Kurtuluş ve Demokrasi Kupası Başlıyor

6-09-2016

Kurtuluş ve Demokrasi Kupası Başlıyor

Belediye Başkanı Nurullah Cahan her yıl geleneksel hale gelen ve Muratbey Uşak Basketbol Takımı’nın sezon öncesinde kendisini tanımasına imkan tanıyan Kurtuluş Kupası’nın bu yıl “Kurtuluş ve Demokrasi Kupası olarak düzenleneceğini kaydederken, kupanın tüm gelirlerinin ise şehit ailelerini verileceğini iletti.

Uşak Belediyesi her yıl düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği Kurtuluş Kupası’nı bu yıl isim değiştirerek yeniden düzenliyor. 15 Temmuz Darbe Kalkışması’na ithafen “Kurtuluş ve Demokrasi Kupası”  başlıyor. 08 ve 10 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenecek turnuvada Muratbey Uşak Basketbol Takımı’nın yanı sıra Best Baliıkesir Basketbol Takımı ve Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol Takımı katılım sağlayacak. Muratbey Uşak Basket Takımı’nın başlayacak yeni sezon öncesinde kendisini tanımasına da imkan tanıyacak turnuvanın tüm geliri ise şehit ailelerine gidecek.

Geleneksel hale geldi

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “İlimizde her yönüyle anlamlı bir turnuvayı gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz” dedi. Cahan,”Belediye olarak sportif yatırımlara ve spora çok önem veren bir yapıdayız. Sporu seven bir gençliğin geleceğinin de güzel olacağını biliyoruz. Bu nedenle spora önemli yatırımlar yapıyoruz. Belediyemizin önem verdiği spor organizasyonlarından birisi de her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Kurtuluş Basketbol Turnuvasıdır. Bu turnuvayı bu yıl 15 Temmuz’da darbeye dur demesini bilen milletimiz için Kurtuluş ve Demokrasi Turnuvası olarak isimlendirdik. Yine turnuvanın gelirlerini ise şehit ailelerimize vereceğiz” ifadesini kullandı.

Takım kendini tanıyor

Turnuvanın kentin tanıtımına da katkı sağladığını aktaran Cahan şunları kaydetti: “Turnuva kentimizin tanınmasında çok önemli bir noktadadır. Çünkü ülkemizin en önemli basketbol ligi olan Spor Toto Basketbol Ligi takımları burada boy gösteriyorlar. Bu sayede dikkatler şehrimizin üzerinde oluyor. Diğer yandan takımımızın eksikliklerinin görülmesi adına da turnuva önemli bir rol üstleniyor”

Tesisleşme önemli

Basketbolun tesisleşmesi anlamında gelecekten ipuçları da veren Cahan, “Uşak’ın sporda marka olabilmesinin en önemli anahtarlarından birisi de tesisleşmedir. Biz Kent Park Projesi nedeniyle spor tesislerin taşınması sürecine yeni tesislerin kentimize yakışan bir nitelikte olmasını istiyoruz.  Bu nedenle yeni spor salonumuzun yapım aşaması da son hızıyla sürüyor. Yeni salonumuz kentimizin beklentilerini karşılar nitelikte olacak” diye konuştu.

Diğer yandan Kurtuluş ve Demokrasi Kupası fikstürü ise şu şekilde oldu.

08 Eylül 2016 Saat 18:30

Yer: Uşak Üniversitesi  Spor Salonu

Muratbey Uşak Basketbol – Best Balıkesir Basketbol

09 Eylül 2016 Saat 18:30