki Uşak ve Çevre" Resimlerde Can Buldu

5-06-2017

Uşak Belediyesi'nin Projesiyle Hayaller Kağıda Döküldü

Uşak Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında "Hayalimdeki Uşak ve Çevre" konulu bir resim yarışması düzenledi.

İlk ve orta dereceli okullarda eğitim gören 160 öğrencinin katıldığı yarışmada minikler hayal ettikleri Uşak'ı kağıda boyadı.

Her türlü boyama malzemesinin kullanılabildiği yarışmada hayallerin sınırları zorlandı.

İlkokul ve ortaokul öğrencileri olmak üzere iki kategoriye ayrılan öğrenciler ilk olarak bulundukları okullarda dereceye girmek için yarıştı. Her okula 5 kontenjan verilen yarışmada okullarda dereceye giren resimler, Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne teslim edildi.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen jürinin karşısına çıkan resimler arasından ilk üç ve mansiyon ödülü kazananlar seçildi.

Uşak Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan törenle dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Öğrencilere ödüllerini Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, Uşak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Fatih Namık Öztürk ve Çevre Gönüllüleri Derneği  Başkanı Hasan Yüksel teslim etti.

Yarışmaya katılan öğrencilerle bir araya gelen Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, "Dünya Çevre Günü kapsamında bu etkinliği yaptık. Biz Uşak Belediyesi olarak 'ağaç yaşken eğilir' düsturu ile Uşak'ın düzenlenmesi için, geleceğe yatırım için, ilk ve orta öğretimde okuyan çocuklarımıza eğitim vermeye, bu tip yarışmalarla onları bilinçlendirmeye devam ediyoruz. Çevre temizliğine, düzenine önem veriyoruz. Güzel bir şehrin ortaya çıkması için tüm varlığımızla çalışıyoruz. Birincilerimize bisiklet, ikincilere ve üçüncülere de tablet verdik. Diğer katılan öğrencilerimizeyse kalem, boyama kitabı gibi hediyelerimiz oldu. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ederim." dedi.

Ortaokullar kategorisinde birinci olan, Halit Ziya Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Feryal Yavuz, "Resme, İstanbul'da veya Eskişehir'de olan şeylerin Uşak'ta da olduğu hayalini yansıtmaya çalıştım. Gelecekte şehrimizin daha gelişmiş olmasını istiyorum. Sonuç nedeniyle çok mutlu oldum." diyerek duygularını paylaştı.

Yarışmada ilkokullar kategorisindeyse Edanur Altıntaş birinci seçilen fotoğrafa imzasını atan isim oldu.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK
uşak uşak belediyesi nurullah cahan çevre haftası resim yarışması