​Kültür ve Sanatta Yerel Değerlerimiz Ön Plana Çıkacak

21-09-2016

Kültür ve Sanatta Yerel Değerlerimiz Ön Plana Çıkacak

Uşak Belediyesi kentte kültürün ve sanatın en iyi yerlere gelmesi adına çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini iletirken, “Yerel değerlerimizin ön plana çıkması için durmaksızın projeler üretiyoruz” dedi.

Uşak Belediyesi kentte kültür ve sanatın en iyi noktalara gelmedi adına çalışmalarını sürdürüyor. Sanatın ve sanatçının belediyesi olma adına yapılan çalışmalara da her ay birçok sanatsal faaliyet sanatseverlerle buluşturuluyor. Diğer yandan yerel değerlerin de ön plana çıkması adına projeler yapılıyor. Belediye bünyesinde sanat adına kurulan gruplar ve kurslarla kentin sanat geleceğinin emin ellerde olması hedefleniyor.

Örnek olacağız

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “İlimizde yerel sanatçılarımızın ortaya çıkması adına çalışmaları önemsiyoruz” dedi. Cahan, “Kentimizde her anlamda gelişimi hedefleyen bir yapıda projelerimiz sürüyor. Bu bağlamda gece gündüz demeden marka bir Uşak ortaya çıkarmak adına çalışıyoruz. Önem verdiğimiz noktaların başında ise kültür ve sanatın en iyi konuma getirilmesi yer alıyor. Biz bu konuda örnek şehirler arasında olmak için çaba veriyoruz. Bu doğrultuda ise planlamalarımızı yapıyoruz. Geleceğe yönelik yaptığımız planlamalarımızda yerel değerlerimizin ön plana çıkarılması yer alıyoruz” ifadesini kullandı.

Başarılı projeler

Kısa süre içinde yerel değerlerin ön plana çıkması adına başarılı işlere imza atıldığına dikkat çeken Cahan, “İlimizde öncelikle kültürümüzü ve geçmişimizi canlandırmak için Uşaklı sanatçılarımızla güzel işler yaptık. Belediyemiz bünyesinde Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği kurarak Uşaklı sanatçılarımızın sahne almasını sağladık. Bu konuda devamlılığı sağlayacağız. Öte yandan açtığımız Tiyatro kursları da tiyatro sanatında yeteneklerimizi gözler önüne serecek. Buna benzer daha kapsamlı çalışmalar yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Yeni neslimizin sanatla yoğrulması adına ne gerekiyorsa yapacağız” diyerek sözlerine son verdi.

İlgili İçerikler: ZEHRE DÖNEN ATIK İLAÇLAR GERİ TOPLANACAK Başkan Mehmet Çakın, Yerel Basının Temsilcileriyle Buluştu Sanatçı Şenozan, Başkan Cahan'a Sanatta Tam Not Verdi Eğitim Enstitülülerden "Sanatta 40 Yıl" Sergisi ​Yerel Yönetim Öğrencilerinden Belediye Meclisi Ziyareti ​Turan, "Uşak'ta Şehrin Dokusu Ortaya Çıkacak" ​Kültür ve Sanat Dolu Kadınlar Günü Kültürel Değerlerimiz Hak Ettiği Yerde Olacak Yeşil bir kent ortaya çıkacak Yemyeşil bir kent ortaya çıkacak
uşak belediyesi nurullah cahan kültür ve sanat yerel değerler projelere