Kirli Tabakhaneden Modern Kent Merkezine

7-10-2016

Nereden Nereye

Kirli Tabakhaneden Modern Kent Merkezine

Cahan, “Kentin Yeni Merkezi İçin Geri Sayım Başladı”

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Kentsel Dönüşüm Projesi’nde geri sayıma başladıklarını dile getirirken, “Kentin hafızasında tabakhane bölgesiyken yer alan kötü imaj artık tarih oluyor. Dönüşümle beraber kentimiz daha da gelişecek” dedi.

Uşak Belediyesi’nin önem verdiği ve kentin mega projeleri arasında yer alan Kentsel Dönüşüm Projesi için artık son aşamalara gelindi. Binaların neredeyse tamamı biterken, yakın zamanda alt yapı ve üst yapı çalışmaları da sona erecek. 2016 yılı sonunda tamamen bitirilmesi öngörülen projede bin 051  konut, 921 dükkan, cami, okul ve sağlık ocağı olacak. Belediye hizmet binası ve maliye gibi kurumlarda taşınacak. Ayrıca yeni iş merkezleriyle ekonomik anlamda da katkı sağlanacak.

Sona gelindi

Projenin son haliyle bitme noktasına geldiğini aktaran Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “İlimiz yeni kent merkeziyle şaha kalkacak” dedi. Projenin bitmesi asına her aşamasını takip ettiklerine dikkat çeken Cahan, “İlimizin makus talihini yenmesi adına Belediye yönetimi olarak ayağı yere basan ve kentin geleceğini kurtaracak işlere imza atıyoruz. Bu noktada Uşak’ın imajını değiştirecek ve büyük ölçekli mega projelere imza atıyoruz. Kentsel Dönüşüm Projesi de bu noktada önem verdiğimi çalışmalardan birisidir. TOKİ Başkanlığın ile beraber yürüttüğümüz ve yaklaşık 450 milyon TL bedelle yapılan Kentsel Dönüşüm Projesi’nde artık son dönemece geldik. Geçtiğimiz yıl 2016 yılının sonlarında burada birlikte çay içiyor olacağız demiştik. Bu vaadimizin gerçekleşecek olmasının heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Projenin bitmesi ile köklü değişim

Projenin can bulmasıyla kentte hissedilir değişiklikler olacağını dile getiren Cahan, “İlimiz maalesef uzun ölçekli planlamalar yapılmaması hasebiyle bir noktada sıkışmış bulunuyor. Şehrimiz tek kent merkezini artık kaldıramıyor. Bu nedenle kentin kaderini değiştirecek en önemli projelerden birisi Kentsel Dönüşüm Projesidir. Çalışmayla kentin yeni merkezi oluşacak ve bu duruma bağlı olarak güzel gelişmeler olacaktır. Proje içinde yer alan işyerleri bölgede canlılık yaratacaktır. Belediyemiz Hizmet Binası ve Maliye hizmet binalarının da taşınmasıyla İsmetpaşa Caddesi yoğunluğu azalacak” şeklinde konuştu.

Eski kirli görüntüler tarih oldu

Bölgedeki eski çirkin görüntülerin artık tarihin tozlu raflarında kalacağına işaret eden Cahan şunları kaydetti: “Kentsel Dönüşüm Bölgesi eskiden tabakhane olarak biliniyor ve yoldan geçen on binlerce vatandaşın   burunlarını kapatarak gezdiği bir yerdi. Burası ilimizin imajını yerle yeksan ediyordu. Artık biz Uşak’ta bir daha böyle kötü görüntüleri konuşmayacağız. İlimizi her yönüyle geliştirmeye devam edeceğiz”

İlgili İçerikler: ÇOCUK KENT'TE ŞENLİK RÜZGARLARI ESTİ ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ Tahsin Işıkkent UŞAK BELEDİYESİ İLE KENT YEŞİLE BÜRÜNÜYOR 123 BİN METREKARELİK DEV PROJE ÇOCUK KENT'İN TEMELİ BAKAN KASAPOĞLU İLE ATILDI Kent Merkezinde Büyük Dönüşüm Başlıyor Kentin Geleneksel Değerleri Yaşatılıyor Kentin İlk Moda Festivali Moda Fest Başladı!
uşak belediyesi nurullah cahan Kentsel Dönüşüm bitiyor modern kent yeni uşak