Kent Park'ta 3. Yıkım Başladı

8-08-2017

Uşak’ın çehresini değiştirecek mega projeler arasında yer alan Kent Park’ta, yeni binasına taşınan Kız Meslek Lisesi’nin yıkımı için ilk balyoz Başkan Cahan tarafından vuruldu.

Uşak’a nefes aldıracak, tarihi ve doğayı bir arada buluşturarak vatandaşın hizmetine sunacak Kent Park Projesi’nde adliye ve meteoroloji binalarının yıkımının ardından bu kez Kız Meslek Lisesi’nin yıkımı için start verildi.

Altında 800 araçlık bir otoparkın yer alacağı, mevcut bitki örtüsünün ve tarihi binaların korunacağı 110 bin metrekarelik alandaki üçüncü yıkımda ilk balyoz darbesini vuran Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Yaklaşık 3 yıl önce içerisinde Kız Meslek Lisesi gibi eskiyen, ekonomik ömrünü tamamlayan kamu binalarının yer aldığı alanı kent park yapalım diye yola çıktık. Ve bugün de Kent Park Projemize hız katmak, bundan sonraki süreci daha hızlı geçmek adına bugün bir binamızda daha yıkım törenimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Önemli adımların atıldığını, bürokrasi engellerinin bir bir aşıldığını kaydeden Başkan Cahan, 2014 yerel seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da destek alarak projeye adım attıklarını, çalışmalarda çok büyük destekler sağladığını hatırlattı.

Projenin aynı zamanda eskiyen eğitim kurumlarının yeni ve modern binalara kavuşması için bir fırsat olduğunu ifade eden Cahan, öğrencilerin bundan sonraki süreçte daha kaliteli, nitelikli ve güzel bir ortamda eğitime başlayacaklarını söyledi.

KENTPARK GELECEK YIL HİZMETE AÇILACAK

Projedeki ve yapılan tüm çalışmalardaki destekleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım’a, Maliye ve Milli Eğitim Bakanlarına Uşak adına teşekkürlerini ileten Cahan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın talimatlarıyla, gelecek yıl bu zamanlar yeni kent meydanımızı hizmete açacağız. Özellikle alana dikkat ettiğinizde eskiyen binaları kaldırdığımız zaman ortaya hazır, yetişmiş bitki örtüsü çıkıyor. Yani yeşilliğimiz kendiliğinden ortaya çıkmış oluyor. Bizler bu doğa dokusunu koruyacağız. Hem ağaçlarımızı muhafaza etmiş olacağız hem de projemiz bu sayede daha hızlı bir biçimde sonuçlandırılacak” diye konuştu.

UŞAK HER ŞEYİYLE DEĞER KAZANACAK

Uşak’ın büyüyen ve gelişen bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Nurullah Cahan şöyle devam etti, “Uşak aşıklar diyarı, efeler diyarı, yarenler diyarı. Uşak ilkler şehri. İşte burada da bir ilki gerçekleştireceğiz ve 110 bin metrekare alanda, yaklaşık 5-6 tane kamu binasının bulunduğu bir alanda Uşak’a yeni yaşam alanını, yeni kent merkezini kazandıracağız. Her şeyiyle modern ve değer kazanmış bir Uşak ortaya çıkacak”

Başkan Cahan, okulların yanı sıra ömrünü tamamlayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kapalı Spor Salonu’nun yıkımının sağlanacağını açıklayarak yeni spor salonunun da yıl sonuna kadar hizmete gireceğini aktardı.

Gerçekleştirilen yıkımın ardından alanın Uşak Belediyesine tahsisinin gerçekleştirileceği bilgisi verildi.

Programda konuşma yapan AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş ise verilen sözlerin tutulması nedeniyle mutluluk duyduklarını belirtti.

Servet Kuş, “Kent Park denildiğinde herkes hayal diyordu. Bu hayali gerçekleştirebilmek için başkanımızla birlikte gece gündüz çalıştık. Meteoroloji ve adliye binalarımızın ardından şimdi de üçüncüsü olan Kız Meslek Lisemizde yıkım töreni gerçekleştiriyoruz. İnşallah önümüzdeki süreci de hızlandırarak 110 bin metrekarelik Kent Park Projemizi halkımızın hizmetine sunmuş olacağız” ifadelerini paylaştı.

Uşak’ı yeni meydanına kavuşturmak adına gerçekleştirilen yıkımda butona Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve eşi Halime Cahan, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Ufuk Uğur, Hakan Uludağ, İsmail Ünal ve Muhammed Nurullah Furuncu, AK Parti İl Başkanı Servet Kuş, İlçe, Gençlik Kolları Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri bastı.

Daha sonra okulun yıkımı için kepçenin başına geçen Başkan Nurullah Cahan, okulun giriş kısmında yıkım gerçekleştirdi.

İlgili İçerikler: 23 NİSAN'DA EĞLENCE ÇOCUK KENT'TE ÇOCUK KENT'TE ŞENLİK RÜZGARLARI ESTİ ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ Tahsin Işıkkent UŞAK BELEDİYESİ İLE KENT YEŞİLE BÜRÜNÜYOR 123 BİN METREKARELİK DEV PROJE ÇOCUK KENT'İN TEMELİ BAKAN KASAPOĞLU İLE ATILDI Kent Merkezinde Büyük Dönüşüm Başlıyor Kentin Geleneksel Değerleri Yaşatılıyor
kent park uşak uşak belediyesi nurullah cahan kız meslek lisesi 3. yıkım