Kent Park'ta İlk Yıkım Gerçekleşti

16-01-2015

Kent Park’ta İlk Yıkım Gerçekleşti

Uşak Belediyesi’nin mega projelerinden birisi olan ve 100 bin metrekarede kentin değişiminde lokomotif olacak, Kent Park Projesi’nde ilk adım atıldı.

Yıkılıp yeniden kentin istekleri doğrultusunda kazanılacak meydanda Meteoroloji İl Müdürlüğü binası yıkımıyla ilk somut adım atıldı. Yıkım töreni  bir şölen havasında gerçekleştirildi. Törene Uşak Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Sait Çelik, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ, Erol Korkmaz, Ergün Kırdinli, Kudret Aydın ve Önder Yıldız ve vatandaşlar katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yıkım ile kentin geleceğinde etki edecek projenin resmen start aldığını belirtti.

Birlik ve beraberlik içinde

Uşak’ın tarihi bir günü yaşadığını ve kentin yaşanabilir bir yer haline gelmesinde önemli bir işi başardıklarını ifade eden Başkan Cahan, “Bugün Uşak adına tarihi bir olay için buluştuk. Uşak’ın talihini değiştirecek ve marka kent olma yolunda ilerlemesine neden olacak Kent Park Projesi’nde ilk adımı atmanın heyecanını yaşıyoruz. Projemiz ilimiz için milat olacak bir projedir. Kentimiz artık marka kent olmayı hak eden bir şehirdir. Uşak bu tür önemli projeleri birlik ve beraberlik içinde, araya nifak sokmadan hangi düşüncede olursa olsun herkesle bütünleşerek gerçekleştirilebileceğini göstermiştir” dedi.

Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızdan tam destek

Kısa sürede projenin vücut bulması için Ankara’yı mesken tuttuklarını dile getiren Cahan, emeklerinin karşılıklarını aldıklarını belirtti. Uşak için Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlıklar düzeyinde destek aldıklarını vurgulayan Cahan şöyle devam etti: “Projeyi ortaya koyduğumuzda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizlere destek sözü vermişti. Yerel seçimlerde halkımızın bizleri tercihinin ardından bizde projemiz için hızlı bir şekilde adımlar attık. Proje kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait olan  stadyumun ve kapalı spor salonunun belediyemize devri noktasında anlaşmaya vardık. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı’dan yeni okul kampüsü için söz aldık. Kampus çalışması bu yıl yatırım programına alınacak. Yıkımını yapacak olduğumuz alanda Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun da katkıları aşikardır. Kendileri bize öncelikle Meteoroloji İl Müdürlüğü’nü yıkım için teslim ederek katkı sağlamıştır. Bakanımızın bizlere destekleri devam edecektir”.

Adliye konusunda sıkıntı kalmadı

Projenin içinde yer alan Adiye Binası ile ilgili sıkıntıları bakanlık düzeyinde gelen destekle çözdüklerini bildiren Cahan, “Öte yandan projemiz ile ilgili bir müjde daha vermek istiyoruz. Projemizin içinde yer alan Adliye binası için Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ ile görüştük. Bakanımız Adliye binasının yıkımı ve belediyemize teslimi için bize söz verdi. Bu konuda da kısa sürede bütün işlemleri bitirip eski adliye binasını da yıkacağız. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Uşak için dönüm noktası

Törende Kent Park Projesi’nin Uşak için tarihi bir dönüm noktası olduğuna işaret eden AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay,”Uşak için tarihi bir dönüm noktasında olan bir programda bulunuyoruz. 30 Mart seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Uşak meydanında proje için verdiği taahhüt hepimizin sorumluluğudur. Şehrimiz adına projede emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum. İnanıyoruz ki projemiz daha da hızlı bir şekilde ilerleyecek” diye konuştu.

Hayal dediler gerçekleştiriyoruz

Projenin başka gruplar tarafından hayal olarak görüldüğünü aktaran AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ise, “Proje halk ile paylaşıldığında diğer siyasi partiler bunu hayal olarak görmüştü. Aynı grup daha önce Kentsel Dönüşüm Projesi’nin de bitirilemeyeceğini ifade ediyordu. Ama biz orada da somut adımlar attık. Biz projenin daha da hızlanması adına okulların yapılması için düşünülen kampusun yatırım programına alınmasını sağlayacağız” ifadesini kullandı.

Türkiye vizyonuna eş değer

Projenin Türkiye vizyonuna eş değer olduğunun altını çizen Uşak Valisi Seddar Yavuz, kentin gelişiminin artacağına dikkat çekti. Vali Yavuz, “Türkiye Cumhuriyet Devleti son 10 yılda sessiz ve büyük bir devrim gerçekleştirdi. Ekonomiden siyasete Türk insanı artık başı dik yürüyor.  Türk insanı her işi başarabileceğine dair olan inancını beyninde taşıyor. İşte bu gelişim Uşak’ta da devam ediyor. Uşak ilkleri başaran bir şehirdir. Dün ilkleri başaran Uşak, bundan sonra da ilkleri yapacaktır. Şimdi ülkemizin vizyonuna uygun olan projede ilk yıkımın yapılmasının heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Bizler bir ve beraber olabilirsek daha güzel projeler başarabileceğimizi herkes görecek” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri yıkım butonuna birlikte basarlarken, Başkan Cahan binanın yıkımı için ilk balyozu vurdu.

4.7
Son Düzenlemeler: 19 Ocak, 2015
İlgili İçerikler: ÇOCUK KENT'TE ŞENLİK RÜZGARLARI ESTİ ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK İLK İFTAR SOFRASI DİKİLİTAŞ'TA KURULDU Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir İlknur Öztürk ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI Elif Yeşilkaya Halil Tilki UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ Aleddin Tilki