Kentsel Dönüşümde İşyerlerinin Hak Sahipleri Belli Oldu

14-03-2017

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Uşak Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yapılan 922 işyerinden 429'u için yer belirleme kurası çekildi.

Dün 1051 konuttan 698 tanesinin kura çekimi yapılarak konutların hak sahipleri belirlenmişti. Bugün de 922 işyerinden 429'u için kura çekimi gerçekleştirildi ve hak sahipleri işyerlerine kavuştu.

Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan tören noter huzurunda gerçekleşti. Törene Belediye Başkanı Nurullah Cahan, TOKİ Kentsel  Yenileme Şube Müdürü Mustafa Bakır, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk Uğur, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ve hak sahipleri katıldı.

TOKİ olarak 130 farklı Kentsel Dönüşüm Projesi gerçekleştirdiklerini ifade eden TOKİ Kentsel Yenileme Şube Müdürü Mustafa Bakır, “Bizim için önem açısından ilk sırada gördüğümüz proje kuşkusuz Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi’dir” dedi.

Mustafa Bakır, “Dün konutlarımızın çekilişi yapmıştık, bugün de ticari dükkanlarımızın kura ile hak sahiplerinin belirlenmesi işlemini gerçekleştiriyoruz. 2006 yılında başlattığımız, bu süreçte belli aşamalardan sonra 2008 yılında imzaladığımız protokol ve devamında gerçekleştirilen yıkım ve yapım süreçleri sonunda bu mutlu güne ulaştık.  Bizim için Uşak Kentsel Dönüşüm Proje’si çok önemli. Çünkü farklı bir yapıda bunu gerçekleştiriyoruz. Eski Sanayi Bölgesi’ni yenileyerek, şehre yeni bir değer katıyoruz. Konutlarla birlikte yaklaşık 5 bin vatandaşımız burada ikamet edecek. Bu nedenle de şehrin yeni bir mahallesi ve bölgesi oluşmuş oluyor. Ticari anlamda da günlük sirkülasyonu düşünürsek ciddi bir nüfusun burada toplanması ve buranın canlanması söz konusu olacak. Kuramız ve Kentsel Dönüşüm Alanı’mız Uşak’a ve tüm Uşak’lı vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu  olsun” ifadelerini kullandı.

İşyerlerinin ve konutların sahibini bulmasıyla yeni yaşam merkezine taşınma işlemlerinin başlayacağına değinen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “10 yıl önce başladığımız projemizde bugün mutlu sona geldik. Alanda binalarımız yükseldi, peyzaj düzenlemeleri yapılıyor ve bugün itibariyle silüetimiz ortaya çıktı. Uşak’ın yeni merkezini tüm Uşak’lı kardeşlerimizin destekleri ile inşa ettik ve en kısa zamanda da ticari ve sosyal hayatla bu alanı buluşturacağız. Hak sahibi vatandaşlarımız zamanında projemizin destekçisi olarak hem TOKİ’nin hem de Belediyemizin yanında oldular ve illimizde TOKİ ile yaklaşık 450 Milyon TL’lik bir yatırımı gerçekleştirdik. Proje sonunda da bizlere ve gelecek nesillere  Uşak’ta yeni bir merkez kazandırdık. Bunun mutluluğunu ayrıca yaşıyoruz” sözlerine yer verdi.

Ortak akıl çalışmaları ile bu günlere gelindiğini belirten Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Zamanında bu proje masaya yatırıldığında ben Belediye Meclis üyesiydim. O dönemde Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili hep oy birliği ile karar alındı. Yani ortak akılla hareket ederek biz bu günlere geldik. Hangi siyasi görüş olursa olsun birlik ve beraberliğimiz sonucu ortaya böyle güzel bir tablo çıktı. İnşallah buradaki ticari ve sosyal hayatla bu alan daha fazla değer kazanacak ve şehrin yeni gözdesi burası olacak. Bu güzel olguda desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Toki Başkanımız Ergün Bey’e ve değerli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından noter huzurunda kura çekilişi yapıldı.

İlgili İçerikler: ÇOCUKLARIN TEBESSÜMÜNE ORTAK OLDUK GERİ DÖNÜŞÜM FİNLANDİYA'NIN PAİMİO ŞEHRİ İLE UŞAK'IN KESİŞİM NOKTASI OLDU UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ KAYAAĞIL TERMAL TESİSLERİ KISA SÜREDE GÖZ BEBEĞİ OLDU UŞAK BELEDİYESİ'NİN KURTULUŞ HAFTASI PROGRAMI BELLİ OLDU 3. LİGİN ŞAMPİYONU BELLİ OLDU 2023 YILI KURBAN KESİM NOKTALARI BELLİ OLDU UŞAK'TA EĞLENCENİN ADRESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ OLDU İKİNCİSİ DÜZENLENEN PES TURNUVASI GENÇLERİN BULUŞMA ADRESİ OLDU GENÇ KUŞAK TURNUVASI'NDA KAZANAN DOSTLUK OLDU
uşak uşak belediyesi nurullah cahan kentsel dönüşüm projesi toki kura işyerleri