​İşitme Engellilerden Başkan Cahan'a Plaket

9-07-2015

İşitme Engellilerden Başkan Cahan’a Plaket

İşitme engellilerin istihdama katılmas amacıyla Uşak Belediyesi desteğinde gerçekleştirilen  kursta 10 kursiyer dikiş ve nakış eğitimi aldı. Kursiyerleri ziyaret eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a desteklerinden dolayı İşitme Engelliler Derneği Başkanı Asım Demirayak tarafından plaket takdim edildi.

Uşak Belediyesi engelli dostu bir kent hedefiyle çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Engelli dernekleri ile sürekli istişare içinde olan Belediye yönetimi engellilerin beklentilerine ise cevap veriyor. Kentte yaşayan engellilerin istihdam edilmesini isteyen Belediye açılan kurslara da maddi ve manevi destek veriyor.İşitme engellilerin meslek edinmesi amacıyla İŞ KUR tarafından açılan dikiş nakış kursuna Uşak Belediyesi de 7 adet dikiş makinesi ve araç desteği sağladı.  Açılan kursta ise 10 işitme engelli bayan meslek sahibi oldu.

Modern kentleri gibi

Uşak’ta engellerin aşılması adına ellerinden gelen çabayı verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, son olarak işitme engelliler ile güzel bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti. “Modern kentler engelli haklarına duyulan saygıyla ölçülür” ifadesini kullanan Başkan Cahan, “Biz ilimizin engellilerin yaşam alanları ve hayatlarının kolaylaşması için en uygun hale gelmesi ve bu konuda örnek iller arasında olmasını istiyoruz. Bütün projelerimizde engellilerimizin yaşamlarını daha da kolaylaştırıcı ve sosyal anlamda da engelli kardeşlerimizi rahat ettirecek çalışmalara imza atıyoruz. Bunlardan birisini de işitme engelli olan kardeşlerimiz ile yaptık. İlgili derneğin yöneticilerinin meslek edinme kursu çalışmaları kapsamında dikişi makinelerini ve ulaşım problemlerini çözdük. Bundan sonra da kendileri ile birlikte çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Engelli haklarını koruyan dernekler ile diyalogları kesmediklerini dile getiren Cahan, “Bu birliktelik ile güzel projelere imza atacağız” dedi.

Platformumuz çalışıyor

Uşak Belediyesi bünyesinde kurulan Engelli Platformu’nun da çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini hatırlatan Cahan, platformun aldığı kararlar ile engellilere kazanımlar sağladığına dikkat çekti. Cahan, “Platformumuz periyodik aralıklar ile toplantılarını sürdürmektedir. Bu toplantılar ilimizde engellilerimiz içi yapacağımız çalışmalarda yol haritamızı belirlemede katkı sağlıyor. Ayrıca engelli hakları konusunda ortak aklın tam manasıyla yürütülmesine vesile oluyor. Belediyemiz bundan sonra da hassasiyetini sürdürecek” diyerek sözlerine son verdi.

İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM'DAN MEMURLARA MÜJDE BAŞKAN YALIM SÖZÜNÜ TUTTU BAŞKAN YALIM'DAN ANLAMLI ZİYARETLER BAŞKAN YALIM'DAN VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK HABER GELDİ BAŞKAN YALIM, RAMAZAN BAYRAMI MÜNASEBETİYLE BIR MESAJ YAYIMLADI BAŞKAN YALIM, İFTAR SOFRASINDA BİNLERCE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE BAŞKAN ÇAKIN'DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI
işitme engelliler plaket