​Kurtuluş Kupası Tanıtım Kokteyli Yapıldı

6-09-2015

Kurtuluş Kupası Tanıtım Kokteyli Yapıldı

Uşak Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleştirilecek Kurtuluş Basketbol Kupası’nın kokteyli yapılırken, burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Kentimiz Anadolu’da basketbolun ilerlemesinde lokomotif bir kent oldu. Biz sporcularımızın başarısına kurum olarak daima destek vereceğiz” dedi.

Uşak Belediyesi geleneksel olarak düzenlendiği Kurtuluş Basketbol Kupası’nı bu yılda düzenliyor. 7 ve 9 Eylül 2015 tarihlerinde düzenlenecek kupaya Uşak Sportif, Torku Konya Basketbol, Yeşil Giresun Besketbol ve Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol takımları katılacak. Turnuvayla takımlar ligler başlamadan önce kendilerini test etme imkanına sahip olacak. Düzenlenecek turnuvanın tanıtım kokteyli ise Kent Tarihi Müzesi’nde gerçekleşti. Kokteyle Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Türkiye Basketbol Federasyonu Temsilcisi Doç. Dr. Rıdvan Ekmekçi, takımların antrenörleri ve sporcuları, Uşak Sportif Basketbol Takımı yönetimi ve basketbol severler katıldı.

Basketbola desteklerimiz sürecek

Kokteylde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Basketbolun Uşak’ın lokomotif sporlarından birisi olduğuna dikkat çekti. Belediye olarak basketbola destek vermeyi sürdürdüklerini vurgulayan Cahan, “Belediyemiz sporun ve sporcunun yanında bir yönetim anlayışıyla yolunda ilerlemektedir. Spora verdiğimiz desteği bünyemizde açtığımız müdürlüğümüzle de göstermekteyiz. Önem verdiğimiz spor branşlarından birisi de basketboldur. Bu bağlamda ilimizi temsil eden Uşak Sportif Basketbol takımımız her zaman bizlerin gururu olmaktadır. Bugün onların başarısı birçok Anadolu takımına örnek olmaktadır. Son yıllarda ilimizin bu konuda gösterdiği başarı diğer illere de örnek olmuştur. Biz basketbola olan sevginin kentimizde daha çok artması için bu tür turnuvaları önemsiyoruz” ifadesini kullandı.

Geleneksel hale getirdikleri turnuvayla gençlerin de basketbola olan ilgisinin daha çok arttığının altını çizen Cahan,”Turnuva bu bağlamda da yeni neslin sevmesi açısından değerlidir” şeklinde konuştu

Türk Basketbolu ilerliyor

Uşak’ın basketbol şehri olma yolunda gittiğini ifade eden Uşak Sportif Basketbol Takımı Genel Menajeri Fatihhan Erdoğan, “Kentimiz basketbola sevgi ve ilgi gösteren bir şehirdir. Bunu takımımıza gösterilen teveccühle daha iyi anlamaktayız. Belediyemiz de bizlerin daima yanındadır ve destek vermektedir. Belediyemizin desteklerin birisi de turnuvaları düzenlemesidir. Bu nedenle yapılan turnuvayı önemsiyoruz. Türk basketbolu artan sevgiyle hak ettiği noktalara gelmeye başladı. Bunu Avrupa Şampiyonası’nda 58 yıldır yenemediğimiz İtalya Milli Takımı galibiyetiyle bir kez daha gösterdik. Ülkemizde olduğu gibi kentimiz de bu konuda emsal teşkil ediyor” diye konuştu.

Türkiye Basketbol federasyonu Temsilcisi Doç. Dr. Rıdvan Ekmekçi ise turnuvaların şehirlerin basketboluna sağladığı katkıya değinirken, turnuvayı düzenleyen Uşak Belediyesi’ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Nurullah Cahan takımların temsilcilerine Uşak ile ilgili hediyeler takdim etti.

Son Düzenlemeler: 07 Eyll, 2015
İlgili İçerikler: Kent Tarihi Müzesi'nde Ahilik Haftası Ödül Töreni Yapıldı UTAŞ Uşakspor Şampiyonluk Kupasını Kaldırdı Dayanışma Kupasında İlk Düdük Çaldı Uşak Belediyesi'nde Görev Devir Teslimi Yapıldı Uşaklı Aşçıların Hedefi Dünya Kupası ​Kurtuluş ve Demokrasi Şehitleri Turnuvası Başladı ​Uşak İle Ruanda Arasında Ekonomik İşbirliği Görüşmesi Yapıldı Kentsel Dönüşüm Alanı'nda Tanıtım Ofisi Kuruldu Başkan Cahan, Anadolu Isuzu'nun Tanıtım Programına Katıldı Uşak'ın Tanıtımı El Birliği İle Olacak
uşak nurullah cahan Tanıtım kurtuluş kupası kokteyl uşak sportif torku konya bütük çekmece basketbol yeşil giresu basketbol uşak belediye