Kent Park Hız Kazandı: 3 Okul Daha Yıkılıyor

30-12-2017

Dev yatırımlarla şehre değer kazandıran ve daha yaşanılır bir Uşak inşası gerçekleştiren Uşak Belediyesi Kent Park Projesi kapsamında 3 okulun, 1 pansiyonun ve bir ek binanın daha yıkım işlemine başladı. Kent Park Projesi ile Uşak 110 bin m² alan üzerine kurulu, 800 araçlık yer altı otoparkını ve sosyal donatıları barındıracak, şehir insanının nefes alacağı bir meydana kavuşacak.

Özellikle deprem kuşağı olması nedeniyle yapıların daha büyük bir önem taşıdığı Uşak'ta eskiyen ve yetersiz kalan eğitim kurumlarının donanımlı yeni binalarına taşınmasıyla boşaltılan okulların yıkım çalışmalarında start verildi.

Başkan Cahan, 2014'te gerçekleştirilen yerel seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da destek alınarak başlanan proje ile Uşak'ın en gözde sosyal alanlarından birisinin ortaya çıkartılacağı değerlendirmesinde bulundu.

Tarihi yapıların ve bitki örtüsünün korunduğu projenin şehrin yeni oksijen kaynağı olacağını belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Gelişen ve güzelleşen bir kentiz. Her alanda büyük yatırımlar ortaya konuluyor. Yetersiz alt yapıdan eksik kalan yol düzenlemelerine, kültür ve sanattan spora kadar her alanda markalaşma adına örnek çalışmalar yaptık. Yine kentimizin sıkışan merkezini rahatlatacak Kent Park Projemiz ile Uşak’a yakışan bir alanı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.” dedi.

Özellikle okulların ve resmi kurumların şehir merkezinde toplanması nedeniyle oluşan sıkışıklığın ortadan kaldırılmış olacağına dikkat çeken Başkan Nurullah Cahan, “Burada tarihi yapılarımızı koruyarak halkımızın hizmetine açacağız. Mevcut bitki örtüsünü de kullanarak çalışmalarımıza hız kazandıracağız. Ayrıca Kentsel Dönüşüm alanımızın da can kazanmasıyla artık merkezimizdeki sıkışıklık da dağıtılmış olacak. Her yönüyle insanı kucaklayan, yaşam standartları yüksek, güvenli ve huzurlu bir şehir inşa ediyoruz. İnşallah binalarımızın kısa sürede yıkılmasıyla Kent Park’ta yapım çalışmalarımız hızla sürecek.” açıklamalarında bulundu.

Daha önce Meteoroloji Müdürlüğü'nün, Adliye binasının ve Kız Meslek Lisesi'nin yıkıldığı projede şimdiyse yeni binalarına taşınan Uşak Lisesi ana binası, kız pansiyonu ile çok amaçlı salonu, Besim Atalay Ortaokulu ile Kız Meslek Lisesi ek binası, Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ek binaları yıkılacak.

Son Düzenlemeler: 31 Aralk, 2017
İlgili İçerikler: ÇOCUK KENT'TE ŞENLİK RÜZGARLARI ESTİ ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI KARAAĞAÇ GENÇLİK PARKI RESMİ OLARAK HİZMETE AÇILDI UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ YAZ OKULU RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE SONA ERDİ TATİLİ RENKLENDİREN YAZ OKULLARI BAŞLADI YAZ SPOR OKULLARI'NDA KAYITLAR BAŞLADI.
kent park yıkım uşak uşak belediyesi nurullah cahan yeni uşak 3 okul