İki Mahalle Konağı Daha Geliyor

23-02-2015

İki Mahalle Konağı Daha Geliyor

Uşak Belediyesi projelerinden olan mahalle konaklarında bir adım daha atıldı. Her mahallede yapılması planlanan mahalle konaklarında Kemalöz Mahallesi ve Elmalıdere Mahallesi’nde de yer tespiti gerçekleştirildi.

Uşak Belediyesi’nin mahallelerin gelişimi ve sosyal ihtiyaçlarını karşılaması sloganı ile çıktığı mahalle konakları projesinde iki mahallede daha yer tespiti yapıldı. Buna göre Kemalöz Mahallesi’nde ayaklı su deposunun olduğu alan ve Elmalıdere Mahallesi’nde bulunan Lamba Parkı içinde mahalle konakları olacak.

Yer tespiti yapıldı

“Mahalle konakları hedefimizde hergün bir adım daha ilerliyoruz” diyen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bütün mahallelerde aynı hassasiyet ile çalışmaların devam edeceğini belirtti. İki mahallede yer konusunda çalışmaları bitirdiklerini aktaran Cahan, “Göreve gelmemizin akabinde mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacak ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak mahalle konakları çalışmalarını hız vermiştik. Bu kapsamda ilk adımı ise Karaağaç Mahallesi’nde atmıştık. Zümrüt Camii yanında bulunan 3 Nolu Sağlık Ocağı’nın yıkımı ile birlikte Selçuklu mimarisi örneği ile içinde sağlık ocağından sosyal ve kültürel değerlere kadar birçok donenin olacağı konağımız kısa sürede can bulacak. Akabinde yerlerini belirlediğimiz Kemalöz ve Elmalıdere Mahalleleri’nde çalışmalar başlayacak” dedi.

Kemalöz Mahallesi’nde yapılacak mahalle konağı için ayaklı su deposunun yıkılacağının bilgisini veren Cahan, bölgeye yakışan bir konak inşa edeceklerini belirtti.

Demografik yapıyı dikkate alıyoruz

Konakları planlarken mahallelerin demografik yapılarının dikkate alınacağını bildiren Cahan şunları söyledi: “İlimizde mahallelerimizin farklı özellikleri ve yapıları söz konusudur. Bizler konaklarımızda bu durumu göz ardı etmedik. Bütün mahallelerimizin yaşantılarını göz önüne alan bir yaklaşım ile konaklarımıza şekil vereceğiz. Mahallelerimizin kültürel değerlerini de ön plana çıkarak bir hassasiyet içinde olacağız. Bu sayede kullanılabilir konakları halkımıza armağan edeceğiz”

Belediye hizmetleri kolaylığı

Belediye hizmetlerinin de mahalle konaklarında kullanılacağına işaret eden Cahan sözlerini şu şekilde noktaladı: “Konaklarımız belediye hizmetlerinde vatandaşlarımızın rahat etmesi için de dizayn edilecek. Artık vatandaşlarımız belediye hizmet binasına gelmeden bazı hizmetlerimizden konaklarımızda faydalanacak. Konaklarımız bu bakımdan da işlevsel olacak. Ayrıca soysal hizmet uzmanlarımız ile boşanma gibi toplumsal konulara da konaklarımızda temas edeceğiz. USRİUM projemiz ile dar gelirli vatandaşlarımıza da konaklarımız vasıtası ile sahip çıkacağız”