Kurtuluş Gününde Ece Seçkin Coşkusu

5-09-2018

Tarhana Canavarı Ece Seçkin Uşak’ta

Uşak’ın Kurtuluşunun 96. yılı kutlamaları sevilen sanatçı Ece Seçkin ile son buldu.

1 Eylül Uşak'ın Kurtuluş Günü coşkuyla kutlandı. Saat 20:30'da Belediye önünden Mehteran eşliğinde 15 Temmuz Şehitler Meydanına kadar yapılan kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler saat 21:30'daki Ece Seçkin konseriyle devam etti. Konser öncesi sunucu Doğukan Alsay, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Uşak'ın Kurtuluş Günü için Belediye Başkanı Nurullah Cahan'a yolladığı telgrafı okuması alandakilerden büyük alkış aldı.

Ece Seçkin geçen Mayıs ayında Uşak’a konser vermeye gelmiş fakat ulusal yas nedeniyle konserini yarıda bırakmış ve büyük bir takdir toplamıştı. Uşaklılarla Kurtuluş gününde yeniden buluşan sanatçı izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı.  Binlerce kişinin katılımıyla coşkulu geçen konserde Ece Seçkin “Başkanımıza ve sizlere söz vermiştik. Tekrar görüşmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

Cahan “ Verdiğimiz her sözü tutuyoruz”

Konuşması sık sık alkışlarla ve tezahüratlarla kesilen Belediye Başkan Nurullah Cahan: “Birlik olmanın en anlamlı olduğu günlerden birindeyiz. Tam 96 yıl önce atalarımız, ecdadımız Yunan askerlerini Uşak'tan kovdular ve kurtuluş salalarıyla birlikte yeniden al bayrağımız gökyüzünde dalgalandı. Öncelikle Uşak’ın işgalinden kurtuluşuna can veren, gecesiyle gündüzüyle vatan, bayrak, ezan için çalışan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve tüm ecdadımızı rahmetle yad ediyorum “ dedi.

Başkan Cahan Kurtuluş gününde Ece Seçkinle ve değerli Uşak halkıyla yeniden bu meydanda birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti.

“Bugün Kurtuluş günümüz, bugün mutluluk günümüz. Daha önce Ece Seçkin’i şehrimizde ağırlamıştık ama o gün şehitlerimiz vardı ve konseri yarıda kesmiştik. Kurtuluş gününde yeniden birlikte olalım ve sanatçımızı sizinle buluşturalım istedik” açıklamalarında bulundu.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan son olarak “Uşak’ımızı geliştiriyoruz alt yapısıyla üst yapısıyla, futbol takımıyla kültür sanat etkinliklerimizle hak edilen bir Uşak inşa ediyoruz ama en önemlisi sizlerle el ele yapıyoruz. Gönülleri fethetmek için bu yola çıktık ve gönülleri fethediyoruz tekrardan Kurtuluş gününüzü tebrik ediyorum nice nice böyle mutlu günlerde buluşmak dileğiyle. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum" diyerek sözlerine son verdi.

Etkinliğe katılan Uşak AK Parti Milletvekili Mehmet Altay Kurtuluş gününün önemine değinerek “Değerli kardeşlerim zafer haftasındayız Uşak'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun gururunu ve onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Bizlere bu günleri yaşatan ilimizin meydanında hür ve bağımsız bir ülkede yaşamamızı sağlayan ve bunu canları pahasına ödemiş olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

Uşak Ak Parti Milletvekili Dr. İsmail Güneş ise yaptığı konuşmada, "Uşakımızın güzel insanları bugün 1 Eylül Uşak'ın  Kurtuluş  gününü kutlamak için burada toplanmış bulunuyoruz hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu ülke için canını feda etmiş şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu ülkeyi gelecek nesillere bağımsız şekilde teslim etmeyi düşünüyorsak en zor şartlarda vatanımıza sahip çıkmalıyız . Bu vatan için, bu millet için çarpan yürekler olduğu müddetçe bizleri kimse bölemeyecektir. Vatanımızdan edemeyecektir " şeklinde konuştu.

Konser sonunda “Tam bir tarhana canavarı” olduğunu söyleyen Ece Seçkin’e, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak'ın yöresel tadı tarhanayı ve meşhur tarihi kilimini  hediye etti.

Son Düzenlemeler: 19 Eyll, 2018
İlgili İçerikler: Birol Kurtuluş Ahmet Kurtuluş KURTULUŞ GÜNÜNDE MİLLİ DUYGULAR DORUĞA ULAŞTI UŞAK BELEDİYESİ'NİN KURTULUŞ HAFTASI PROGRAMI BELLİ OLDU Başkan Çakın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Uşak'ın Kurtuluşu Münasebetiyle Mesaj Yayınladı AÇILIŞIN COŞKUSU TOPLU İFTAR ETKİNLİĞİYLE TAÇLANDI UŞAK BELEDİYESİ RAMAZAN COŞKUSUNU MAHALLELERE TAŞIYOR KURTULUŞ TİYATRO OYUNU LİSELİ GENÇLERLE BULUŞUYOR UŞAK'TA KURTULUŞUN 100. YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE TAÇLANDI 100. YIL KURTULUŞ KONSERLERİ AHMET ŞAFAK İLE BAŞLADI
kurtuluş Gününde Ece Seçkin Coşkusu