Kanuni Sultan Süleyman Lisesi İlk Kez Kep Attı

26-05-2017

Uşak Belediyesi'nin destekleriyle Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 73 yıl sonra ilk kez kep atıldı.

Uşak'ta 1944'ten bu yana mesleki ve teknik eğitim veren lisede yıllar sonra ilk kez kep atıldı.

Uşak Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştirilen organizasyonda 12. sınıf öğrencileri 11. sınıf öğrencilerine bayrağı teslim etti. Yapılan törenin ardından okulda başarı sağlayan öğrenciler alanda bulunan kütüğe çivi çaktı.

Etkinlik çerçevesinde halk oyunları gösterisi ve aşure dağıtımı yapıldı.

Bayrağı inanç ve azimle çalışan gençlerin dalgalandıracağını ifade eden Başkan Cahan, lise hayatını tamamlayan öğrencileri tebrik etti.

Kendi dönemlerinde bu tip törenlerin olmadığını kaydeden Başkan Cahan, "Okul müdürüme çok teşekkür ediyorum. Gayet nezih bir düşünceyle sizlerin bu mutlu gününü güzel bir organizasyonla taçlandırmak için büyük bir çaba harcayarak hem keplerinizi hem formalarınızı hem de cübbelerinizi hazırlamış. Geriye dönüp baktığınızda unutamayacağınız anlardan, anılardan bir tanesi olacaktır." dedi.

Üniversiteye gidecek veya iş hayatına atılacak öğrencilere tavsiyede bulunan Başkan Cahan, "Ne olursak olalım, öğretmen olalım, doktor olalım, avukat olalım, iş adamı olalım, çalışan olalım, işçi olalım. Mutlu olmak için altında bulunduğumuz bayrağımızın gölgesinde huzurlu ve sağlıklı bir ömre sahip olalım. Bizler güzel yarınları hep birlikte getireceğiz. Güzellikler için çabalayacağız ve milli ruhla, azimle ne yaparsak yapalım en iyisini ortaya koymaya çalışacağız. İşte bu sayede huzur, işte bu sayede güzellikler bizim, memleketimizin olacak." açıklamasında bulundu.

Üniversiteye gidecek, sınava girecek öğrencilere başarılar dileyen Başkan Cahan, "Yaptığınız her işte önce inanın, kendinize güvenin ve sonrasında başaracağınıza şüpheniz olmasın." diye konuştu.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın sağladığı destekler için teşekkür eden Okul Müdürü Seçkin Şentürk, taleplerinin karşılık bulmasından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Şentürk, "Ülkemizin geleceği olan siz gençler, vatanımızı her türlü şerden korumak ve onu yüceltmek zorundasınız. İstikbalimiz olan siz gençlerin yetişmesinde öğretmenlerin rolü çok büyüktür. Bizler vatan millet aşkıyla dolu, çalışkan gençler yetiştirmeye ve üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız nereye gitmek istediğinizi bilmek zorundasınız. Milli mücadelenin bugün de şer odaklarına karşı devam ettiği bilinciyle, güzel bir Türkiye için hep birlikte mücadele etmek zorundayız." diyerek sözlerine son verdi.

İlk kez yapılan kep atma töreninde öğrencilerin mutluluğunu paylaşan ve programda yer alan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da öğrencilerle birlikte kep attı.

Bu yıl Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 9 bölümden 270 öğrenci mezun oldu.

Son Düzenlemeler: 26 Mayýs, 2017
İlgili İçerikler: TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU İLK İFTAR SOFRASI DİKİLİTAŞ'TA KURULDU Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir İlknur Öztürk Süleyman Karabulut ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI Aybey Mahallesi Sakinlerinden, Süleyman Kahraman Süleyman Akçay Avukat Süleyman Yılmaz Türkmenoğlu Bir Eylül Sanayi Sitesi Yağmur Suyu Hattına Kavuşuyor
uşak nurullah cahan Uşak belesiyesi kanuni sultan süleyman lisesi kep atma